Neler Yeni

RX 6600 Düşük GPU Kullanımı

abcdefg1234

80+ Silver
Hocam arkadaşın monitörünün en fazla desteklediği çözünürlük 1440x900.

Evet formatta herhangi bir sıkıntı yok, sürücüleri de teker teker hepsini kurduk. Çözünürlük olarak yukarıda dediğim gibi maksimum test edebileceğimiz çözünürlük 1440x900.

Güç planı yüksek performansta evet.
Dediğim ayari acarsaniz 1080P oynayabilirsinuz muhtemelen.
Ben 1080P monitorde 4k çozunurlugu bile açabiliyorum.
AMD uygulamasındaki VSR özelligini açın. Eski monitorlerde işe yarar mi bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.

OzanHit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ozan Beleş
Dediğim ayari acarsaniz 1080P oynayabilirsinuz muhtemelen.
Ben 1080P monitorde 4k çozunurlugu bile açabiliyorum.
AMD uygulamasındaki VSR özelligini açın. Eski monitorlerde işe yarar mi bilmiyorum ama denemekten zarar gelmez.
Yok hocam, çözünürlük veya grafik ayarı fark etmeksizin FPS değerleri inanılmaz kötü. Dediğinizi yaptık 1080P'ye aldık Ultra ayarda hâlâ FPS değerleri çok kötü.

VisnaSuyu

80+
Öncelikle herkese merhaba, arkadaşım sistemi için RX 6600 ekran kartı aldı.
Ekran kartında herhangi bir sorun yok gibi duruyor fakat oyunlarda GPU kullanımı %10-20 gibi çok düşük seviyelerde.
GPU kullanımının düşük olduğu gibi ekran kartının kullandığı Watt da 20-30 civarında.
Sıkıntı şu ki ekran kartını stres testine soktuğumuz zaman GPU kullanımı olması gerektiği gibi %99, kullanılan Watt da 100 civarında.
DDU ile eski kartın sürücüsünü silip yeni sürücü kurduk düzelmedi, format attık ve hâlâ aynı sıkıntı devam etmekte.
İşlemci: Ryzen 5 2600
Ekran Kartı: RX 6600
Darboğaz o işlemci ekran kartınızı beslemez

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Benim sistemde %75 civarında kullanılıyor mesela. İşlemciden dolayı darboğaz var ancak sizdeki durum biraz değişik. Bi' ihtimal işlemci bekleyemiyor diyeceğim ama işlemciniz de kötü değil. Sistemi tamamen atar mısınız merak ettim şimdi? Bir de size zahmet FurMark açıp 15 dakika çalıştırdıktan sonra ss atar mısınız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam benim işlemci besliyor ve değerlere bakıcak olursak 2600 daha iyi. Nasıl besleyemiyor?

OzanHit

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
15
İsim
Ozan Beleş
Hocam belki de bunu 50. defa söylüyorum ama darboğazlık bir durum yok. Evet R5 2600 darboğaz yapar eder ama 720P'de de 1080P'de de grafik ayarı düşükken de yüksekken de aynı FPS değerlerini almam normal değil.
Benim sistemde %75 civarında kullanılıyor mesela. İşlemciden dolayı darboğaz var ancak sizdeki durum biraz değişik. Bi' ihtimal işlemci bekleyemiyor diyeceğim ama işlemciniz de kötü değil. Sistemi tamamen atar mısınız merak ettim şimdi? Bir de size zahmet FurMark açıp 15 dakika çalıştırdıktan sonra ss atar mısınız?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam benim işlemci besliyor ve değerlere bakıcak olursak 2600 daha iyi. Nasıl besleyemiyor?
Hocam Furmark'ta normal, vermesi gerektiği değerleri veriyor ama sıkıntı oyun kısmında. Furmark'ta %99 GPU kullanımı, 100W güç çekiyor olması gerektiği gibi. Ama oyun kısmına gelince ayar fark etmeksizin FPS değerleri hemen hemen aynı ve GPU kullanımı da çekti güç de yerlerde sürünüyor.
İşlemci: R5 2600
Anakart: B450M S2H
Ram: 2x8 ADATA 3000MHZ

NanyaRevB

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
526
İsim
TAHA KOÇAK
Hocam belki de bunu 50. defa söylüyorum ama darboğazlık bir durum yok. Evet R5 2600 darboğaz yapar eder ama 720P'de de 1080P'de de grafik ayarı düşükken de yüksekken de aynı FPS değerlerini almam normal değil.

Hocam Furmark'ta normal, vermesi gerektiği değerleri veriyor ama sıkıntı oyun kısmında. Furmark'ta %99 GPU kullanımı, 100W güç çekiyor olması gerektiği gibi. Ama oyun kısmına gelince ayar fark etmeksizin FPS değerleri hemen hemen aynı ve GPU kullanımı da çekti güç de yerlerde sürünüyor.
Hocam özelden mesaj attım bakar mısınız? Bir kaç şey denemenizi isteyeceğim buraya yazmayalım çözersek yazarız.

VisnaSuyu

80+

Yaşadığınız sıkıntıyı anlıyorum ve yaşayan başka arkadaşlarıda biliyorum. İşlemciyi değiştirdiklerinde sorun bitmişti. Bişeyi tecrübe etmeden yazmam. İşlemci ekran kartını beslemeyediği durumlarda çözünürlük ve grafik ayarı farketmeksizin böyle saçma sapan değerleri verebilir. Aynı zamanda rx6600 ve 6500xt driver tarafındada çok sorun yaşayan kartlardan. Dolayısıyla mevcut ekran kartı sürücünüzün versiyon kaç olduğu , o versiyonda amd nin yine saçmalıklar yapıp yapmadığını bilemiyorum.

Top Bottom