Neler Yeni

RX 6600 boşta 58 derece

efeleow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Efe
Arkadaşlar normalde oyunda (Valorant) 62 derece civarında oluyordu şimdi boşta en az 58 derece oluyor (GPU kullanımı %0 - 19w). Normal mi sizce?
Sistem: Gigabyte AMD RX 6600 8GB │ AMD Ryzen 5 5500 │ Gigabyte B550M DS3H │ WD Green 480GB M.2 SSD │ Goodram 2x8 GB RAM
Screenshot_188.png

Armi3067

80+ Bronze
O sıcaklıklar denilene göre normal fakat bence değil (Bende de boşta iken 50-55 derece) bu yüzden zero rpm fan ayarını asla kullanmam ben, boşta olan bir kart için bu değerler bence fazla, istersen sende zero rpm fan ayarını kapatabilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bendeki değerler bu şekilde. Sapphire Pulse RX 6600

60 derece veya biraz üstüne çıkana kadar sıcaklık fanlar çalışmaz daha sonra çalışır ısıyı tekrar zero rpm fan aralığına düşürür fanları durdurur bu işlem sürekli tekrarlanır ben wallpaper engine kullanıyorum mesela fanlar 2 saniyeliğine bir anda hızlanıyor kartın ısısını düşürüp tekrar duruyor 5 dakika sonra yine aynısını yapıyor sürekli devam ediyor döngü ama dediğim gibi bence boşta olan bir kart için bu sıcaklıklar fazla ben o yüzden o teknolojiyi kullanmıyorum el ile manuel kendi sıcaklık/ses oranıma göre ayar yaptım ve fan kapanma sıcaklığınıda 30 derece ve altı yaptım o dereceleri hiç görmüyor tabi ama görürse de fan boşuna çalışmasın dedim. Kartın sınırlarını zorluyorum gördüğün üzere ve Cyberpunk, Spider-Man gibi oyunlarda Max sıcaklık 70 derece tabi kasa içi soğutmam da iyi ve kasa fanlarıda ekran kartı sıcaklığına göre tweakli.

Ekler

• Ekran Görüntüsü (10).png
    Ekran Görüntüsü (10).png
    546.1 KB · Hit: 44
Son düzenleme:

efeleow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Efe
Mesela çok eski bir oyuna girin fan hiç çalışmaz bile. Sürekli yazılarımıza hönkürerek gülen arkadaş haklı sanırım. Zero fan teknolojisi büyük ihtimalle.
Hocam kasa fanlarını ve içini süpürgeyle düşük ayarda tozlarını çektim ve şuan biraz daha derece düştü şimdi kasa fanlarını kapatarak deniyecem dereceyi etkili olmuşmu diye.

O sıcaklıklar denilene göre normal fakat bence değil (Bende de boşta iken 50-55 derece) bu yüzden zero rpm fan ayarını asla kullanmam ben, boşta olan bir kart için bu değerler bence fazla, istersen sende zero rpm fan ayarını kapatabilirsin.

Bendeki değerler bu şekilde. Sapphire Pulse RX 6600

60 derece veya biraz üstüne çıkana kadar sıcaklık fanlar çalışmaz daha sonra çalışır ısıyı tekrar zero rpm fan aralığına düşürür fanları durdurur bu işlem sürekli tekrarlanır ben wallpaper engine kullanıyorum mesela fanlar 2 saniyeliğine bir anda hızlanıyor kartın ısısını düşürüp tekrar duruyor 5 dakika sonra yine aynısını yapıyor sürekli devam ediyor döngü ama dediğim gibi bence boşta olan bir kart için bu sıcaklıklar fazla ben o yüzden o teknolojiyi kullanmıyorum el ile manuel kendi sıcaklık/ses oranıma göre ayar yaptım ve fan kapanma sıcaklığınıda 30 derece ve altı yaptım o dereceleri hiç görmüyor tabi ama görürse de fan boşuna çalışmasın dedim. Kartın sınırlarını zorluyorum gördüğün üzere ve Cyberpunk, Spider-Man gibi oyunlarda Max sıcaklık 70 derece tabi kasa içi soğutmam da iyi ve kasa fanlarıda ekran kartı sıcaklığına göre tweakli.
Hocam zero fan ayarını nasıl kapatırım?

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
İbrâhim Halil
Normal diyenler rx 6600 mü kullanıyor merak ediyorum. Kesinlikle normal değil, bu kart boşta 4-5 watt çekiyor sıcaklıkta fan çalışmasa bile 40 derecenin altında çalışması gerekiyor. Erkan hz değerini 60 hz ye alıp güç tüketimini tekrar kontrol edebilir misin?

Armi3067

80+ Bronze
Normal diyenler rx 6600 mü kullanıyor merak ediyorum. Kesinlikle normal değil, bu kart boşta 4-5 watt çekiyor sıcaklıkta fan çalışmasa bile 40 derecenin altında çalışması gerekiyor. Erkan hz değerini 60 hz ye alıp güç tüketimini tekrar kontrol edebilir misin?
Hocam normal video izlerken veya wallpaper engine kullanırken kısacası herhangi bir görsel işlemde 50 dereceyi rahat görüyor şahsen kullanıyorum ve biliyorum 40 derece altında çalışması zor bu işleri yaparken anca default windows arka planı ile masa üstünde boşta beklersen 41-40 oluyor ve termal macunuda fabrika çıkışlı değil benimkinin.

Hocam kasa fanlarını ve içini süpürgeyle düşük ayarda tozlarını çektim ve şuan biraz daha derece düştü şimdi kasa fanlarını kapatarak deniyecem dereceyi etkili olmuşmu diye.

Hocam zero fan ayarını nasıl kapatırım?
AMD Software üzerinden performans sekmesi altında manuel olarak seçip fan ayarları kısmında zero rpm özelliğini devre dışı bırakıp onaylarsan olur.

Başta dediğim gibi benimkinde 50-55 arasıydı gigabyte olmasına karşın modelden modele değişiklik gösterir ki arkadaşta boşta 58 derece

efeleow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Efe
Olur hocam deniyim.

Armi3067

80+ Bronze
Bu teknolojiye göre, kullancılara ve fabrikaya göre normal olsada sizin dediğiniz gibi BENCE normal değil boştaki bir kart için bu sıcaklık fakat sizde boşta 40 derece altında olmasını gerektiğini söylüyorsunuz bu RX 6600 için zor.

Güncel son sıcaklık

Ekler

• Ekran Görüntüsü (11).png
    Ekran Görüntüsü (11).png
    552 KB · Hit: 41

Hypc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
İbrâhim Halil
Olur hocam deniyim.
Denediğinde güç tüketimi düşerse, Google a aşağıdaki gibi arama yaparsın, oradaki denilenleri yaparsan güç tüketimi normale döner.

"(REHBER) Radeon Software yüksek vram clock için çözüm önerisi"

Armi3067

80+ Bronze
Zero RPM kapalı, kasa fanları 650rpm ve arkada 3D işlem yapacak bir işlem yok.
Bu teknolojiye göre, kullancılara ve fabrikaya göre normal olsada sizin dediğiniz gibi BENCE normal değil boştaki bir kart için bu sıcaklık fakat sizde boşta 40 derece altında olmasını gerektiğini söylüyorsunuz bu RX 6600 için zor.

Güncel son sıcaklık

Arif0

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
529
Türkiye?! Dostum gemide yaşıyorum tr ne ya?
İsim
Arif
İlgilendiği Kategoriler
Oyun sonra oyun sonra oyun sonra…. üni snavı?
2. el ise macun değişimi olabilir. Bizim bi arkadaşdada vardı, boşta 57 idi macun değiştirdi şimdi 30 larda geziyo.

efeleow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Efe

Güncel son sıcaklık
Hocam işlemci ve ekran kartının markası nedir? Ve fan çalışıyor mu?

Armi3067

80+ Bronze
Hocam işlemci ve ekran kartının markası nedir? Ve fan çalışıyor mu?
işlemciyle hiç bir alakası yok sistemim imzamda yazıyor. bu ekran kartıyla toplam 3 farklı işlemci kullandım, fanları çalışıyor o yüzden 31 derece senin için fanları kapadım ve sıcaklık 36-37 dereceye yükseldi fakat Arctic MX4 macun sürülü

efeleow

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
24
İsim
Mehmet Efe
işlemciyle hiç bir alakası yok sistemim imzamda yazıyor. bu ekran kartıyla toplam 3 farklı işlemci kullandım, fanları çalışıyor o yüzden 31 derece senin için fanları kapadım ve sıcaklık 36-37 dereceye yükseldi fakat Arctic MX4 macun sürülü
Hocam ben sıcaklıktan ziyade ekran kartına dengesiz bir akım gitmesinden korkuyorum sizce bundan mıdır?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

• B1L0
    Hayırlı forumlar

Forum istatistikleri

Konular
1,067,720
Üyeler
169,611
Son üye
h0n0r