Arkadaşlar normalde oyunda (Valorant) 62 derece civarında oluyordu şimdi boşta en az 58 derece oluyor (GPU kullanımı %0 - 19w). Normal mi sizce?
Sistem: Gigabyte AMD RX 6600 8GB │ AMD Ryzen 5 5500 │ Gigabyte B550M DS3H │ WD Green 480GB M.2 SSD │ Goodram 2x8 GB RAM
Zero RPM özelliği açık arkada hafif bir walpaper sonuç 55 derece sizin de kasa soğutmanız çok iyi olmamasına karşın ve stok macun var ise o sıcaklıklar normal ben daha yeni değiştirdim macunu anasının karnından arctic mx4 ile doğmadı sonuçta yıllarcada boşta 50-55 derecede kullandım fakat ara ara fanları açıp soğutması hem tilt ediyordu hemde boşta duran kar tiçin bence o sıcaklıklar fazla bu yüzden bende zero rpm özelliği kapalı
Mesaj otomatik birleştirildi:
Fanları çalıştırınca tekrar 37-31 derecelere düşüyor
Mesaj otomatik birleştirildi:
attığım ss'te ekran kartı fanlaraı kapalı zero rpm açık çünkü
Dengesiz akım ile bu konudaki konuşulanların veya sıcaklıkla bir alakası yok bunun için PSU, kullandığın priz, binanın alt yapısı evindeki sigorta her şey değiştirir ama genel bir kullanıcı isen ve kartı defaultta kullanıyorsan elektriksel problemler dışında dengesiz akım gitmesi imkansız siz biraz fazla takıp abartıya kaçmışsınız hocam o sıcaklıkta fazla akımdan değildir.
Dostum burada o kadar sıcaklık artıran vram saat hızı büyük ihtimalle. 30'lara düşmez ama 56'dan 46-47'ye düşürecek kadar bir etki yapar.
Düz tarayıcı sekmesinde 1700mhz olmaması lazım. Tarayıcında donanım hızlandırması ayarı açıksa o yapıyor olabilir. Aynı ayar steam, discord gibi programlarda da var. Önce bu ayarı kapatarak denemeni tavsiye ederim.
Onu kapatınca bir şey değişmediyse AMD yazılımından Ekran -> özel çözünürlükler bölümünde yeni bir çözünürlük ayarla, yenileme hızını normalde kaç hz kullanıyorsan onu yap, zamanlama standardı olarak CVT - azaltılmış tıklama seç ve kaydet.
@Hypc bu arkadaşın bahsettiği linkte de CRU programı üzerinden benzer bir ayar yapılıyor, benim dediğimden daha sağlamdır muhtemelen direk monitör yazılımı olduğu için
Arkadaşlar kasanın ön fanlarında baya toz vardı katmanlaşmıs bir şekilde, süpürgeyi düşük ayara aldım zaten eski püskü bir şey o şekilde tozları aldım ve baya etkiledi şuanda 50 dereceye düştü şimdi kasa fanlarını kapatıcam bakalım ne kadar etkilemis.
Hocam şuan 67 dereceye çıktı (Valorant'ta) ama fanı çalıştırmıyor hala fakat 62 derece'ye düşünce çalıştırmaya başladı ısındıktan çok sonra çalıştırıyor fanı.
Normal diyenler rx 6600 mü kullanıyor merak ediyorum. Kesinlikle normal değil, bu kart boşta 4-5 watt çekiyor sıcaklıkta fan çalışmasa bile 40 derecenin altında çalışması gerekiyor. Erkan hz değerini 60 hz ye alıp güç tüketimini tekrar kontrol edebilir misin?