Yardım RTX 5070 ve 7500F sistemime 2K monitör tavsiyesi (165Hz mi 240Hz mi?)

17k yaçıkararırsan bütçeni çğrenci indirimi ile OLED G6 240 HZ var. Tavsiye ederim, ben 360 HZ olanı kullanıyorum, 240 HZ olan paneli daha yeni tam f/p ürünü

17k yaçıkararırsan bütçeni çğrenci indirimi ile OLED G6 240 HZ var. Tavsiye ederim, ben 360 HZ olanı kullanıyorum, 240 HZ olan paneli daha yeni tam f/p ürünü
Hocam, OLED ekranların çok uzun süreli kullanımlarda yanma ihtimali yok mu? Gün içinde monitörü uzun süre kullanacağım da.

Hocam, OLED ekranların çok uzun süreli kullanımlarda yanma ihtimali yok mu? Gün içinde monitörü uzun süre kullanacağım da.
1 yıldır kullanıyorum, ilk çıkan oledlerde bu sorunların oluştuğunu söylüyorlardı. Şu anda içine entegre edilen teknolojilerle ekran yanma olayını durdurdular. Forumu düzenli takip ediyorum Yeni oled alıp yanık oldu vs. şikayet eden de karşılaşmadım. 13-14k bir monitöre verilecekse ips e verilmemeli bence. Yine içinize sinmez kullanmaya kıyamazsanız yer ve bütçe sorununuz yoksa çift monitör alıpta kullanabilirsiniz. 1080p 2-3k ya 24" monitör alıp Youtube, nette gezinme, ödev vs. işlemleri onda yapıp Oyun, film izleme kısmını da OLED te yapabilirsiniz.
Bu söylediğim olmazsa şahsi fikrim OLED de günlük 8 saat görüntü vermeyi kaldıracaktır. Hemen yanık olacağını düşünmüyorum. Dün akşam 9 saat aktif kullandım mesela.

Selam arkadaşlar,
Sistemimde RTX 5070 ekran kartı ve i5-7500F işlemci var. Şimdi 27 inç, 2K çözünürlükte bir monitör alacağım. Tereddütte kaldığım nokta şu: 165Hz mi alsam, yoksa 240Hz mi?

Genelde Age of Empires 4 gibi strateji ve orta seviye oyunlar oynuyorum, rekabetçi FPS çok fazla oynamıyorum. Sizce 240Hz'e çıkmak mantıklı mı, yoksa 165Hz yeterli olur mu?

Ayrıca 13.000 TL'ye kadar 27 inç ve 2K monitör tavsiyelerinizi de bekliyorum. İkinci el ve OLED monitör istemiyorum, sadece sıfır ve panel kalitesi iyi modeller olursa sevinirim.

Benim aklımda şu an bu model var: https://www.akakce.com/monitor/en-u...-qhd-pivot-ips-oyuncu-u-fiyati,315470941.html

Tavsiyelerinizi bekliyorum, şimdiden teşekkürler!
Eğer fazla FPS oynamıyorsanız, 165 veya 180 yeterli olur. Ama yine de o fiyatlarda G65B en mantıklısı olur; çok kaliteli VA paneli var ve eğitim indirimi ile 9500 TL oluyor. Fiyatına göre bedava gibi. Tek sorunu kalite kontrolü çok iyi değil.Bana da ilk geldiğinde ölü pikselliydi, değiştirdim. Şu an sorunsuz FPS oyunlarını da tryhard oynuyorum. 27 inç, bana 24'ten çok daha iyi geldi tabi bu size de bağlı.

Geri