Neler Yeni

RTX 4090 dusuk performans

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
Merhaba arkadaslar,
Rtx 4090'a sahibim fakat aldigim gunden beri hic memnun kalamadim. Dusuk performans aliyorum cok fazla fps lag yaziyorum bir turlu cozum bulamadim. Bir hata yaparak dusuk watt bir psu aldim fakat boyle bir sorun yaratacagini dusunmuyordum bundan kaynakliysa eger.
Donanimim:
Asus x670e pro wifi
32gb 6000mhz ddr5 ram
850 Watt nzxt psu

Bu sorunu nasil cozebilirim her yolu denedim. Format attim, tum yazilimlari guncelledim. Bilgisayarim acilirken bile yavas aciliyor goruntu gec geliyor. Ekran kartinda problem olabilir mi garantiye yollamali miyim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ekran karti modelini ve islemciyi belirtmeyi unuttum. Asus Tuf RTX 4090 , Ryzen 9 7950X

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Merhaba arkadaslar,
Rtx 4090'a sahibim fakat aldigim gunden beri hic memnun kalamadim. Dusuk performans aliyorum cok fazla fps lag yaziyorum bir turlu cozum bulamadim. Bir hata yaparak dusuk watt bir psu aldim fakat boyle bir sorun yaratacagini dusunmuyordum bundan kaynakliysa eger.
Donanimim:
Asus x670e pro wifi
32gb 6000mhz ddr5 ram
850 Watt nzxt psu

Bu sorunu nasil cozebilirim her yolu denedim. Format attim, tum yazilimlari guncelledim. Bilgisayarim acilirken bile yavas aciliyor goruntu gec geliyor. Ekran kartinda problem olabilir mi garantiye yollamali miyim?

Ekran karti modelini belirtmeyi unuttum. Asus Tuf RTX 4090
İşlemci nedir

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt

Formander

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
208
İsim
Formander
Ekran kartimda Memory clock 21Ghz max olmasina ragmen oyunlarda 10Ghz goruyorum etkisi var midir acaba?
Olabilir hocam

Ekran kartimda Memory clock 21Ghz max olmasina ragmen oyunlarda 10Ghz goruyorum etkisi var midir acaba?

Sorun olup olmadigini denetleyebilecegim bir uygulama test programi vs var midir acaba?
Furmark testi var hocam

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
Ekran kartı için furmark yapabilirsin puanı falan da çıkıyor orda karşılaştırma şansın olur. Geç açılması ekran kartı sebebiyle olur mu bilemiyorum ama belki ssd sorunu olabilir mi acaba

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
Ekran kartı için furmark yapabilirsin puanı falan da çıkıyor orda karşılaştırma şansın olur. Geç açılması ekran kartı sebebiyle olur mu bilemiyorum ama belki ssd sorunu olabilir mi acaba
Samsung 980Pro kullaniyorum 7gb/s hiz aliyorum.

Hurly

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
131
İsim
Kerem Yıldız
Öyleyse furmark dene bro şüphelendiğin kısım ekran kartısa madem

dinAZor

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Samet
Merhaba arkadaslar,
Donanimim:
Asus x670e pro wifi
32gb 6000mhz ddr5 ram
850 Watt nzxt psu

Ekran karti modelini ve islemciyi belirtmeyi unuttum. Asus Tuf RTX 4090 , Ryzen 9 7950X
Ekran kartına OCCT testi yapabilirsiniz şüpheleniyorsanız.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
1674689117081.png

Furmark da neredeyse rekor kirdi 1080p de ama 2k monitorum ben kotu bir sonuc aliyorum. Ve oyunlarda cok asiri fps drop yiyorum.

Ekler

• 1674688906676.png
    1674688906676.png
    122.9 KB · Hit: 76

Sidar...

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
224
İsim
Sidar Özel
İşletim sisteminizde bir sıkıntı olabilir

yckutay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
19
İsim
Yusuf Can Kutay DEMİR
Instagram
@yckutay
Steam
yckutay
Twitter
yckutay
hocam o ekran kartı 4k için. 8k çalıştıran bir kart. 1500+ HP supersport arabayı 2bin devirde kullanmak gibi oluyor 1080p'de o ekran kartı çalışmaya tenezzül etmez gibi. Sanırım oyunlarda bütün yükü işlemci çekiyor. Afterburner ile oyun içi görsel atabilirseniz daha iyi yardımcı olmaya çalışırım.

Top Bottom