Neler Yeni

Yardım Rtx asus tuf 5080 goruntu gelmiyor

sarp pc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sarp
Merhaba öncelikle herkesin bayramını kutlarım her türlü bilgiye açığım gereksiz olsa dahi
Sistemim
Asus 5080 tuf gamin
işlemci amd ryzen 7 7800x3d
Ram 64 gb kingston
Anakart b650 prime asus
Power 850 +80 plus bronze
Sistemim böyle kısacası sorunuma gelecek olursak bu sistemi kasama monte ettim power dan ekrana gelen x2 8 pin giris var taktım onları bilgisayari calistirdigim da ekrana goruntu gelmiyor ekran kartinin kutusundan x3 donusturucu cikti yani benim power de x2 giris var bi tanesi boşa çıktı acaba ondanmı gelmiyor goruntu powerim x3 pin girislimi olması birde ekran kartinin uzerinde kirmizi ışık yanıyor gerek eminim bu sorunu cogu kisi yasiyordur

Ekler

• 20250330_201533.jpg
    20250330_201533.jpg
    1.4 MB · Hit: 23
  • 20250330_201525.jpg
    20250330_201525.jpg
    1.3 MB · Hit: 20

gunesss

80+
hacım ekran kartından bağımsız olarak sorunu izole edebilmek adına ekranından gelen kabloyu anakartına takıp işlemcinin onboard kartı ile start vermeyi dener misin? en azından sorunu tamamen ekran kartına indirgemiş olursun.

birde psunun tam modelini yazar mısın

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Sercan SAYİT
Bu şekilde bağlantı yaptığınızdan emin olun. Power supply marka model belirtmemişsiniz. Ayrıca bu tarz görüntü alamama sorunları yaşayan kullanıcılar var, kartın bozuk olduğunu sanmıyorum.

Power Supply Şema (PSU).jpeg

sarp pc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sarp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
hacım ekran kartından bağımsız olarak sorunu izole edebilmek adına ekranından gelen kabloyu anakartına takıp işlemcinin onboard kartı ile start vermeyi dener misin? en azından sorunu tamamen ekran kartına indirgemiş olursun.

Onu denedim de olmadı ya ben kasayı ve poweri trend yoldan aldım trendyol.com/gameagle/storm-7-argb-fanli-gamer-pc-kasasi-850w-80-plus-bronz-power-li-sivi-sogutmali-siyah-p-898724426?merchantId=196392
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu şekilde bağlantı yaptığınızdan emin olun. Power supply marka model belirtmemişsiniz. Ayrıca bu tarz görüntü alamama sorunları yaşayan kullanıcılar var, kartın bozuk olduğunu sanmıyorum.

Alıntıyı görüntüle
Ya ben de zanetmiyorum benim power de ekrana gelen x2 pin 8 girisi var 2 tane ayri ayrı kablo geliyor power den ama asusun verdigi donusturucu de 3 kablo var attigim resim de var o zaten iste acaba dedim guc yetersiz geldigi içinmi vermiyor goruntuyu çünkü bir kablo 150 wat desen 2 kabloyu takiyorum donusturucuye üçüncü kablo olmadığı için takamıyorum

Onu denedim de olmadı ya ben kasayı ve poweri trend yoldan aldım trendyol.com/gameagle/storm-7-argb-fanli-gamer-pc-kasasi-850w-80-plus-bronz-power-li-sivi-sogutmali-siyah-p-898724426?merchantId=196392

Ya ben de zanetmiyorum benim power de ekrana gelen x2 pin 8 girisi var 2 tane ayri ayrı kablo geliyor power den ama asusun verdigi donusturucu de 3 kablo var attigim resim de var o zaten iste acaba dedim guc yetersiz geldigi içinmi vermiyor goruntuyu çünkü bir kablo 150 wat desen 2 kabloyu takiyorum donusturucuye üçüncü kablo olmadığı için takamıyorum
Poweri ve kasayı trendyoldan aldim trendyol.com/gameagle/storm-7-argb-fanli-gamer-pc-kasasi-850w-80-plus-bronz-power-li-sivi-sogutmali-siyah-p-898724426?merchantId=196392

Birde fanlar da calismiyor neden olabilir

Son düzenleme:

gunesss

80+

Poweri ve kasayı trendyoldan aldim trendyol.com/gameagle/storm-7-argb-fanli-gamer-pc-kasasi-850w-80-plus-bronz-power-li-sivi-sogutmali-siyah-p-898724426?merchantId=196392

Birde fanlar da calismiyor neden olabilir
arkadaşın attığı gibi, 2 kablonun verebileceği max. power belli, boşta kalanın sorun olduğunu sanmıyorum

umarım bu kasaya burada yazan parayı vermemişsindir :D

eğer bilgisayarda anakarttan da görüntü alamıyorsan sorun ekran kartından kaynaklanmıyor olabilir hacı

damn2u

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
958
İsim
Sercan SAYİT
Power supply büyük ihtimalle 3. kalitedir, o ekran kartı bu psu'ya emanet edilmez. Fanlar çalışmıyorsa sen bağlantıyı yapamamışsındır. Yeni mi toplayıp kuruyorsun sistemi? Sen her şeyi en detaylı şekilde anlat ki sürekli taksit taksit bir şeyleri sormayalım.

sarp pc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Sarp
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
arkadaşın attığı gibi, 2 kablonun verebileceği max. power belli, boşta kalanın sorun olduğunu sanmıyorum

umarım bu kasaya burada yazan parayı vermemişsindir :D

eğer bilgisayarda anakarttan da görüntü alamıyorsan sorun ekran kartından kaynaklanmıyor olabilir hacı
Anakart da ışık yanıyor farkli bi ekran karti denedim 6650 xt ekran karti taktım sorunsuz calisiyor ama asusun kutusundan cikan kabloda 3 giris vardi ikisini taktim ucuncu olmadigi icin sanirim goruntu gelmiyor içim d3 birsey kalmasin belki ben yanlis biliyorum ekran kartinda sorun var belki de ondan işin bilenlerine sorayim dedim birde

Power supply büyük ihtimalle 3. kalitedir, o ekran kartı bu psu'ya emanet edilmez. Fanlar çalışmıyorsa sen bağlantıyı yapamamışsındır. Yeni mi toplayıp kuruyorsun sistemi? Sen her şeyi en detaylı şekilde anlat ki sürekli taksit taksit bir şeyleri sormayalım.
Sistemi yeni topluyorum ekran kartini aldım kasa ve power de baska bi yerden aldım bir bilgisayarciya goturdum oda montajini yapmaya basladi en sonun da ekran kartindan cikan üçlü donusturucu benim powerden gelen iki kabloyu taktim ama donusturucunun birisi bosta kaldi ve ekran kartinin uzerin de kirmizi ışık yanıyor anakartima elektirik geliyor baska bir ekran karti taktım 6650 xt ona goruntu geliyor ama 5080 gelmiyor ben ücüncü donusturucu kablosundan oldugunu dusunuyorum ayrica sizin dediginiz gibi boyle bi sisteme bu power emanet edilmez onda da hem fikirim ben de işin ustalarina sorayim dedim belki ben yaniliyorum da sorun ekran kartındadır

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,077,539
Üyeler
171,217
Son üye
omerdemc
Top Bottom