Neler Yeni

RTX 4090 dusuk performans

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,079
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
Ekran kartimda Memory clock 21Ghz max olmasina ragmen oyunlarda 10Ghz goruyorum etkisi var midir acaba?
10500 mü? Öyle ise normal.
Mesaj otomatik birleştirildi:

is icin kullaniyorsun galiba 5m ve 60hz degil mi bu?

Alıntıyı görüntüle
Bunun hangisine bakmaliyiz cpu package mi yukarida ki mi 82 max iyi degil mi islemci icin? Cpu burner calistirdigimdaki sicakligi.
HWInfo kullanın. Bu tip yazılımların neyi ölçtüğü belli olmuyor.

Merhaba arkadaslar,
Rtx 4090'a sahibim fakat aldigim gunden beri hic memnun kalamadim. Dusuk performans aliyorum cok fazla fps lag yaziyorum bir turlu cozum bulamadim. Bir hata yaparak dusuk watt bir psu aldim fakat boyle bir sorun yaratacagini dusunmuyordum bundan kaynakliysa eger.
Donanimim:
Asus x670e pro wifi
32gb 6000mhz ddr5 ram
850 Watt nzxt psu

Bu sorunu nasil cozebilirim her yolu denedim. Format attim, tum yazilimlari guncelledim. Bilgisayarim acilirken bile yavas aciliyor goruntu gec geliyor. Ekran kartinda problem olabilir mi garantiye yollamali miyim?

Ekran karti modelini ve islemciyi belirtmeyi unuttum. Asus Tuf RTX 4090 , Ryzen 9 7950X
Oyun içinde GPU güç kullanımı kaçı gösteriyor? HWInfo veya MSI Afterburner ile bakın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

Alıntıyı görüntüle
Bunun hangisine bakmaliyiz cpu package mi yukarida ki mi 82 max iyi degil mi islemci icin? Cpu burner calistirdigimdaki sicakligi.
Ana monitör o

Alıntıyı görüntüle
https://www.akakce.com/monitor/en-u...-ms-4k-g-sync-oyuncu-u-fiyati,1515860529.html buda monitör 2

🃏JOKER🃏

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
36,532
İsim
Mert Can Ergün
Ana monitör o

https://www.akakce.com/monitor/en-u...-ms-4k-g-sync-oyuncu-u-fiyati,1515860529.html buda monitör 2
1674741605302.png
Neden böyle yazıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
2,116
İsim
Osman
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

ReyMysterio619

80+ Bronze
Hocam sıvı soğutma ile işlemci arasına macun sıktığınızdan emin miyiz?

r4NG3r

80+ Silver
Yahu adamın işlemcisi 7950x.Bu işlemci öyle drop girdirecek darboğaz yaptıracak bir işlemci değil 2k da

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
Hocam sıvı soğutma ile işlemci arasına macun sıktığınızdan emin miyiz?
Evet eminim hatta işlemcinin tasarımından dolayı aradaki boşluğa da kaçırdım bir de onu dikkatlice temizlemek saatlerce uğraştım

ZZgkmen

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Alaaddin Özgökmen
İşletim sistemini tekrar tekrar kurdum hem win 10 hem win 11 denedim aynı

Bir şey de sorun olduğu kesin ama hangisinde bulamadım henüz full yükte tık tık diye birkaç kere switch sesi geliyor. Ama tuhaf olanı furmark testleri stabil dalgalanma olmuyor ama oyuna girdiğimde bambaşka 400 fps den 60 70 fps e düşüp çıkıyor

1080p de oynamıyorum 2k da oynuyorum ama 4k da açsam daha mı iyi olur bence aynı lagı fazlasıyla yaşarım gibi.

2K monitorum olduğu için o çözünürlüğü yapamıyorum.
4 k monitorun olmasina gerek yok nividia denetim masasindan 4 k goruntuyu 1080 p goruntuye stabilize edebiliyor ve 4 k netliginde oynuyorsunuz ayrıca ekran karti kullanimini o sekilde arttirabilirsin dene istersen

Top Bottom