Neler Yeni

Rtx3060ti sisteme 650w psu yetersiz mi kalıyor?

HakimBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ural Güleç
PSU nun içini açıp resim atabilir misin biliyorum biraz zor ama PSU içindeki kondansatörlerden patlamış olan olabilir zira bu durumda bile çalışır belli bir yüke gelince kendini kapatır PSU sıkıntılı gibi geldi bana 12v ve 5v kanallarını tek tek ölçmek gerekiyor avometre dediğimiz ölçü aleti ile
Ben donanım konusunda aşirı bilgili biri değilim.Nasıl sökebileceğime bakacağim.Ancak arkadaki ızgaradan bir foto çekmeyi deneyebilirim.Dediğiniz şekilde ölçebilecek aleti veya kişiyi nerden bulabilirim?
Mesaj otomatik birleştirildi:

güvenlik önlemi zayıf psularda yakınlara yıldırım düşmesinde vesaire hasar oluşabiliyor psu olabilir düşündüğünüz gibi. Yakın yıldırım düşmesinden dolayı psu um yanmıştı allahtan diğer parçalar hasar görmemişti.
3 hafta önce yıldırım düştü ve sistem kısa sürede restart atmıştı.İyi hatırlattın.Bundan kaynaklı olabilir.

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Ben donanım konusunda aşirı bilgili biri değilim.Nasıl sökebileceğime bakacağim.Ancak arkadaki ızgaradan bir foto çekmeyi deneyebilirim.Dediğiniz şekilde ölçebilecek aleti veya kişiyo nerdem bulabilirim?
Arkadan çekilme ile olmaz içini açıp kontrol etmek gerekiyor veyahut PSU yu sökün elektrikciye götürün bütün çıkışların tek tek ölçümünü yapsın

HakimBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ural Güleç
Arkadan çekilme ile olmaz içini açıp kontrol etmek gerekiyor veyahut PSU yu sökün elektrikciye götürün bütün çıkışların tek tek ölçümünü yapsın
Peki hocam sökmek zor bir işlem mi yoksa amatör biri yapabilir mi?Termal macun yenilerken bile baya zorlanmıştım.Elektrikçiye götüreceğim.Ancak bunu anlamanın daha kesin bir yolu yok mudur?

Kürşat K.T.K

80+ Titanium
Dahası  
Reaksiyon skoru
15,632
İsim
Kürşat
İlgilendiği Kategoriler
Elektrik elektronik sistemleri - Bilgisayar Sistemleri - İnternet Hizmetleri Teknik Destek - Teknolojiye dair her şey
Instagram
kursat.kutukcu
Facebook
kursat.kutukcu.1
Peki hocam sökmek zor bir işlem mi yoksa amatör biri yapabilir mi?Termal macun yenilerken bile baya zorlanmıştım.Elektrikçiye götüreceğim.Ancak bunu anlamanın daha kesin bir yolu yok mudur?
Daha kesin bir yolu yok PSU sağlamlık kontrolü yapılacak sağlam çıkarsa diğer parçalar üzerinden gidilecek ram'leri tek tek deneyebilirsin yer değiştirip deneyebilirsin birde SSD ye disk mark testi yap bazen SSD de hata oluyor yüke binince sistem SSD den dolayı kapanıyor veyahut ram den bunları kontrolü yapılması lazım kısaca sisteme baştan aşağıya bakmak lazım kesin bişey demek için

HakimBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ural Güleç
Daha kesin bir yolu yok PSU sağlamlık kontrolü yapılacak sağlam çıkarsa diğer parçalar üzerinden gidilecek ram'leri tek tek deneyebilirsin yer değiştirip deneyebilirsin birde SSD ye disk mark testi yap bazen SSD de hata oluyor yüke binince sistem SSD den dolayı kapanıyor veyahut ram den bunları kontrolü yapılması lazım kısaca sisteme baştan aşağıya bakmak lazım kesin bişey demek için
Ssdyi test etmiştim sağlıklıydı.Diğer parçalardan çok ekran kartıyla ilgili geliyor hocam.O kapanıyordu ancak diğer parçalar açik kalıyodu.Bir şekil söküp elektrikciye götüreceğim.Saolun hocam.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,716
İsim
Mehmet Aslan
Ben donanım konusunda aşirı bilgili biri değilim.Nasıl sökebileceğime bakacağim.Ancak arkadaki ızgaradan bir foto çekmeyi deneyebilirim.Dediğiniz şekilde ölçebilecek aleti veya kişiyi nerden bulabilirim?

3 hafta önce yıldırım düştü ve sistem kısa sürede restart atmıştı.İyi hatırlattın.Bundan kaynaklı olabilir.
sorunun kaynağı belli oldu hocam psu un hasar görmüş muhtemelen değişmen gerekecek benimle aynı sorunu yaşamışsın , iyiki parçaların hasar görmemiş , belli yükte kendini korumaya alıyor muhtemelen , o şekilde kullanmanı tavsiye etmem biran önce değiş psu nu. Ve sistemi hangi firmadan almıştın onuda belirtirmisin.

HakimBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ural Güleç
sorunun kaynağı belli oldu hocam psu un hasar görmüş muhtemelen değişmen gerekecek benimle aynı sorunu yaşamışsın , iyiki parçaların hasar görmemiş , belli yükte kendini korumaya alıyor muhtemelen , o şekilde kullanmanı tavsiye etmem biran önce değiş psu nu. Ve sistemi hangi firmadan almıştın onuda belirtirmisin.
Gamegaraj.Kesin diyemem hocam belki oyindan kaynaklıdır.Çünkü stres testlerini psu hariç parçalar aşabiliyor.Ama evet psu gibi.

Siz ne yaşamıştınız hocam

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,716
İsim
Mehmet Aslan
Gamegaraj.Kesin diyemem hocam belki oyindan kaynaklıdır.Çünkü stres testlerini psu hariç parçalar aşabiliyor.Ama evet psu gibi.
Garantisi var ise gamegaraj a ulaş değişim iste. Yada ben yine aynı markayı istemem diyorsan. No name marka olmayacak şekilde güvenilir markalardan bir psu al. Ve ilk işin akım korumalı priz al onun ile kullan işin garanti olsun. Dediğim gibi no name marka alma.

HakimBey

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Ural Güleç
Hocam güncelleme yapmak istiyorum.Ekran kartı ve işlemciye ayni anda stres testi yaptım.Gpu 220 watta çıksa da 8dkda kapanmadı donmadı.Oyun kaynaklı da olabilir ancak psuyu teste sokar sokmaz sistem kapanıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Batuhan
Hocam benzer bir olay yaşayıp anlamlandiramayip devam ettim bide işlemci ocladim sonra elimdeki r9 380yandı Allah rahmet eylesin zaten kronik bir arızadan gitmişti sonuca gelelim evin elektriği dalgalı geliyordu ölçüm yaptığımızda 110 v kadar düşüyordu aklınızda bu ihtimal bulunsun bazen kapanıp bazen hiçbir şey olmuyorsa ampullerde titreme ve fpsde ani droplarla farketmiştim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,642
Üyeler
163,353
Son üye
hasanky
Top Bottom