willblacksmith
80+ Bronze
RTX ekran kartlarında aktif ettiğimizde fps artışı sağladığımız özelliğin adı neydi?
DLSS.RTX ekran kartlarında aktif ettiğimizde fps artışı sağladığımız özelliğin adı neydi?
DLSS.
DLSS.
GTX modellerinde bulunmuyor değil mi bu? Bir de amd'deki karşılığı amd fsr mıydı? amd fsr özelliğini gtx ekran kartlarında olduğunu duydum. Rtx ekran kartları da bu fsr özelliğinden yararlanabiliyor mu?Dlss.
Nvidia GTX serisi, FSR teknolojisinden yararlanıyor.Yararlanır.
RTX ekran kartlarının yararlanamadığı teknolojileri RSR ve VSR
RX Ekran kartlarının yararlanamadığı teknolojiler DLSS, NIS ve DSR(VSR'ın Nvidia hali)
iki seride de RTX Desteği var, RTX kartlarında donanımsal olarak varken, RX kartlarında yazılımsal olarak var.
Below is the official list of graphics cards that support AMD FSR, though other GPUs may work as well:
- AMD Radeon 6000 Series
- AMD Radeon 6000M Series
- AMD Radeon 5000 Series
- AMD Radeon 5000M Series
- AMD Radeon VII
- AMD Radeon RX Vega Series
- AMD Radeon 600 Series
- AMD Radeon RX 500 Series
- AMD Radeon RX 480, 470 and 460
- AMD Ryzen desktop CPUs with AMD Radeon graphics
- AMD Ryzen mobile CPUs with Radeon Graphics
- Nvidia GeForce RTX 30 Series
- Nvidia GeForce RTX 20 Series
- Nvidia GeForce 16 Series
- Nvidia GeForce 10 Series
Çöp nvidia. AMD adamdır diyebilir miyiz?Yok, RTX Seriside FSR'dan yararlanabilir. ama tercih edilmez.
Bu arada, RX 500 serisindeki RTX desteği o kadar kötü ki, direkt kullanılamıyor çoğu zaman. oyun 10-20 FPS felan oluyor. o yüzden yok denilebilir. fakat GTX 1060 ve üstü kartlarda(galiba) RTX teknolojisi yine yazılımsal olarak var.Nvidia GTX serisi, FSR teknolojisinden yararlanıyor.
Fakat nvidia RTX serisi FSR'dan yararlanamıyor.
Rx 500'den Rx 6000 serisine kadar yazılımsal olarak, RTX desteği var. Doğru mu?
Ah şu driver problemlerini tam çözse, AMD benim gözümde zaten firma olarak 2 kat önde. adamlar hem CPU kanadında hem de GPU kanadında üretim yapıp, iki kanatta da çok başarılı işler yapıyorlar.Çöp nvidia. AMD adamdır diyebilir miyiz?
Bu ara bende hali hazırda rx 560 var. Hellblade oyununda Rtx ışın izleme özelliğini etkinleştirdiğimde pek fark görememiştim. Yalnız eski kartlarına da belli başlı oyunlarda fsr desteğini getirmesi gayet başarılı. Ya bu arada hellblade oynadığım en kötü oyunlardan biriydi.Bu arada, RX 500 serisindeki RTX desteği o kadar kötü ki, direkt kullanılamıyor çoğu zaman. oyun 10-20 FPS felan oluyor. o yüzden yok denilebilir. fakat GTX 1060 ve üstü kartlarda(galiba) RTX teknolojisi yine yazılımsal olarak var.
Ah şu driver problemlerini tam çözse, AMD benim gözümde zaten firma olarak 2 kat önde. adamlar hem CPU kanadında hem de GPU kanadında üretim yapıp, iki kanatta da çok başarılı işler yapıyorlar.
dlaa nedir? dlss nedir?Dlaa ve dlss