Neler Yeni

RX 6500 XT Sistemde Ekran Gidiyor

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Bende aynı sorunu rtx 3070 de yaşıyordum bir anda görüntü gitmesinin sebebini kablonun temperli cam tarafından bükülmesi sonucu arada temassızlık yapmasıymış. (Oyunlar biraz bulanık ve pixselleşme oluyor bunu fırsat bilip 4000 serisi çıktığında kartı aldığım fiyata iade ederim 4000 e upgrade ederim bu benim için avantaj oldu) Bu kabloyu temassızlık yapmayacak şekilde sağlamca bir ayarlar mısınız ? Sorunu hâyla yaşamaya devam ederseniz garantiye vermekten başka bir çare gözükmüyor. Bu gibi durumları pek kafaya takma yenisini gönderirler oyun keydine bakman dileğiyle.

Edit: kart zaten garantiden gelmiş , görmemişim.

Ramlerde veya psuda bir sıkıntı vardır

Görüntü direkt mi gidiyor , hata vb. Alıyor musunuz tekrar açtığınızda?

Silinsin

80+ Silver
Her türlü gidiyor ekran bide çok kısa sürede gidiyor o saçma 5 dk da kapanır mı ya. Windows sesleri gelmiyor
Voltaj değerlerine bakın bir karta gelen büyük ihtimalle zaten sorun psu da. Nedir marka model? pardon konu da varmış gördüm.

priwchu

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
789
İsim
ozan canbaşal
ekran kartını başka bilgisayarda dene.

Keddy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cihan Erbay
Bende aynı sorunu rtx 3070 de yaşıyordum bir anda görüntü gitmesinin sebebini kablonun temperli cam tarafından bükülmesi sonucu arada temassızlık yapmasıymış. (Oyunlar biraz bulanık ve pixselleşme oluyor bunu fırsat bilip 4000 serisi çıktığında kartı aldığım fiyata iade ederim 4000 e upgrade ederim bu benim için avantaj oldu) Bu kabloyu temassızlık yapmayacak şekilde sağlamca bir ayarlar mısınız ? Sorunu hâyla yaşamaya devam ederseniz garantiye vermekten başka bir çare gözükmüyor. Bu gibi durumları pek kafaya takma yenisini gönderirler oyun keydine bakman dileğiyle.

Hayır onceden Wattman hatası alıyordum suan hata almıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Voltaj değerlerine bakın bir karta gelen büyük ihtimalle zaten sorun psu da. Nedir marka model? pardon konu da varmış gördüm.
Voltaj 1200 dü 1000 e çektim yine düzelmedi

Silinsin

80+ Silver
Hayır onceden Wattman hatası alıyordum suan hata almıyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:

Voltaj 1200 dü 1000 e çektim yine düzelmedi
O değil karta gelen voltaj dalgalanmaları hocam ama kartta değil sorun büyük ihtimalle psuda.

Smtcee

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Samet

Hocam 4000 serisi çıkınca aldığınız fiyata geri satabileceğinize gerçekten inanabiliyor musunuz? Bence bir daha düşünün derim.

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
Hocam 4000 serisi çıkınca aldığınız fiyata geri satabileceğinize gerçekten inanabiliyor musunuz? Bence bir daha düşünün derim.
Hocam satmayacağım , iade edicem.

Keddy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
10
İsim
Cihan Erbay
O değil karta gelen voltaj dalgalanmaları hocam ama kartta değil sorun büyük ihtimalle psuda.
Götürdüğüm bilgisayarcı başka bir güç kaynağıyla denemiş ve hata olmaya devam etmiş

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer

İsmail Aslan

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,747
İsim
İsmail aslan
İlgilendiği Kategoriler
Monitör , ekran kartı
Steam
irexaTR
Reddit
İsmailAslanx
hocam psu yu değiştirirler bence boşa umutlanma
Yanlış anladın kral !
Bir ara kapanma bendede oluyordu fakat çözdüm ekran kartı güç kablosu temperli cama değdiği içinmiş.
Kablo temperli cama değdiği için
aşağı doğru baskılanıyordu ve buda temassızlık yapıyordu.

Gelelim garanti işine , oyunlarda pixselleşme oluyor. Bundan dolayı go to garanti düşünüyorum.

eyer25pro

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
482
İsim
Efehan yer
Yanlış anladın kral !
Bir ara kapanma bendede oluyordu fakat çözdüm ekran kartı güç kablosu temperli cama değdiği içinmiş.
Kablo temperli cama değdiği için
aşağı doğru baskılanıyordu ve buda temassızlık yapıyordu.

Gelelim garanti işine , oyunlarda pixselleşme oluyor. Bundan dolayı go to garanti düşünüyorum.
inşallah dediğimiz olur hocam bende 2 ay önce yni pc aldım şimdi yenisi için para biriktiriyomm

Can...

80+ Platinum
Arkadaşlar pc açıkken ekran gidiyor. Açıyorum pc yi 5 dk geçiyor gidiyor ekran (pc hala çalışıyor). 2 tane driver var zaten bu kart için ikisini de amdcleanuputility ile silip kurdum olmadı. Güç seçeneklerinden hızlı başlatmayı kapadım, biosu güncelledim, garantiye yolladım arıza yok dediler, chipseti güncelledim, undervolt underclock yaptım yine olmadı. Garantiye göndermeden önce wattman hatası olduğuna emindim çünkü Wattman bildirimi geliyordu ama şimdi gelmiyor bildirim. Ramlerde de sıkıntı yok. Gerçekten bir çözüm gelmiyor aklıma belki güç kaynağından olabilir ama gerçekten yardımcı olabilecek birileri var mı?

İşlemci: Ryzen 3 2200G
Ekran Kartı: XFX Rx 6500 XT
Anakart: Asus Prime B450M-A
Ram: Corsair DDR4 2400 MHz 8GB-Hi-Level Samsung DDR4 2400Mhz 8GB
Güç Kaynağı: Nagas N500 500W Bronze
Büyük ihtimalle güç kaynağı

Top Bottom