Rx 6600 den arc b580 e gecmek ?

Reaksiyon skoru
3
ram fiyatlarinin ne seviyeye geldigi ortada, bu yakinda ekran kartlarini da vurucak galiba. bu yuzden elimdeki coil whine sorunu olan ve yukte harbiden sesli calisan sapphire pulse rx 6600 u emekli edip yerine intel arc b580 almayi dusunuyorum. neden diyecek olursaniz olabilecek en uygun fiyata stabil sessiz kafamin rahat olucagi sifir bir ekran karti almak istiyorum.

kullanim senaryom soyle, arch linux kullanicisiyim ve kod yaziyorum, icerik uretim tarafi su anlik planlarim arasinda degil.

oyun kismi da soyle, ben bi oyun oynarken oyun akici hissettiriyorsa fps e acip da bakmiyorum. akici hissettirmesinden kastim da 60 fpsde yuksek veya ultra ayarlarda oyunun rahatca oynanmasi, ray tracing olursa da guzel olur. benim icin gordugum icerik fps e gore cok daha onemli. (1080p de oynuyorum bu arada)

sistem ozellikelrim soyle:
msi b550m-pro vdh
ryzen 5 5600, biliyorum overhead sorunu vardi ama o cozuldu yakindan takip ediyorum.
16 gb dual channel 3600 mhz cl16

bu karti almak konusunda neredeyse karar verdim diyebilirim. benim sormak istedigim sey fiyat, su an fiyati itopyada 12799 tl. her seye zam gelmeden ekran kartini yapistirip geceyim diyorum, sizce su anki fiyati indirim zamanlarindaki fiyatina gore nasil, bi indirim gelir mi yil sonuna kadar, yoksa fiyat ideal mi? ben arada sicak firsatlara bakiyorum 11k nin altina pek dusmedigini hatirliyorum, bu yuzden bu fiyat asiri yuksek degil gibi ama yani daha ucuza alabiliyoken neden olmasin? ayrica bir risk daha var, stoklarin bitmesi.

goruslerinizi bekliyorum, iyi forumlar.

Geri