RTX 5070 Ti ekran kartında hangi model alınmalı?

korro

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Reaksiyon skoru
494
Asus-MSI gibi markalar değil de max 40-41 bin TL civarına PNY-Gigabyte-Gainward-Palit-Galax-Zotac-Evga gibi markalardan hangi modeli almalıyım, tonla model var ama hangisi daha iyidir? bir bilen yol gösterirse sevinirim.

Son düzenleme:
  • Beğen
Reaksiyonlar: Che_
Bu tamamen bütçenize bağlı hocam, gainward 5070ti Phoenix-S var, memnunum. Slim model, vapor chamber yok ama ona rağmen kart oldukça serin çalışıyor, tek eksi konu dual bearing fan olmaması nedeniyle performans modunda biraz sesli çalışıyor fanları.

Bu tamamen bütçenize bağlı hocam, gainward 5070ti Phoenix-S var, memnunum. Slim model, vapor chamber yok ama ona rağmen kart oldukça serin çalışıyor, tek eksi konu dual bearing fan olmaması nedeniyle performans modunda biraz sesli çalışıyor fanları.
PNY rtx 5070 Ti OC için birisi 77-78 derecede çalışıyor yazdııydı forumda, o beni ürküttü biraz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Gigabyte msi asus dışında kart almamaya özen gösterin sessiz çalışırlar çoğu modelde
Gigabyte olabilir de MSI ve Asusa bütçem çıkmaz hocam, bütçe 40bin civarı.

Kalite sıralaması olarak ve fiyat anlamında en ucuz olduğu için msi öncelikli bakın ondan sonra gigabyte geliyor asus arasında fazla fark olmadığı için hatta bazı modellerde hiçbir farkı bile yok en sonda asus böyle saçma sapan ekran kartı markalarını almanızı önermem o kadar para veriyoruz en sessiz çalışan kartlarda bunlar genel olarak alırsanız bunları alın bazı kartlar oluyor özel yapım vs onlarda pek iyi olmuyor gereksiz yani

PNY rtx 5070 Ti OC için birisi 77-78 derecede çalışıyor yazdııydı forumda, o beni ürküttü biraz.

Gigabyte o zaman en iyisidir kankam gigabyte al kafan rahat olsun bende kullanıyorum gigabyte zaten

ekran kartı çok önemli bileşen gainward pny zotac hadi zotac iyide yine pek değişen bir şey yok evga var ama hepsi aynı yani sesli çalışıyorlar gigabyte asus msi ya göre hepsi

15 gün kadar önce İncehesap gecesinde Gigabyte indirimdeydi, keşke alaydım :(

İnternetten biraz uğraşıp temp kontrol edebilirsin aynı kartı detaylı araştırıp gigabyte ın o ucuz ne olduğu bilinmez kartlardan daha önde olduğunu görürsün bazı modellerde asusu bile geçiyor asus arasındada çok bütçe farkı oluyor msi da her modelde farklı oluyor bazı modellerde gigabyte tan ucuz bazı modellerde daha pahalı bu yüzden bu üçüne bakın gigabyte kalite ve fp sıralaması olarak 1. Sırada benim için eğer msi ucuza bulunmadıysa

İnternetten biraz uğraşıp temp kontrol edebilirsin aynı kartı detaylı araştırıp gigabyte ın o ucuz ne olduğu bilinmez kartlardan daha önde olduğunu görürsün bazı modellerde asusu bile geçiyor asus arasındada çok bütçe farkı oluyor msi da her modelde farklı oluyor bazı modellerde gigabyte tan ucuz bazı modellerde daha pahalı bu yüzden bu üçüne bakın gigabyte kalite ve fp sıralaması olarak 1. Sırada benim için eğer msi ucuza bulunmadıysa
Ya bir miktar ses çokta önemli değil aslında, özellikle PNYnin OCli modelini çok övüyorlar ve 3000Mhz boost clock varmış kartta. O eğer 70 dereceyi falan aşmıyorsa PNY ve Gigabyte aklıma yattı ne yalan söyliyeyim. Senin Gigabyte kaç boost hızında çalışıyor ve Furmarkta kaç FPS veriyor?

Gainward mesela pny bu kartları aldıktan sonra bozulma ihtimali mantık olarak daha yüksek seslide çalışıyorlar ve ne olduğu bilinmez kartlar almayın yani bilinçsiz insan alır gigabyte la farkı bile yok bu kartların fiyat olarak çoğunlukla

Giriş seviye 5070ti modelleri tabi ki biraz daha yüksek sıcaklıklarda çalışıyor, tepe modellere göre, fakat o kartın o derecelere çıkacağını sanmıyorum, hadi çıktığını varsayalım ufak bir U.V ile 70 derecelerde kullanım sağlayabilirsin, kasanızın hava sirkülasyonu çok kötü değilse dediğiniz model sıkıntı yaşatacağını sanmam.

Ya bir miktar ses çokta önemli değil aslında, özellikle PNYnin OCli modelini çok övüyorlar ve 3000Mhz boost clock varmış kartta. O eğer 70 dereceyi falan aşmıyorsa PNY ve Gigabyte aklıma yattı ne yalan söyliyeyim. Senin Gigabyte kaç boost hızında çalışıyor ve Furmarkta kaç FPS veriyor?
Furmarkı daha aldığım ilk senesinde yapmıştım kartımı şuan uygulamayı tekrar indirmem lazım ve bir iki ay önce 3080 ti eagle kartıma bakım yaptım ikinci el aldığım karttı mx5 ile termal macun aldım ve termal pedleri ellemedim sağlam olduğu için 60-65 derecelerde hayvan gibi grafiklerde aradada reshade kullandığım halde bu derecelerce geziniyor kart yani sen düşün kalitesini ve ses olarakta ben undervoltlu kullandığım için belki bir nebze faydası olur ama gayet sessiz çalışıyor kartım sadece fan sesi duyuyorum coil whine filan zaten yok

Gainward mesela pny bu kartları aldıktan sonra bozulma ihtimali mantık olarak daha yüksek seslide çalışıyorlar ve ne olduğu bilinmez kartlar almayın yani bilinçsiz insan alır gigabyte la farkı bile yok bu kartların fiyat olarak çoğunlukla
umarım cuma günü indiriime girer hayırlısı

Geri