RTX 5050 Vs Intel Arc B580 ?

Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

105 watt tdp de 9700x 7800x3d yi tokatlıyor Bios ayarlarından söz etmiyorum bile 7800x3d ile 9800x3d yakın performans mı veriyor ?
Ben yukarıda ne yazdım acaba? Ram timing ayarı zaten bostan yapılıyor. Bios ayarları yapmakla uğraşmayan günlük kullanıcı 7800x3d tercih edebilir.

Yukarıda testi attım.

Ben şuan 6200 mhz cl 26 kullanıyorum. Bu ayarları yapacak birisi 9700x alsın ama yapmakla uğraşmayan sadece expo açan birisi 7800x3d alabilir. X3d olmayan işlemciler ram ile bağlantısı vardır ama x3d olan işlemciler için bu durum biraz farklı. Ram'e çok bağlı değiller.

Ram timing yapıyorsan 9700x i yapıltır geç derim şahsen.

Ben yukarıda ne yazdım acaba? Ram timing ayarı zaten bostan yapılıyor. Bios ayarları yapmakla uğraşmayan günlük kullanıcı 7800x3d tercih edebilir.

Yukarıda testi attım.
Fark oyunlarda Fazla belli olmuyor yeni mimari ile eski mimariyi Yeni ve eski X3D v cache ı daha esnek oc yi kıyaslıyorsun ?

Yukarıda testi attım.

Ben şuan 6200 mhz cl 26 kullanıyorum. Bu ayarları yapacak birisi 9700x alsın ama yapmakla uğraşmayan sadece expo açan birisi 7800x3d alabilir. X3d olmayan işlemciler ram ile bağlantısı vardır ama x3d olan işlemciler için bu durum biraz farklı. Ram'e çok bağlı değiller.

Ram timing yapıyorsan 9700x i yapıltır geç derim şahsen.
Benim asıl sorum b580 e neden bu segment işlemciler lazım ?

Ben bu sorunun cevabını alamadım

fiyatları hemen hemen aynı rtx 5050 DDR 4 ram ile satılıyor , intel arc b 580 DDR 5 ram ile satılıyor 1080p monitörde kullanacak kardeşim hangisi daha iyi ?
ddr5 unutun lütfen. b580 daha iyi, iyi bir işlemci ile

Fark oyunlarda Fazla belli olmuyor yeni mimari ile eski mimariyi Yeni ve eski X3D v cache ı daha esnek oc yi kıyaslıyorsun ?

B580 daha güzel işlemci istiyor ne diyeyim adamlar öyle yapmış yani :D mühendislerine sormak lazım. Güçsüz işlemci ile kullanan kişiler performans sorunu yaşıyor. 9700x ve 7800x3d işlemciler fiyat olarak ortalamadır ve iyidir diyebilirim

Siz stock 9800x3d ile 7800x3d ye bakın. Eski mimari yeni mimari beni ilgilendirmez ben performans testlerine bakarım. 9800x3d yi alacak param yoksa 7800x3d alırım. Bios ayarları ile uğraşacaksam ve param yoksa 9700x alırım olur biter. Çokta irdelenmesi gereken konular değil bunlar. Testler ortada zaten.

B580 daha güzel işlemci istiyor ne diyeyim adamlar öyle yapmış yani :D mühendislerine sormak lazım. Güçsüz işlemci ile kullanan kişiler performans sorunu yaşıyor. 9700x ve 7800x3d işlemciler fiyat olarak ortalamadır ve iyidir diyebilirim
b580 7800x3d gibi 9700x gibi işlemcilere gram ihtiyacı yok min 5600 diyorsun ya 5600 7500f 7600 bu ekran kartı için tam tatlı noktalar Ztn kart 12gb vram

Ayrıca performans sorunu yaşamayı anlayamadım O dediğin muhtemelen tatkıları donanımlardan fazla şey umut edip az birşeyler elde etmektir

Ama bu tartışmayı bitirelim daha devam etmeye gerek yok

Ama 7800x3d nin ömrü bitti 7800x3d alınmamalı fiyatı da iyi falan deil kötü de deil ortanın birazcık ufacık üstü

b580 7800x3d gibi 9700x gibi işlemcilere gram ihtiyacı yok min 5600 diyorsun ya 5600 7500f 7600 bu ekran kartı için tam tatlı noktalar Ztn kart 12gb vram

Ayrıca performans sorunu yaşamayı anlayamadım O dediğin muhtemelen tatkıları donanımlardan fazla şey umut edip az birşeyler elde etmektir

Ama bu tartışmayı bitirelim daha devam etmeye gerek yok
Adam bütçem az deseydi 7500f önerirdik o problem değil. 2.el 9700x ve 7800x3d almayı tercih ederim ben 7500f yerine.

Performans sorunu yaşayan oldu tam hatırlamıyorum işlemciyi ama ryzem 5 3600 gibi bir işlemciyle b580 kullanan birisi performans sorunu yaşıyordu. Forumlara bakarsanız anlarsınız zaten. B580 güçlü işlemci isteyen bir kart.

Adam bütçem az deseydi 7500f önerirdik o problem değil. 2.el 9700x ve 7800x3d almayı tercih ederim ben 7500f yerine.
Tabikide öyle ama Elden teslim olacak benim şartım o olurdu hem sahtemi deilmi anlamak için hemde Dolandırılmamak adına kontrol ederdim test filan

Ama zaten belirtmiş bütçe 40000 diye bide b580 i tercih eden insan ya İşi gücü vardır oynayayım çıkıyım idare etsin beni 4-5 sene diye alıyordur

Yada Bütçem az ama bunun performansı çok iyi bunu alıyım diye b580 i tercih eder yoksa neden etsin

B580 diğer ekran kartlarının kendi içinde hallettiği bazı işlemleri yapamıyor çünkü, o işlemleri işlemciden talep ediyor o da işlemciye ekstra yük bindiriyor.

ARC b580 tercih edilir ikisi arasında

fiyatları hemen hemen aynı rtx 5050 DDR 4 ram ile satılıyor , intel arc b 580 DDR 5 ram ile satılıyor 1080p monitörde kullanacak kardeşim hangisi daha iyi ?
40K bütçe varsa 5060 da alırsın indirim kovalayıp 5060Ti bile alırsın kendini bu iki kartla sınırlama derim. İkisi de iyi kartlar değil.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,228,026
Üyeler
199,477
Son üye
carlossainzz

Geri