Neler Yeni

RTX İÇİN UV AYARI TAVSİYE

Merhaba Rtx 2060 kullanıyorum normalde fabrika ayarında oyunlarda 80 derece alıyordum şuan undervolt uyguladım böyle yaptım şuan 68 derece sizce bu ayar ekran kartını çok yorarmı,ömrünü kısaltırmı,başka sorun vb.Yardımcı Olursanız sevinirim
Ekran Görüntüsü (207).png

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Merhaba Rtx 2060 kullanıyorum normalde fabrika ayarında oyunlarda 80 derece alıyordum şuan undervolt uyguladım böyle yaptım şuan 68 derece sizce bu ayar ekran kartını çok yorarmı,ömrünü kısaltırmı,başka sorun vb.Yardımcı Olursanız sevinirim
Alıntıyı görüntüle
Undervolt ömür kısaltmaz, güç azaltıyoruz yani yorma gibi bir şey olmaz. @Leade

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Power limit’i 85 yapmak undervolt olmuyor ki direk kartın çektiği gücü azaltıyorsun o da fps kaybına sebep olur
böyle fpsim düşmedi ve ısı düştü hocam bu ekran kartı arıza yorma yaparmı bu ayar?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Undervolt ömür kısaltmaz, güç azaltıyoruz yani yorma gibi bir şey olmaz. @Leade
hocam o zaman bu ayar sıkıntı çıkarmaz diyorsun

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
böyle fpsim düşmedi ve ısı düştü hocam bu ekran kartı arıza yorma yaparmı bu ayar?

hocam o zaman bu ayar sıkıntı çıkarmaz diyorsun
Öyle bir şey demedim ama Power Limit'i kısarsanız direk karta giden gücü kısıtlamış olursunuz bu da FPS de büyük kayıba yol açar.

Revainer

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Mr. Edri

80+ Platinum
En İyi Cevap
26
Dahası  
Reaksiyon skoru
23,307
İsim
.
hocam hiç fps kaybı yaşamadım ama sizce ayarı nasıl yapıyım güç ve fanı sizin tavsiyeniz varmıdır?
İnce ayar yapıp az da olsa verim artırmakla uğraşmak istemiyorsanız böyle bırakılabilir.

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
Alıntıyı görüntüle
Kartı maksimum %85 güçle çalıştırır bu ayar. Performans kaybına sebep olur ama sıcaklıkları düşürüp kartın ömrünü uzatır. %85 performans yeterli diyorsanız böyle kullanmanız daha yararlı olur.

Kartı maksimum %85 güçle çalıştırır bu ayar. Performans kaybına sebep olur ama sıcaklıkları düşürüp kartın ömrünü uzatır. %85 performans yeterli diyorsanız böyle kullanmanız daha yararlı olur.
sizce kaça alıyım performansı

Undervolt değil bu kartı 1660 Super yapmışsın.
hocam çok ısınıyordu kaç yapıyım

Kartal34

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,634
İsim
Yok
sizce kaça alıyım performansı

hocam çok ısınıyordu kaç yapıyım
%100 yapın. Yani stok ayarlara. Kart 85 dereceyi geçmiyorsa sorun yok.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,827
Üyeler
168,856
Son üye
kaeforwin
Top Bottom