Neler Yeni

RX 6600 XT bilgisayarı kullanırken bir anda kapanıyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Oğuzhan Arıkan
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar bileşenleri yazılım ve coding.
Steam
🗡𝓭𝓪𝓖𝓖𝓮𝓻🗡
Hocam şuanda fark ettim, Discord'un her şeyi yavaş çalışıyor. Sesten çıktığımda gelen ses bile gecikmeli geliyor.
Sistemin bozuk olma olasılığı ne sence Windows un virüs falan var mıdır ?

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
Hocam şuanda fark ettim, Discord'un her şeyi yavaş çalışıyor. Sesten çıktığımda gelen ses bile gecikmeli geliyor.
Söylemiş olayım, gün içerisinde Discord'u kaldırıp tekrardan kurdum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Herhalde kasmalar yaşıyorsunuz. Sistem yavaşlığı islemci sıcaklığı kaç?
Hocam sistemde şuan diğer her şey çok akıcı çalışıyor, işlemci 40 derece şuanda.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
Sistemin bozuk olma olasılığı ne sence Windows un virüs falan var mıdır ?
Hocam virüs olacağını hiç sanmıyorum, crack gibi şeylere asla bulaşmadım ve yaklaşık 2 ay önce format atmıştım zaten. Her şeyim orijinal ve güvenlik amaçlı eklentiler de kullanmaktayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Söylemiş olayım, gün içerisinde Discord'u kaldırıp tekrardan kurdum.

Hocam sistemde şuan diğer her şey çok akıcı çalışıyor, işlemci 40 derece şuanda.
Hocam 40 derece normal ve güzel bir sıcaklık sistemde herhangi bir virüs olabilir mi karpersky ile tarayın eğer yoksa son çözüm format olur herhalde.

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
Virüs programı olarak Kaspersky kullanmaktayım bilginiz olsun.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Hocam virüs olacağını hiç sanmıyorum, crack gibi şeylere asla bulaşmadım ve yaklaşık 2 ay önce format atmıştım zaten. Her şeyim orijinal ve güvenlik amaçlı eklentiler de kullanmaktayım.
Sorun format attıktan sonra mı ortaya çıktı?

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
Hocam 40 derece normal ve güzel bir sıcaklık sistemde herhangi bir virüs olabilir mi karpersky ile tarayın eğer yoksa son çözüm format olur herhalde.
Şimdi taramaya bırakacağım hocam, sistem dosyaları bozuk olabilir diye düşünmeye başladım.

Sorun format attıktan sonra mı ortaya çıktı?
Hocam format attığımdan beri defalarca kez yayın açtım, 1 kere bile bu sorun olmamıştı. Son günlerde 5-6 kez yaşadığım + olarak çözüm bulamadığım için konu açtım. Driver güncellemelerinin hemen arından yaşamaya başladım diyebilirim.

hakan32

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,487
İsim
Hakanbey
yalnız hocam genelde bu sorunların çoğu sistem parçalarından oluşan sorunlardan kaynaklı oluyor ve masaüstüne AMD hatası olarak düşüyor. Ekran kartında bir sorun olmuyor %90 ihtimalle. AMD diyip geçmek yanlış bir tutum. 3090 nın 3 te 1 i fiyatına 3090 dan daha fazla FPS aldığımı düşünürsek AMD ye kurban olmalısınız 😂
elimde 6600xt Nitro+ var 1 yıl garantili donanımsal sorunu yoktur. RTX 3050 ile takas yapabilirim istersen amd rezilliktir pişmanlıktır.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Şimdi taramaya bırakacağım hocam, sistem dosyaları bozuk olabilir diye düşünmeye başladım.

Hocam format attığımdan beri defalarca kez yayın açtım, 1 kere bile bu sorun olmamıştı. Son günlerde 5-6 kez yaşadığım + olarak çözüm bulamadığım için konu açtım. Driver güncellemelerinin hemen arından yaşamaya başladım diyebilirim.
Hocam driverları silince kalıntılar kalabiliyor. DDU ile ekran kartını tamami ile silin sonrasında Denetim Masasında AMD ile Chipset driver, Ryzen masterı silin. Amd nin driver silme programı kalıntı bırakabilir. Sonrasında driverları oto değilde manuel olarak sitesinden tek tek indirin.

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
elimde 6600xt Nitro+ var 1 yıl garantili donanımsal sorunu yoktur. RTX 3050 ile takas yapabilirim istersen amd rezilliktir pişmanlıktır.
Hocam AMD aşırı sorunlu değil, her gün kendini geliştiriyor burası doğru. Şuanda sorunları olsa dahi çözülecektir, çok karamsar bakmamakta gerek.

Hocam driverları silince kalıntılar kalabiliyor. DDU ile ekran kartını tamami ile silin sonrasında Denetim Masasında AMD ile Chipset driver, Ryzen masterı silin. Amd nin driver silme programı kalıntı bırakabilir. Sonrasında driverları oto değilde manuel olarak sitesinden tek tek indirin.
Dediklerinizin hepsini uygulayacağım hocam, sonucu size yarın bildirmiş olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.

Dahası  
Reaksiyon skoru
149
İsim
Hüseyin Ege Karakışla
Hocam AMD aşırı sorunlu değil, her gün kendini geliştiriyor burası doğru. Şuanda sorunları olsa dahi çözülecektir, çok karamsar bakmamakta gerek.

Dediklerinizin hepsini uygulayacağım hocam, sonucu size yarın bildirmiş olurum. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim. Hayırlı akşamlar.
İyi geceler hocam.

Twidarkk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
8
İsim
Emir Şanverdi
@Oğuzhan Arıkan hocam size de çok teşekkür ederim, söylediklerinizi deneyip yarın sonucu bildirmiş olurum. Hayırlı akşamlar, iyi forumlar dilerim.

Top Bottom