Neler Yeni

rx 6600 mü rx 6600xt mi almalıyım?

Ahmetycsy

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
307
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Oyunlar ve oyunlar hakkında her şey , Bilgisayar, teknoloji
rx 6600 8500tl
rx 6600xt 9900 TL
aradaki fiyat farkına değer mi?
ryzen 5 3600 16gb ram 550w psu corsair spec delta rgb 4 fan 480gb ssd var.
psu yeter mi?
PSU yeterli darboğaz falanda kafana takma R5 3600 rahat ettirir, darboğaz olayına takılmayın, iki ekran kartı da günümüz oyunlarında ve gelecekteki 3 sene boyunca çıkacak oyunlara rahatça yeter, bütçenize göre seçim yapın benim önerim XT modeli olur çünkü fiyat farkına değer. 6600 XT gayet güçlü bir ekran kartı günümüz için zaten. Ama ekran kartını çok zorlamayan oyunlar oynuyorsanız 6600 de tercih edilir ihtiyacınıza göre belirleyin ne alacağınızı yoksa burada herkes 3-5 daha koy daha iyisini al der ve sonu gelmez bunun.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dediğiniz şeyler o kadar alakasız ki anlattığım olaydan.
Darboğaz olunca ekran yırtılmıyor,işlemci full yükte kendini çalıştırıyor ve ekran kartına yetmediği için ekran kartı tam performansını hiç bir şekilde veremiyor.
Hem işlemci hem de ekran kartı için iyi değil. (Zararlı değil ama performans açısından iyi değil)
Render ile alakalı bir durum da yok ?
Adam dediğim yöntemi yaparak aynı fiyat civarına daha fazla performans alıcak,neyini anlamadan ki.
Hatta isterse ilerde 5600X'e daha iyi bir ekran kartı bile takabilir,besler. Örn. 6700,6700 XT,3060 Tİ,3070,3070 Tİ gibi.
5600X'nin de ucuz olmadığını biliyorum,adam elindeki işlemciyi satarak XT olan karta daha fazla vereceğine düz 6600 alıp kalan bütçeyle işlemciyi sattığı parayı birleştirip 5600X alıcak.
Ayrıca sendeki 2200g işlemci 3060'e çok fazla darboğaz yapıyordur haberin olsun.
R5 3600 işlemci + 6600 XT ya da 6600 bence yeterli olacaktır. İşlemci isteyen oyunlarda FPS düşerse 20 FPS falan düşer önemli olan akıcı oynamak. İlerde daha iyi bir sisteme geçmek istersen yeniler ama bu sistem uzun süre yetecektir diye düşünüyorum.

Son düzenleme:

echoes

80+ Bronze

Şimdi ayrıntıya girmeyeceğim bu video en yakiniydi bunu buldum
Vay be, şu videodan sonra anladım ki amd ve nvidia gpu arasında teknoloji farkı var resmen. Videodaki bazi oyunlarda koşma animasyonu amd gpu'lar için hızlı ve biraz daha gerçek dışı gibi görünürken Nvidia için tamamen tersi, daha yavaş ve doğal. Hepsini detaylı incelemedim ama karlı oyunda yerdeki karlar, detaylar inanılmaz daha farklı amd'ye göre, iyi anlamda. Nvidia almak istiyordum artık daha da eminim

FR13NDSLX

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
10,352
İsim
Diyarhan
Aradaki fiyat farkı %20 ye yakın. Eğer %10-15 olsaydı değerdi ama vereceği performans dan çok parayı vermeye gerek yok. Rx6600 şimdilik piyasası en ucuz kartlardan rx6600xt nin de fiyatında çekilme olacak.

Top Bottom