Neler Yeni

Yardım RTX 4090 ve Ryzen 9 7950X Custom Sıvı Soğutma

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
Bütçe
10000
Merhaba arkadaşlar, Mevcut bilgisayarım da işlemci için sıvı soğutma var ama ekran kartını da sıvı soğutma yapmak istiyorum ve diğer parçaları da upgrade etmek istiyorum yardımlarınıza ihtiyacım var.
Ekran kartı: Asus Tuf Rtx 4090
İşlemci: Ryzen 9 7950X
Anakart: Asus X670E Pro
Kasa: Lian li o11 xl
İşlemci soğutucu: Lian li AIO 360

Parçalarım bunlar ekran kartı için sıvı soğutma daha önce hiç yapmadım ve parçaları da bulamıyorum nereden sipariş verebilirim ve ücretli destek alabileceğim biri varsa ücretiyle destek almak istiyorum teşekkürler.

Not: Bilgisayarı toplantığımdan itibaren gereksiz bir fps drop yaşıyorum bu konuyu da çözebilmem de yardımcı olabilecek biri varsa ücretli destek alabilirim.

Ekler

• D160752A-6C60-454E-9D03-1ABCA43A42B4.jpeg
    D160752A-6C60-454E-9D03-1ABCA43A42B4.jpeg
    340.2 KB · Hit: 107
  • 658B0D63-9736-4C09-BD0C-0346067B65F8.jpeg
    658B0D63-9736-4C09-BD0C-0346067B65F8.jpeg
    956.8 KB · Hit: 119
Son düzenleme:

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,787
İsim
Eren Güven
Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
https://www.akakce.com/islemci-sogu...b-white-edition-sivi-su-fiyati,321000781.html sıvı soğutmanın montajı basit YouTube'dan birkaç video izleyerek takabilirsin. İşlemci çok ısınıyor da ondan dolayı FPS stop yapar bir de hangi çözünürlükte oynuyorsun
2K çözünürlükte oynuyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

https://www.akakce.com/islemci-sogu...b-white-edition-sivi-su-fiyati,321000781.html sıvı soğutmanın montajı basit YouTube'dan birkaç video izleyerek takabilirsin. İşlemci çok ısınıyor da ondan dolayı FPS stop yapar bir de hangi çözünürlükte oynuyorsun
Bu arada yanlış anlaşılmışım galiba işlemcim sıvı soğutma genel sıvı soğutma yapmak istiyorum gpu dahil

Eren Güven

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,787
İsim
Eren Güven
2K çözünürlükte oynuyorum

Bu arada yanlış anlaşılmışım galiba işlemcim sıvı soğutma genel sıvı soğutma yapmak istiyorum gpu dahil
He custom yapıcaksın anladım şimdi hocam. O işlerden ben anlamam pardon🤣

Sinerji.com da bi ara satılıyodu parçaları hala var mı bilmiyorum

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
He custom yapıcaksın anladım şimdi hocam. O işlerden ben anlamam pardon🤣

Sinerji.com da bi ara satılıyodu parçaları hala var mı bilmiyorum
O kadar çaresiz kaldım ki artık biri gelsin şu sistemi yapsın düzgün bir performans alayım kaç para isterse istesin. Yeterince para verip böyle bir sistem topladım yine de performans alamıyorum.

Hail Zimbabwe

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
363
İsim
George
Ellerin bayan eli gibi bayan sandım ona göre yazıyordum sonra Pp bakınca sildim şuan tekrar yazıyorum xd. Kanka ekran kartına sıvı soğutma işi profesyonellik isteyen bir şey. Heleki 4090 gibi bir kartın var herkese güvenilmez yani. Ben mühendis olmama rağmen cesaret edemem farklı bir durum o. Abdullah belki görür de el atar xd

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Windows ve teknik sorunlar
O kadar çaresiz kaldım ki artık biri gelsin şu sistemi yapsın düzgün bir performans alayım kaç para isterse istesin. Yeterince para verip böyle bir sistem topladım yine de performans alamıyorum.
Evet o işlemciye custom şart. ModArt yapıyordu ona başvurulabilir ama hâlâ yapıyorsa az para almaz. Onun dışında Türkiye'de gerçekten custom soğutmada büyük eksik var. Kendiniz de yapabilirsiniz ama biraz el alışkanlığı ister. Parçalar konusunda da Türkiye'de olmayan parça fazlasıyla var ama Almanya'nın yerli birçok soğutma markası var o yüzden amazon.de'de seçenek bol.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
Ellerin bayan eli gibi bayan sandım ona göre yazıyordum sonra Pp bakınca sildim şuan tekrar yazıyorum xd. Kanka ekran kartına sıvı soğutma işi profesyonellik isteyen bir şey. Heleki 4090 gibi bir kartın var herkese güvenilmez yani. Ben mühendis olmama rağmen cesaret edemem farklı bir durum o. Abdullah belki görür de el atar xd
Yazılımcı olduğum için ellerime iyi bakıyorum 😄 Valla kim el atıyorsa atsın da şu güzelim sistem heba olmasın ya

Evet o işlemciye custom şart. ModArt yapıyordu ona başvurulabilir ama hâlâ yapıyorsa az para almaz. Onun dışında Türkiye'de gerçekten custom soğutmada büyük eksik var. Kendiniz de yapabilirsiniz ama biraz el alışkanlığı ister. Parçalar konusunda da Türkiye'de olmayan parça fazlasıyla var ama Almanya'nın yerli birçok soğutma markası var o yüzden amazon.de'de seçenek bol.
Bu işleri kimler yapıyor kaç paralara yapıyorlar bilmiyorum ama 5 10 binden fazla yapmıyorlarsa 10 bini gözden çıkardım yoksa bütün parçaları satıp intel olan başka bir pc toplamak zorunda kalacağım daha pahalıya mal olacak bana sadece oyun değiş işim gereği de kullanıyorum bilgisayarı ama performans alamıyorum

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Bu işleri kimler yapıyor kaç paralara yapıyorlar bilmiyorum ama 5 10 binden fazla yapmıyorlarsa 10 bini gözden çıkardım yoksa bütün parçaları satıp intel olan başka bir pc toplamak zorunda kalacağım daha pahalıya mal olacak bana sadece oyun değiş işim gereği de kullanıyorum bilgisayarı ama performans alamıyorum
Performans konusunda sıkıntı tam olarak ne oluyor? Sıcaklık mı?

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
Performans konusunda sıkıntı tam olarak ne oluyor? Sıcaklık mı?
Sıcaklık tam istediğim seviyelerde değil benchmarklarda tam güç alamıyorum oyunlarda 10 15 saniyede bir fps dropları takılmalar yaşıyorum sıcaklık 70 derecelerde olmasına rağmen. 70 derece olma sebebi de kartı tam kullanmıyor oyun kullanım değeri düşük.

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
Sıcaklık tam istediğim seviyelerde değil benchmarklarda tam güç alamıyorum oyunlarda 10 15 saniyede bir fps dropları takılmalar yaşıyorum sıcaklık 70 derecelerde olmasına rağmen. 70 derece olma sebebi de kartı tam kullanmıyor oyun kullanım değeri düşük.
Bunun nedeni birçok şey olabilir, test etmeden bilinemez ancak soğutma memnun etmiyorsa 420mm Arctic Liquid Freezer II alınabilirdi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
6
İsim
Kazim Ozkurt
Bunun nedeni birçok şey olabilir, test etmeden bilinemez ancak soğutma memnun etmiyorsa 420mm Arctic Liquid Freezer II alınabilirdi.
O kadar çok ihtimal var ki ssd de gen 5 samsung kullanıyorum 7gb/s hızı var. Ram de expoyu açamıyorum açınca ekran gelmiyor 6000mhz de kullanamıyorum o yüzden 4800 de kullanıyorum. Ram markası: 16x2 Kingston Fury Beast 6000mhz Expo

RTX3070

80+ Platinum
En İyi Cevap
7
Dahası  
Reaksiyon skoru
9,081
İsim
RTX 3070
İlgilendiği Kategoriler
O kadar çok ihtimal var ki ssd de gen 5 samsung kullanıyorum 7gb/s hızı var. Ram de expoyu açamıyorum açınca ekran gelmiyor 6000mhz de kullanamıyorum o yüzden 4800 de kullanıyorum. Ram markası: 16x2 Kingston Fury Beast 6000mhz Expo
6000 MHz ile expo sıkıntısı baya yaygın bir olay kimisinde şanslı iseler yeni BIOS ile düzeliyor.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,082
Üyeler
166,690
Son üye
forzx
Top Bottom