Yardım RX 6500 XT Driver sorunları

Hadi kanka sorun neymiş açıklasana, driver sorunluysa bizde bilelim.
Bunu ben demiyorum bu arada yapılan araştırmalar sonucunda Steam kullanıcıların %75.lik kesimi Nvidia kart kullanıyor buna ek olarak Espor cular da genelde Nvidia tercih ediyor bunun yanı sıra geliştiricilerde aynı şekilde tercih ediyor AMD fiyatına göre Nvidia ya göre daha iyi FPS kart yapıyor eyw ama oturmamış bir yazılım sorunu hâlâ var

Bunu ben demiyorum bu arada yapılan araştırmalar sonucunda Steam kullanıcıların %75.lik kesimi Nvidia kart kullanıyor buna ek olarak Espor cular da genelde Nvidia tercih ediyor bunun yanı sıra geliştiricilerde aynı şekilde tercih ediyor AMD fiyatına göre Nvidia ya göre daha iyi FPS kart yapıyor eyw ama oturmamış bir yazılım sorunu hâlâ var
Tamamda bu konuyla alakasını çözemedim?

Arkadaşlar birde sistemi 1 saat kapalı tuttuğumda her baştan açmayı denediğimde ilk açılışta sinyal yok hatası geliyor kapatıp açınca ekrana görüntü geliyor.

Aynı problemi bende yaşamaktayım, açılışta boot etmeme sorunu PSU ile alakalı olsa gerek, neden dersen kısa süreli çözümü şöyle buldum:
Tuştan açıyorum erkan gelmediği zaman güç tuşuna basıp kapatıyorum pc yi
Arkadan PSU tuşuna basıp PSU yu kapatıyorum
Ön tarafa gelip güç tuşuna 5-7 saniye basılı tutuyorum
Arkaya geçip PSU tuşunu açıyorum
Güç tuşuna basıyorum ve boot edebiliyorum.

Sinyal yok hatası için de tahminlerim şu yönde:
1: CPU ile çakıştığını düşünmekteyim.
2: PSU ile alakalı olabilir.
3: WattMan hatası buna sebep veriyor olabilir (fikrim bundan kaynaklı ama artık daha nadir sinyal yok hatası almaktayım)
1652004835949.png

4: Anakart da gözükmüyor Ekran Kartı, bence yüksek ihtimal bundan kaynaklı oluyor bir anda Sinyal Yok hatası vermesi veya bilemiyorum.
1652005108552.png

Vega yı BIOS'dan kapattığımda bu sorun biraz daha azaldı ama yine de tam bir çözüm bulamadım rastgele bir anda Sinyal Yok diyor.
Biraz daha sorunu azaltmak için Dengeli seçiyorum veya Özel deyip oradan Sıfır Fan ayarını kapatıyorum ve Maksimum Frekansı düşürüyorum çok daha nadir oluyor Sinyal Yok hatası.
1652004938064.png

Aynı problemi bende yaşamaktayım, açılışta boot etmeme sorunu PSU ile alakalı olsa gerek, neden dersen kısa süreli çözümü şöyle buldum:
Tuştan açıyorum erkan gelmediği zaman güç tuşuna basıp kapatıyorum pc yi
Arkadan PSU tuşuna basıp PSU yu kapatıyorum
Ön tarafa gelip güç tuşuna 5-7 saniye basılı tutuyorum
Arkaya geçip PSU tuşunu açıyorum
Güç tuşuna basıyorum ve boot edebiliyorum.

Sinyal yok hatası için de tahminlerim şu yönde:
1: CPU ile çakıştığını düşünmekteyim.
2: PSU ile alakalı olabilir.
3: WattMan hatası buna sebep veriyor olabilir (fikrim bundan kaynaklı ama artık daha nadir sinyal yok hatası almaktayım)
Alıntıyı görüntüle
4: Anakart da gözükmüyor Ekran Kartı, bence yüksek ihtimal bundan kaynaklı oluyor bir anda Sinyal Yok hatası vermesi veya bilemiyorum.
Alıntıyı görüntüle
Vega yı BIOS'dan kapattığımda bu sorun biraz daha azaldı ama yine de tam bir çözüm bulamadım rastgele bir anda Sinyal Yok diyor.
Biraz daha sorunu azaltmak için Dengeli seçiyorum veya Özel deyip oradan Sıfır Fan ayarını kapatıyorum ve Maksimum Frekansı düşürüyorum çok daha nadir oluyor Sinyal Yok hatası.
Alıntıyı görüntüle
Hocam iade edebilsem bir dakika düşünmem gerçekten bilgisayarda ekran kartı yokken böyle bir sorun yoktu öncesinde bu sistem ile 1060 kullandım hiç bir sorun yoktu bunu takınca tonla şey çıktı başıma. Bıktırdı resmen 2 haftadır bende uğraştım sonuç yok.

Hocam iade edebilsem bir dakika düşünmem gerçekten bilgisayarda ekran kartı yokken böyle bir sorun yoktu öncesinde bu sistem ile 1060 kullandım hiç bir sorun yoktu bunu takınca tonla şey çıktı başıma. Bıktırdı resmen 2 haftadır bende uğraştım sonuç yok.
Ben Amazon.tr den aldığım için 25 ine kadar iade etme şansım var ama bilemiyorum iade etmek de pek istemiyorum 6500xt harici doğru düzgün sıfır kart yok. Büyük ihtimal bende iade edeceğim ama bakalım.

@bulbulcan sorunu çözdüm.
PSU 16A lik bir giriş istiyor ve benim kullandığım uzatma kablosu 10A ydı. 16A lık bir uzatma kablosuna taktım 5-6 defa kapat aç yaptım hiç bir şekilde sinyal yok hatası vermedi.
1652015764846.png

1652015876760.png

Güç kablonuzun şurasında yazıyor olması lazım 16A diye. 16A olan bir uzatma kablosuna takın bakın bakalım olacak mı sizde de.

PSU 16A lik bir giriş istiyor ve benim kullandığım uzatma kablosu 10A ydı. 16A lık bir uzatma kablosuna taktım 5-6 defa kapat aç yaptım hiç bir şekilde sinyal yok hatası vermedi.
Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Güç kablonuzun şurasında yazıyor olması lazım 16A diye. 16A olan bir uzatma kablosuna takın bakın bakalım olacak mı sizde de.
Düşüncen için çok sağol reis fakat benimkini kontrol ettim şu an zaten 16A 250V yazıyor
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle

Alıntıyı görüntüle
Birde o yine halledilir de bu ekran kartı halledilecek gibi görünmüyor

Son düzenleme:
Amd kartlara zaten mesafeliydim bu konudan sonra daha da soğudum kendisinden. ☹️
İnşallah sorununuzu çözebilirsiniz hocam.

Amd kartlara zaten mesafeliydim bu konudan sonra daha da soğudum kendisinden. ☹️
İnşallah sorununuzu çözebilirsiniz hocam.
Sormayin hocam isin icinden nasil cikarim diye dusunuyorum gunlerdir. Psuda mi sorun var anakartta mi ekran kartinda mi anlamadim gitti

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,169,312
Üyeler
185,704
Son üye
daywollker
Geri