Rust düşük fps alıyorum

ferkus

80+
Katılım
29 Nisan 2026
Mesajlar
1
Reaksiyon skoru
0
amd rx 6750xt r5 5600 16gb ram var ama rustda 70 80 fps alıyorum nedeni nedir
 
Senin sistemine benzer bir sistem 100 FPS en düşük ayarlarda görüyor. Ayarların biraz daha yüksekse normal. Bir de girdiğin sunucudaki insan ve bina sayısına göre de bu oranlar değişir.


Videoda X3D ve normal bir işlemci karşılaştırılmış. Bu arada 9700X senin işlemcinden daha iyi. İşlemci farkı da var yani, mesela o sisteme X3D bir AM4 işlemci taksan 20-30 FPS fark görebilirsin.


Steam oyun içi ayarlarından şunları açın ve biraz oynarken 2-3 görsel atıp değerleri buraya atın.

2026-04-29_01-34.webp


Rust için 16 GB bellek yetersiz. Bütçe varsa 32 GB yükseltmenizi öneririm. Rust, Arma, Squad, Ark gibi sunucularda bir sürü oyuncu olan veya hayatta kalma, bina inşaat etme mekanikleri olan oyunlar, 5v5, 10v10, 32v32 CS2, COD, BF gibi oyunlara göre daha çok kaynak tüketiyor. Bu yüzden de VRAM, bellek gibi şeylerde ekstra kaynak istiyor.

Videoda FPS olayına takılmayın, sadece bellek tüketimine bakın. 16 GB sistemde 13 GB tüketirken, belleği 32 GB yükseltine tüketim 20 GB ulaşıyor. Peki 16 GB ile çalışıyorsa neden yükselteyim diyebilirsiniz. Yetersiz belleği diskte depolayıp sürekli aktarma yapıyor. Bu yer yer stutter oluşturuyor ve oyun düzgün çalışsın diye de bileşenlere göre 10-30 FPS fark oluşturabiliyor. Ayrıca videoda üstüne ateş açılırken oluşan efektlerde, en çok FPS kaybını düşük bellek miktarı yaşıyor.


Keza Rust'da ayara göre 16 GB VRAM'i bile aştığı oluyor. Bu sunucudaki bina vb. sayısına göre de değişiyor. Eğer kartım destekliyor diye yükseğe dayadıysanız bazı ayarları kısmanız lazım. Rust'ın ayar kısmı bayağı karmaşık onu belirteyim ve oynamadığımdan şunu şunu kısın diyemiyorum. Sadece video atabilirim.

Ayrıca bağlantıda önerdiklerimi yapabilirsiniz.


Kabaca ilk olarak yapabiliyorsan 32 GB bellek yükseltmek en ideali olacaktır. Sonrasında işlemci yükseltmek. Veya en ideal ayarları bulup, aldığınız FPS'e katlanmak. Ama ben kesinlikle bellek yükseltmesi öneririm.
 
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

   

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,206,449
Mesajlar
10,905,157
Üyeler
193,044
Son üye
Reus333
Geri
Top