RTX 4090-5800X3D VS RTX4080-7900X3D

gurkang4

80+
Reaksiyon skoru
5
Selamlar, yeni bir sistem alacağım. Artık PC toplamaktan gına geldi ve bu bilgisayarım son olacak. Daha upgrade etmeyi kesinlikle düşünmüyorum(SSD bile almayacağım). Başlıkta da okuduğunuz gibi hangisinden daha yüksek performans alırım?

144hz+ 2K monitöre sahibim. Tavsiyelerinizi nedenleri ile birlikte bekliyorum.

Forumda yeniyim, bir hatam varsa affola.

RTX 4090-5800X3D almazdım​

4090
Selamlar, yeni bir sistem alacağım. Artık PC toplamaktan gına geldi ve bu bilgisayarım son olacak. Daha upgrade etmeyi kesinlikle düşünmüyorum(SSD bile almayacağım). Başlıkta da okuduğunuz gibi hangisinden daha yüksek performans alırım?

4090

Arkadaşlar nedenini de söyler misiniz lütfen?

eğer oynadığın oyunlar competitive oyunlarsa kesinlikle 7900x3d ve 4080 olanı al ki burada 4080 diyoruz azımsanmayacak bir kart.

7800X3D cıkacak 3-5 güne bence 7800X3D + 4090 veya 4080 al

Competitive oyunlar da oynuyorum fakat sonuç olarak 4090 almak gibi bir şansım da var. Tartışmasız en güçlü kart olması beni cezbediyor fakat hangisi daya yüksek performans sunar emin olamadım.

Bence am5 sistem topla. Ama 2k monitörde çok çok gereksiz bir sistem olur. Am5 sistem rtx 4070ti al. Fazla paran cebinde kalsın.

Competitive oyunlar da oynuyorum fakat sonuç olarak 4090 almak gibi bir şansım da var. Tartışmasız en güçlü kart olması beni cezbediyor fakat hangisi daya yüksek performans sunar emin olamadım.
1-2 seneye tartismasiz en guclu kart olmaz merak etme.

Ayrica 4080 ile performans farki yaklasik %20 falan, ama fiyat farki neredeyse 2 kat. Hic degmez.

Oyun için 4080 yeter. 4090 profesyonel render ve tasarım kartı gibi.

Geri