altında para hocam tlde bırakır mıyım hicAltın alda kenarda dursun
altında hepsi hocamAltın al şuan paran değer kaybetmesin. Yani bekle Ama altında dursun paran
valla cogunluk bekle diyor bende uzun yıllar guzel ayarlarda goturucek bi gaming sistem almak istiyorum 5000 serisi yeni bir teknolojiyle gelebilir 5080 alabilirim diye düşünüyorum duruma gore bütce de arttırabilirim 20 30kBen açıkçası beklenmesi gerektiğini düşünmüyorum. 4090 alacak paranız yoksa veya almıyorsanız 5000 serisini beklemeyin çünkü 5090 4090 ile aynı fiyata gelmez. 5080 eğer 4090 ile aynı güçteyse daha da ucuz olmaz. Bugün 4K bir sistem için 4070ti super gayet yeterli. Eğer ultra ayar fetişiniz yoksa, dlss ve frame gen karşıtı değilseniz ve ray tracing lüzumsuz geliyorsa ( ben açmıyorum mesela ) 4070ti superli bir sistem gayet güzel fps'ler verebiliyor. Kaldı ki bizim ülkemizde 4-5 ay sonra ne olacağı bile belli olmuyor. Yeni yıla giriş zamanı fiyatların en çok değiştiği zaman oluyor o yüzden o da kendince bir risk teşkil ediyor.
Kesinlikle bekle130k bütçem var fakat bazı arkadaşlar bekle 5000 serisini al dedi beklemeli miyim?
132 bin tl yi bekletmek mantıklı degil sistemi toplamak daha avantajlı şuanda hazır sistemler yok parasına satılıyor ülkede üstüne ocak ayında büyük zamlar üstüne dovizde hareketlenmeler yavaş yavaş geliyor biran önce 9700x üzerine sistemi toplardım üstünede ekran kartını idareten görüntü vermesi için 4060 alıp kalan parayı dovizde tutardım130k bütçem var fakat bazı arkadaşlar bekle 5000 serisini al dedi beklemeli miyim?