RTX3050 PC Çok kasıyor?

Termal macun al bakım yap tf 8 iyidir tf 7 de laptoplarda bu hamur gibi olanlar iyi oluyor deneyimime göre ayrıca soğutucunuz yoksa allın fark ediyor cidden

Hocam aynısı arkadaşımın başına geldi bakım yaptık düzeldi termal olarak tf7 8 iyidir biz mx6 kullandık pc düzeldi eğer yoksa laptopun altına bu fan koyuyorlar ya yükseltici ondan alınabilir

Rtx3050 ve i7 12700h var işlemci derecesini bir türlü düşüremiyorum sanırım ondan kasıyor bi' de belki virüs vardır dedim şu dosya ne biliyor musunuz?
Bunun dışında lolde 180fps alırken bi anda 140 sonra 100 hatta 90lara düşüyor ve öyle kalıyor alt tab atıp yenile yapınca ise 110 120 bazen 140a geri çıkıyor ama bi süre sonra düşüyor nasıl çözerim bunu? Genel oyunlarda fps düşüşü almaya başladım bu aralar.
Alıntıyı görüntüle
Termal macunu kendin sürebilirsin.Youtube da videolar var ama hiç elin yatkın değilse bilen biri yapsın

Ufak bir FPS kaybı ile yüksek sıcaklıkları yazılımsal olarak çözmek mümkün.
Güç planı ayarlarından İşlemcinin turbo boostunu agresiften aktife getirmek.
Frekansını bir nebze sınırlamış olacaksın işlemcinin, gözle görülür FPS kaybı olacak ama drop ve sıcaklık sorunu düzelecek.
Tabii ki bu bilgisayarını tam performansında kullanamamak demek, yine de termal macun değişimi öneriyorum.
Acer Nitro 12500H 3050 li laptopumda bu metodu kullanıyordum fan gürültülü çalışıyor ve işlemci cayır cayır yanıyor diye, %10-20 arası oyundan oyuna değişken FPS kaybı ile serin ve sessiz oyun deneyimi yaşıyordum.

Dip not: Güç planı ayarlarında turbo boost ayarını görebilmen için şu konuya göz atmanı öneririm: Rehber AMD ve Intel'de CPU Turbo Boost kapatmak Bu konudaki söyleneni yaparak bahsettiğim ayarı görebilirsin. Ben aktif olarak ayarlamanı öneririm. Ama devredışı bırakırsan sıcaklıklar fark edilir bir biçimde düşecektir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,166,144
Üyeler
185,226
Son üye
5dolarveririm
Geri