Neler Yeni

RX 6600 XT bilgisayarı kullanırken bir anda kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Hocam oyun oynarken kapanmasını anlarım fakat Photoshopta bile kapanmasını anlayamadım, ayrıyeten ekranlar arasında değişiklik yaparken Discord geçici olarak donuyor söylemiş bulunayım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam ne yapmalıyım peki?
İşlemciye herhangi bir overclock veya ryzen master dan bir şey yaptınız mı?

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
psu hangi marka verimliliği kaç acaba psu gibi geldi bana biraz
Hocam PSU'yu değiştirmek zorunda kalmıştım, şuanda PowerBooster kullanmak durumundayım tekrardan değiştireceğim fakat sistemin prizden çektiği güç 500W'ı bile geçmiyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar bileşenleri yazılım ve coding.
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡
Merhaba, son zamanlarda birkaç kez yaşadığım bir sorunu sizlere sormak istedim. Öncelikle şöyle, bu sorunun başlangıcı Photoshop'ta çalışırken oldu. Photoshop'ta bir görsel üzerinde çalışırken bir anda bilgisayar dondu ve yalnızca "drrrr" diye bir ses geliyordu. Sonrasında ekran tekrar geliyor ve AMD crash report aracı açılıyordu, aynı şekilde az önce Star Wars Jedi: Fallen Order oyununu oynarken oldu fakat bu sefer her şey 1 saniyelik dondu, ardından bilgisayar siyah ekran verdi ve kendini yeniden başlattı. Şu anda sıkıntısız şekilde sistem başlatıldı fakat neden böyle oluyor anlam veremiyorum. Bu olay yalnızca Discord üzerinde yayındayken oluyor, yardımcı olabilir misiniz? Olay Görüntüleyicisinde aldığım hataları dosya eki olarak bırakıyorum.

Bilgisayar özelliklerim :
-GIGABYTE B450M S2H
-GeIL Evo Spear 16 GB 3000mHz AMD Edition Ram
-R5 3500X
-RX 6600 XT
-KINGSTON A2000 500 GB M2 SSD

Denediğim çözüm yolları :
-Sürücüler AMD Cleanup Utility ile kaldırılıp tekrar kuruldu, kurulum esnasında "full setup" seçeneği yerine "driver only" seçeneği seçildi.

Driver sürümüm: 22.5.1 WHQL.
Biostan ram için xmp yi kapat aynı sorun olmazsa anakart ram uyumsuzluğundan kaynaklıdır.

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
İşlemciye herhangi bir overclock veya ryzen master dan bir şey yaptınız mı?
Hayır hocam işlemciye vesaire hiç dokunmadım, sistemi alalı 1 yılı geçti ve işlemciyle alakalı bir işlem yapmadım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Sorunun PSU ile alakalı olduğunu düşünmüyorum pek.
Bu sisteme 550w bile yetebilir.
Hatalar baktığımda Ryzen ve Proccesor core yazıyor.

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
sistem kapanınca fanlar dönüyor mu veya görüntü alamadan fanlar dönüyor mu
Hocam şöyle ki, sistem siyah ekran verdikten sonra fanlar çalışmayı bırakmıyor dönmeye devam ediyor. Sonrasında da yeniden başlatılıyor zaten, bir tek ekran kartının fanları duruyor ki bu da normal diye biliyorum.

Biostan ram için xmp yi kapat aynı sorun olmazsa anakart ram uyumsuzluğundan kaynaklıdır.
Hocam deneyebilirim fakat asıl merak ettiğim soru ben bu sistemi 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum fakat neden şimdi oluyor? Driver güncellemelerinden sonra olmaya başladı bu sorun.

Drained

80+
işlemcin
Hocam şöyle ki, sistem siyah ekran verdikten sonra fanlar çalışmayı bırakmıyor dönmeye devam ediyor. Sonrasında da yeniden başlatılıyor zaten, bir tek ekran kartının fanları duruyor ki bu da normal diye biliyorum.
direk yeniden başlamaya mı geçiyor ?

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Photoshop esnasında sıcaklık değerlerine baktınızmı?
Fazla ısınmada sistem kendini yenileyebilir.

Hocam deneyebilirim fakat asıl merak ettiğim soru ben bu sistemi 1 yıldan uzun süredir kullanıyorum fakat neden şimdi oluyor? Driver güncellemelerinden sonra olmaya başladı bu sorun.
Hocam işlemciye bir şey yapmıyorsanız zaten Ryzen Master uygulamasına gerek yok kaldırabilirsiniz. Ve driverları kaldırma işlemini DDU ile yapın.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡

Aynı sorun bende de oluyordu benim sistemimde Rx6900xt ve x570plus anakart var cl18 4000mhz ramler var. Ramler 4000mhz de çalışınca bunun olduğunu farkettim. Xmp ayarlarını elle girdim ram frekansını 3600 e düşürdüm. 1 aydır hiç kendini kapatıp crash vermedi. Anakart ile ram optimizasyonu çok nadir de olsa bazı iki markada oluyor çileden çıkartabiliyor. Sende ki de aynı sorun olabilir.

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
işlemcin

direk yeniden başlamaya mı geçiyor ?
Sistemi (Discordda yayın yapıyorken ) normal şekilde kullanıyorum ve bir anda siyah ekran oluyor. Hemen ardından yalnızca 1 saniyeliğine "drrr" diye bir ses geliyor ve sistem reset atıyor. En son birkaç saat önce Discord da yayın açıkken Youtube de gezinirken oldu hocam.

Photoshop esnasında sıcaklık değerlerine baktınızmı?
Fazla ısınmada sistem kendini yenileyebilir.

Hocam işlemciye bir şey yapmıyorsanız zaten Ryzen Master uygulamasına gerek yok kaldırabilirsiniz. Ve driverları kaldırma işlemini DDU ile yapın.
Hocam sıcaklıklar gayet normal, ikisi de 50 derece altında çalışıyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡
Aynı sorun bende de oluyordu benim sistemimde Rx6900xt ve x570plus anakart var cl18 4000mhz ramler var. Ramler 4000mhz de çalışınca bunun olduğunu farkettim. Xmp ayarlarını elle girdim ram frekansını 3600 e düşürdüm. 1 aydır hiç kendini kapatıp crash vermedi. Anakart ile ram optimizasyonu çok nadir de olsa bazı iki markada oluyor çileden çıkartabiliyor. Sende ki de aynı sorun olabilir.
Ayriyetten Windows ayarlarından hata ile karşılaşınca yeniden başlatmayı kapatıp sistemin verdiği tepkiyi de gözlemleyebilirsin.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,502
İsim
Hakanbey
Merhaba, son zamanlarda birkaç kez yaşadığım bir sorunu sizlere sormak istedim. Öncelikle şöyle, bu sorunun başlangıcı Photoshop'ta çalışırken oldu. Photoshop'ta bir görsel üzerinde çalışırken bir anda bilgisayar dondu ve yalnızca "drrrr" diye bir ses geliyordu. Sonrasında ekran tekrar geliyor ve AMD crash report aracı açılıyordu, aynı şekilde az önce Star Wars Jedi: Fallen Order oyununu oynarken oldu fakat bu sefer her şey 1 saniyelik dondu, ardından bilgisayar siyah ekran verdi ve kendini yeniden başlattı. Şu anda sıkıntısız şekilde sistem başlatıldı fakat neden böyle oluyor anlam veremiyorum. Bu olay yalnızca Discord üzerinde yayındayken oluyor, yardımcı olabilir misiniz? Olay Görüntüleyicisinde aldığım hataları dosya eki olarak bırakıyorum.

Bilgisayar özelliklerim :
-GIGABYTE B450M S2H
-GeIL Evo Spear 16 GB 3000mHz AMD Edition Ram
-R5 3500X
-RX 6600 XT
-KINGSTON A2000 500 GB M2 SSD

Denediğim çözüm yolları :
-Sürücüler AMD Cleanup Utility ile kaldırılıp tekrar kuruldu, kurulum esnasında "full setup" seçeneği yerine "driver only" seçeneği seçildi.

Driver sürümüm: 22.5.1 WHQL.
evet bir amd dramı daha hadi hayırlı olsun :)

Top Bottom