Neler Yeni

Rx 570 için en Stabil sürüm

Bundan 1 hafta kadar önce 20.1.3 sürümünü kullanıyordum ve herhangi bir sorunu yoktu o sürümün. Fakat 5 gün kadar önce 22.3.1 olan son sürüm WHQL'ye geçtiğimden beri arada sırada görüntüde gecikmeler ve kasmalar yaşıyorum. 5 günde illallah ettirdi. 20.1.3 indirme sayfasında var ama uyumsuzluk olur mu kafam karıştı. Çünkü 20.1.3'ün eskimesinden dolayı normal olarak gözükmüyor RX 570 driver kısmında. Bunun dışında bir de 21.10.2 WHQL var. Bu iyi olur mu bilmiyorum, normal olarak setup'u indirip kuracağım. DDU falan kullanmak istemiyorum, AMD kartlarda önerilmiyor.

Teşekkürler.

20.1.3 burada;

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,741
İsim
misfit
Kim önermiyor knk DDU? En temiz yöntemlerden birisi DDU ve hiç bir sıkıntı çıkmıyor, defalarca çeşit çeşit AMD ve Nvidia kartlarda kullandım. Çıktığından beri 22.3.1 kullanıyorum, açık ara en sorunsuz sürüm bu bence şu anlık. Söylediğin sürümler senin kartın için sorun yaşatmıyorsa kullanabilirsin ama ben güncellikten yanayım.

Edit: Eski sürüm driver kullanmak belki güncel oyunlarda optimizasyonda sıkıntı çıkartabilir. Örn: God of War.

Son düzenleme:

Emre Zengin

Moderatör
En İyi Cevap
22
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,199
İsim
Emre Zengin
Bundan 1 hafta kadar önce 20.1.3 sürümünü kullanıyordum ve herhangi bir sorunu yoktu o sürümün. Fakat 5 gün kadar önce 22.3.1 olan son sürüm WHQL'ye geçtiğimden beri arada sırada görüntüde gecikmeler ve kasmalar yaşıyorum. 5 günde illallah ettirdi. 20.1.3 indirme sayfasında var ama uyumsuzluk olur mu kafam karıştı. Çünkü 20.1.3'ün eskimesinden dolayı normal olarak gözükmüyor RX 570 driver kısmında. Bunun dışında bir de 21.10.2 WHQL var. Bu iyi olur mu bilmiyorum, normal olarak setup'u indirip kuracağım. DDU falan kullanmak istemiyorum, AMD kartlarda önerilmiyor.

Teşekkürler.

20.1.3 burada;

1) Öncelikle https://www.amd.com/en/support/kb/faq/gpu-601 bunu indirin, ardından ekran kartınızın https://www.amd.com/en/support/kb/release-notes/rn-rad-win-20-11-2 sürümünü indirin.
2) İnternet bağlantınızı kesin, önce Amd Uninstallerı kullanın, güvenli moda girmek isteyecek uyarı olarak verdiği her şeye evet deyin, ardından (internet kablosunu takmayın halen), indirdiğiniz 20.11.2 sürümünü kurun. (Kurduktan sonra takabilirsiniz internet kablosunu.)
Bunu yapıp performansı kontrol edin hocam.

RevenKalr

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,320
İsim
Eren Bayram
Instagram
er3nbayram
Discord
revengeess

Teşekkürler.

20.1.3 burada;

valla ben bir driver da sıkıntı yaşarsam 20.9.1 e dönüyorum o baya stabildi bende.
şuan son whql sürüm kullanıyorum baya stabil

• Konu Sahibi Konu Sahibi
Kim önermiyor knk DDU? En temiz yöntemlerden birisi DDU ve hiç bir sıkıntı çıkmıyor, defalarca çeşit çeşit AMD ve Nvidia kartlarda kullandım. Çıktığından beri 22.3.1 kullanıyorum, açık ara en sorunsuz sürüm bu bence şu anlık. Söylediğin sürümler senin kartın için sorun yaşatmıyorsa kullanabilirsin ama ben güncellikten yanayım.

Edit: Eski sürüm driver kullanmak belki güncel oyunlarda optimizasyonda sıkıntı çıkartabilir. Örn: God of War.
Ben bu sürüme geçişte DDU falan kullanmadım hiç.
Normal olarak Radeon Software üzerinden geçtim.
Peki ben bu 22.3.1'i AMD sitesinden Setup olarak indirip kursaydım daha mı iyi olurdu?

Neyse o artık geçti, stabil olarak 21.10.2 nasıl, kullanan arkadaşlar varsa belirtirse sevinirim.

Bu arada Mesut Çevik önermiyordu.
Screenshot_20220421-203606_Chrome.jpg

Son düzenleme:

misfit

80+ Gold
En İyi Cevap
4
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,741
İsim
misfit
Ben bu sürüme geçişte DDU falan kullanmadım hiç.
Normal olarak Radeon Software üzerinden geçtim.
Peki ben bu 22.3.1'i AMD sitesinden Setup olarak indirip kursaydım daha mı iyi olurdu?
Aynı şekidle bende Radeon üzerinden güncellemeyi yaptım.
Setup olarak indirip kursan da bir şey fark etmez. Sadece eski sürümlerden kalan artıkları temizlemiş olursun ki onlarda zaten elle temizlenebiliyor. Bir sıkıntı çıkarsa driver'ı kaldırıp Setup olarak kurabilirsin.

Özgürcan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,636
İsim
Özgürcan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Aynı şekidle bende Radeon üzerinden güncellemeyi yaptım.
Setup olarak indirip kursan da bir şey fark etmez. Sadece eski sürümlerden kalan artıkları temizlemiş olursun ki onlarda zaten elle temizlenebiliyor. Bir sıkıntı çıkarsa driver'ı kaldırıp Setup olarak kurabilirsin.
Ben peki bu sürümden 20.1.3 sürümüne veya 21.10.2 sürümüne geçsem olur mu DDU kullanmadan?
Yoksa direkt sıfırdan Windows 11 mi kurayım diye düşünüyorum.

Bu sorun genelde oyundan çıktıktan sonra oluyordu, oyunda falan hiç bir sorun yok ve oyuna girmeden öncede.
Fakat ne oluyorsa oyundan çıktıktan sonra oluyor. Bu sorun için Windows Sfc taraması yaptım acaba Windowsta'mı sorun var diye, eksik dosyalar bulup onardı. Gözlemliyorum tekrar.
DDU hakkında önceki yorumda Mesut Çevik önermemiş, onun fotoğrafını attım.

Hocam driver artıkları hakkında elle temizlenebiliyor dedikleriniz hangileri acaba?
Şu C'de bulunan AMD klasörünü biliyorum, onun dışında hangisinden bahsediyordunuz?

Son düzenleme:
Top Bottom