Neler Yeni

RTX 4070 Ti Sistem İçin Anakart

Charpner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Cem Karacaer
Arkadaşlar merhaba sıfırdan yeni bir RTX 4070 Ti sistem toplamayı düşünüyorum anakart olarak gönül ister ki z790 serisi koyayım ama fiyat farkından dolayı z690 serisi koymayı düşünüyorum aralarında çok fark var mı? Veya aradaki fiyat farkı z790 koymaya değer mi? Düşündüğüm anakart modeli ise Rog Strix Z690-E.

Zangetsma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ayberk Gürfidan
Arkadaşlar merhaba sıfırdan yeni bir RTX 4070 Ti sistem toplamayı düşünüyorum anakart olarak gönül ister ki z790 serisi koyayım ama fiyat farkından dolayı z690 serisi koymayı düşünüyorum aralarında çok fark var mı? Veya aradaki fiyat farkı z790 koymaya değer mi? Düşündüğüm anakart modeli ise Rog Strix Z690-E.
Anakart pahalı değil mi hocam sizce de? Anakarttan fiyat düşüp 4080 için bütçe oluşturmak daha mantıklı değil mi?

Charpner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Cem Karacaer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Anakart pahalı değil mi hocam sizce de? Anakarttan fiyat düşüp 4080 için bütçe oluşturmak daha mantıklı değil mi?
4070 Ti fiyatına göre TFLOPS sayısına, yani fiyat başına performans bakıldığında 4090 ile eşdeğer çıkıyor. İkisi de 19-19.50 civarlarındayken 4080'in değeri 24.6. Yani anakartı düşürebilirim ama ekran kartını yükseltmeye kesinlikle değmez. Fiyatından maksimumum performansı alabileceğim bir sistem dizmeye çalışıyorum.

Zangetsma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ayberk Gürfidan
4070 Ti fiyatına göre TFLOPS sayısına, yani fiyat başına performans bakıldığında 4090 ile eşdeğer çıkıyor. İkisi de 19-19.50 civarlarındayken 4080'in değeri 24.6. Yani anakartı düşürebilirim ama ekran kartını yükseltmeye kesinlikle değmez. Fiyatından maksimumum performansı alabileceğim bir sistem dizmeye çalışıyorum.
Dediğiniz gibi 4080 fiyatlandırma konusunda çok kötü ama sonuçta cepten çıkacak toplam para hemen hemen aynı olacak. O yüzden maksimum performansı alabileceğiniz kart bence 4080 olur. Dediğim gibi fiyatlandırması kötü ama cepten çıkacak para hemen hemen aynı. 4070 Ti'dan bariz iyi olan bir kartı almak daha mantıklı bence o bütçeye.

Charpner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Cem Karacaer
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dediğiniz gibi 4080 fiyatlandırma konusunda çok kötü ama sonuçta cepten çıkacak toplam para hemen hemen aynı olacak. O yüzden maksimum performansı alabileceğiniz kart bence 4080 olur. Dediğim gibi fiyatlandırması kötü ama cepten çıkacak para hemen hemen aynı. 4070 Ti'dan bariz iyi olan bir kartı almak daha mantıklı bence o bütçeye.
Dediğiniz doğru fakat sizin söylediğiniz durumda 4080'e çıkabilecek kadar fark açabilmek için alabileceğim giriş-orta seviye ve bu sebeple de sade anakartlar var. Böyle bir sistem dizmişken de görünüşü tatmin etmeyen bir anakart olursa içimde kalır doğrusu ve biraz da güncel teknolojide olmasını istiyorum. Siz de haklısınız ama burada daha çok tercih meselesi oluyor.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1

Zangetsma

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Ayberk Gürfidan
Dediğiniz doğru fakat sizin söylediğiniz durumda 4080'e çıkabilecek kadar fark açabilmek için alabileceğim giriş-orta seviye ve bu sebeple de sade anakartlar var. Böyle bir sistem dizmişken de görünüşü tatmin etmeyen bir anakart olursa içimde kalır doğrusu ve biraz da güncel teknolojide olmasını istiyorum. Siz de haklısınız ama burada daha çok tercih meselesi oluyor.
Saygı duyarım hocam. Ben sadece f/p odaklı düşğnsüğüm için demiştim. Siz Kalite/Performans istiyorsanız seçtiğiniz parçalsr zaten istediğiniznşeyi verecek nitelikte. :)

Ata Şen

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
818
İsim
Ata Şen
Şunu buldum hazır sistem istersen
Anakart tuf b650 yapılabilir prime b650 iyi durmuyor, ramlerden 1 tane daha eklenebilir bu sayede dual kit olur, sıvı soğutma 240 veya 280mm yapılabilir zira 120 nin 7600x e yeteceğini düşünmüyorum güçlü bir işlemci.

Oguzhansah

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,589
İsim
Oğuzhan Şahin
Bence anakart bu kadar para bağlamak yerine bütçeden kıs veya diğer parçalara yüklen. 4070Tidan 80e geçmeye de gerek yok gibi

Charpner

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Cem Karacaer
Şunu buldum hazır sistem istersen
Teşekkürler ama parça parça seçtim zaten hazır sistem almayacağım.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,031,731
Üyeler
163,541
Son üye