RTX 4090 Görüntü Vermiyor?

Ayskan

80+
Reaksiyon skoru
13
Merhaba arkadaşlar. Geçen hafta yeni bir bilgisayar topladım. Sistem aşağıdaki gibi olup bazı hatalarla karşılaşmaktayım.
Bu konuda yaşadığım sorunlarla Abdullah'ta görürse çok sevinirim yardımcı olursa aşırı mutlu olurum.

2x2tb 990pro ssd, i7 14700KF, Gigabyte rtx 4090 Gaming OC, xpg Lancer 2x32 64GB Ram 6000mhz cl30, Gigabyte z790 Aorus Master Anakart, FSP Hydro PTM Pro 1200W +80 Plat PCi5.0 atx3, Haf700Evo Kasa,

Sorunuma gelecek olursak, bilgisayarı normal birşekilde montajlayıp kurdum. Sisteme w11 yükledim ama, formattan hemen sonra w11 açılırken kendi kendine 1 kere resliyor, w11 masaüstüne ulaştığımda ise, ekran görüntülerinde de belli olacağı üzere kurulum yapamıyorum. Resetliyor ve ekran kartı yüklenmemiş haline geri dönüyor. Nasıl yaptıysam bir kere formattan hemen sonra hızlı hareket ederek rtx 4090ı kurdum ve gözüktü sistemde ama ondada hemen reset attı ve geri döndü kurulu olmayan zamana. Format ekranından sonra dahi Windows yükle hatası aldım 1 kere. Birkaçtane usb yaptım microsoftun kendisiyle halletim gibi onu çünkü şuan w11 girebiliyorum. Sizlerden ricam lütfen bu konularda lütfen yardımlarınızı rica ediyorum.

Ayrıca görsellerden de ulaşabileceğiniz bilgileri iletiyorum.
Şimdiden her şey için teşekkür ederim.
1.jpeg

2.jpeg
3.jpeg
4.jpeg
5.jpeg
6.jpeg
7.jpeg
8.jpeg
9.jpeg
10.jpeg
11.jpeg
12.jpeg

En son driverı indirip ddu ile safe modda driverları silip indirdiğin driver'ı yüklermisin ama bu windows restart olayını anlamadım

En son driverı indirip ddu ile safe modda driverları silip indirdiğin driver'ı yüklermisin ama bu windows restart olayını anlamadım
Evet DDU ile güvenli modda ekran kartımı silmiştim. Ama orda 4090 driverini yüklememiştim. 4090 driverini pc açıldıktan sonra yükledim, yükledikten sonra pc kapandı ve yüklenmemiş haline geri döndü.

Kartta donanımsal problem olabilir. Sistemi ya da kartı gönderip bir değişim iste. Belli zaten sorunun sürücü sebepli olmadığı.

Evet DDU ile güvenli modda ekran kartımı silmiştim. Ama orda 4090 driverini yüklememiştim. 4090 driverini pc açıldıktan sonra yükledim, yükledikten sonra pc kapandı ve yüklenmemiş haline geri döndü.
Güvenli modda yükle driverı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öylede düzelmesse yenisini iste arızalı gelmiştir

Kartta donanımsal problem olabilir. Sistemi ya da kartı gönderip bir değişim iste. Belli zaten sorunun sürücü sebepli olmadığı.
Belkide ama parça parça 3 ayrı siteden söyledim. Kendim topladım. Sanırım tek tek sökerek götürmem gerek. Güvenebilceğim bir yer varmı sistem kontrol için onuda bilmiyorum açıkcası.

Güvenli modda yükle driverı
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Öylede düzelmesse yenisini iste arızalı gelmiştir
Tamamdır yarın sabah onuda deneyeceğim.

Maalesef tüm işleri denedim şöyle özet geçeyim, arkadaşta 12. Nesil işlemci var ve rtx 4080 var tüm parçaları tek tek denedik. 4080 i benim bilgisayarıma bağladığımızda bi yarım saat kadar bilgisayar kapanmadı ama ondan sonra yine kapanıp restart atmaya başladı. 4090 ekran kartımı onun bilgisayarından bir kaç saat oyun oynadık hiçbir sorun çıkmadı. PSU da besledi ondada sorun yok. Ramlarimizi de değiştik aynı şekilde sorun yok. SSD lerdede sorun yok. Servise anakartı bıraktım umarım düzelir. Yalnız benim arkadaş işlemciyi söktükten sonra macunu silerken 5 tanede pin yamulttu anakartta bakalım hayırlısı :)
Birtek işlemcimi denemedik. Sizce işlemci yüzündende sıkıntı çıkarmıydı?

Maalesef tüm işleri denedim şöyle özet geçeyim, arkadaşta 12. Nesil işlemci var ve rtx 4080 var tüm parçaları tek tek denedik. 4080 i benim bilgisayarıma bağladığımızda bi yarım saat kadar bilgisayar kapanmadı ama ondan sonra yine kapanıp restart atmaya başladı. 4090 ekran kartımı onun bilgisayarından bir kaç saat oyun oynadık hiçbir sorun çıkmadı. PSU da besledi ondada sorun yok. Ramlarimizi de değiştik aynı şekilde sorun yok. SSD lerdede sorun yok. Servise anakartı bıraktım umarım düzelir. Yalnız benim arkadaş işlemciyi söktükten sonra macunu silerken 5 tanede pin yamulttu anakartta bakalım hayırlısı :)
Geçmiş olsun . Büyük ihtimalle anakartta problem var o zaman . Ekran kartı akadaşınızın pcde çalışıyor dediğiniz gibi . Pcı ex slotu le ilgili bir problem var. Anakartta başka pcı ex slotu var mıydı ? Keşke deneseydiniz.

Sıcaklıklara baktınmı belkide işlemci Isınıyordur ?

bu bilgisi olmadan tavsiye vermeye çalışanları engelleyin ya. kartta memory vramlerinden birisi ya da birkaçı bozuk. garantiye ya da bana gönderin ama ben ucuza çalışmıyorum.

bu bilgisi olmadan tavsiye vermeye çalışanları engelleyin ya. kartta memory vramlerinden birisi ya da birkaçı bozuk. garantiye ya da bana gönderin ama ben ucuza çalışmıyorum.
Driver sorunu yoksa kart arızalıdır dedim ne anlatıyosun

Son düzenleme:
Hocam arkadaşınızın PSU'sunu kendi sisteminize takıp denediniz mi?

Geri