Neler Yeni

RX 560 sistem Valorant input lag

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Sistemim i3 10100F, RX 560 4 GB ve 2x8 3000MHz RAM şeklinde. Oyunda bir input lag var, ve bu input lag ayarları arttırınca çoğalıyor. FPS'im de 75Hz monitörümün üstünde, bir sorun mu var?

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Kaç FPS alıyorsunuz?
En düşük ayarlarda ortalama 250 FPS alıyorum, en düşük ayarlarda bile hafif bir input lag var gibi.

Orta ayarlarda ise 160 ila 180 FPS civarı alıyorum, bu kısımda input lag daha çok artıyor.

Her şey en yüksekte ise FPS'im 70 ila 80 civarı, burada input lag tavan yapıyor.

JusticiÆ

80+
En düşük ayarlarda ortalama 250 FPS alıyorum, en düşük ayarlarda bile hafif bir input lag var gibi.

Orta ayarlarda ise 160 ila 180 FPS civarı alıyorum, bu kısımda input lag daha çok artıyor.

Her şey en yüksekte ise FPS'im 70 ila 80 civarı, burada input lag tavan yapıyor.
Ekran kartı kullanım oranları ne alemde? Forumlarda kullanım azaltılırsa normalleşeceği söyleniyor.

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Ekran kartı kullanım oranları ne alemde? Forumlarda kullanım azaltılırsa normalleşeceği söyleniyor.
Her şey en yüksekte durum böyle, aşırı input lag var;

Ekran Görüntüsü (2).png

Sonraki görselde de göründüğü gibi, ara sıra ekran kartı kullanımı düşebiliyor;

Ekran Görüntüsü (1).png

Oyundan kaynaklanıyor olma ihtimali var mı?

JusticiÆ

80+
Her şey en yüksekte durum böyle, aşırı input lag var;

Alıntıyı görüntüle

Sonraki görselde de göründüğü gibi, ara sıra ekran kartı kullanımı düşebiliyor;

Alıntıyı görüntüle

Oyundan kaynaklanıyor olma ihtimali var mı?
Var, ikimizin de bulunduğunu düşündüğüm forumda bir kullanıcı dün bu sorunu yaşamış, ve daha birçok kullanıcı yaşamış. Modem arayüzünden uPnP ayarını kapatabilir misiniz? Gereksiz bir port yönlendirme olabilir. Olmazsa geri açın uPnP ayarını.

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Var, ikimizin de bulunduğunu düşündüğüm forumda bir kullanıcı dün bu sorunu yaşamış, ve daha birçok kullanıcı yaşamış. Modem arayüzünden uPnP ayarını kapatabilir misiniz? Gereksiz bir port yönlendirme olabilir. Olmazsa geri açın uPnP ayarını.
192.168.1.1'e girdim, uPnP ayarını kapatmak için iletim adlı bir sekmeye girmek gerekiyormuş. Ancak benim modem arayüzünde öyle bir kısım yok?

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan

Lyrinx

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
99
İsim
Berat Baylan
Ev ağı ayarı altından deneyebilir misiniz?
Tamam, buldum, her yere bakmışım ama bir oraya bakmamışım :)

UPnP Durumu ve UPnP NAT-T Durumu diye iki tane ayar var, hangisini devre dışı bırakayım? UPnP'yi devre dışı bırakmam interneti olumsuz etkileyecek mi?

JusticiÆ

80+
Tamam, buldum, her yere bakmışım ama bir oraya bakmamışım :)

UPnP Durumu ve UPnP NAT-T Durumu diye iki tane ayar var, hangisini devre dışı bırakayım? UPnP'yi devre dışı bırakmam interneti olumsuz etkileyecek mi?
Kesin bilgi vermek için biraz daha araştırmam lazım, modem arayüzünde herhangi önemli bir ayarınız var mı?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,198
Üyeler
168,743
Son üye
zwoldc
Top Bottom