RX 6800 ve R5 5600X Takılma Olayı Olumsuz Sonuçlandı!(Pazartesi Olayı)

Reaksiyon skoru
100
Arkadaşlar öncelikle merhaba herkese;
Adama ilk ultra düzey 22.000'lik anakartta denedim 5-10 dakika denedim takılma olmadı gibi.Herhalde ya şansıma o an takılma olmadı ya da bilmiyorum.Her neyse

PRIME B450M-K II 2.el taktı diğerini ona verdim(B450M-A PRO MAX eski anakart)​

sonra denedik yine takıldığını gördüm ve adama söyledim bir şeyler söyledi kardeşim kasanı vs istiyorsan eski takayım dedim.Sonra oda bir sustum sinirli hareket yapıp mevzu çıkartmadım.Sonra RAM muhabbeti açtı benim eski ramler 3600mhz garantili idi dedim bunlar şimdilik sende kalsın sorunlu ramler onda bu arada 3600 mhz olan ram 3600 mhz'ye alınca 5-10 dakika sonra oyundan atar,3533mhz almak zorundasın.Her neyse bugün dedim bana temiz ramlerini ver 3200 mhz'lik ramdende şüphelendik test ettim.Ve şuan yine takılma yaşadım ben pes ettim artık.RX 5700XT adama 1-2 liraya geldi sorun yok verdiği parçalar için değilde sadece emeği için helali hoş olsun.Ne kadar ufak bir sürtüşmede yaşasakda adamla işçiliğine ses edemeyiz.Ama ben hala bu yeni takılan PRIME B450M-K II anakartın 5600x'i beslemediğini tahmin ediyorum.Çünkü araştırdım ikiside birbirine yakın ve ilk segmentler bence b550 serisi anakartlarda aralarda drop takılma hissi yaşatmayacaktır diye umuyorum.Bu konuda maalesef olumsuz sonuçlandı bana yardım eden etmeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum...

Adama ilk ultra düzey 22.000'lik anakartta denedim 5-10 dakika denedim takılma olmadı gibi.Herhalde ya şansıma o an takılma olmadı ya da bilmiyorum.Her neyse

sonra denedik yine takıldığını gördüm ve adama söyledim bir şeyler söyledi kardeşim kasanı vs istiyorsan eski takayım dedim.Sonra oda bir sustum sinirli hareket yapıp mevzu çıkartmadım.Sonra RAM muhabbeti açtı benim eski ramler 3600mhz garantili idi dedim bunlar şimdilik sende kalsın sorunlu ramler onda bu arada 3600 mhz olan ram 3600 mhz'ye alınca 5-10 dakika sonra oyundan atar,3533mhz almak zorundasın.Her neyse bugün dedim bana temiz ramlerini ver 3200 mhz'lik ramdende şüphelendik test ettim.Ve şuan yine takılma yaşadım ben pes ettim artık.RX 5700XT adama 1-2 liraya geldi sorun yok verdiği parçalar için değilde sadece emeği için helali hoş olsun.Ne kadar ufak bir sürtüşmede yaşasakda adamla işçiliğine ses edemeyiz.Ama ben hala bu yeni takılan PRIME B450M-K II anakartın 5600x'i beslemediğini tahmin ediyorum.Çünkü araştırdım ikiside birbirine yakın ve ilk segmentler bence b550 serisi anakartlarda aralarda drop takılma hissi yaşatmayacaktır diye umuyorum.Bu konuda maalesef olumsuz sonuçlandı bana yardım eden etmeyen arkadaşlara teşekkür ediyorum...
Pce express 3.0 ile pce express 4.0 farkı önemsenmeyecek bir fark değil.
Rx 6000 7000 serisi nvdia rtx 3000 ve 4000 serisindede bu kekeleme sorunu biçok kişide görülebiliyor. Sorunun tam kaynağı belli değil.
Hatta komple kasa değiştiren adamda bile olabiliyor, evin tesisatına kadar gider bu iş.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Kekşke bilgisayarcının tekliflerini hemen kabul etmeseydin adam sana durduk yere 4k kazık atmış

tek bişi diyeceğim
anakartım:gigabyte b450m s2h
işlemcim: Ryzen 5 5600
ekran kartım: xfx 6800 xt

ve sıfır sorun

genel olarak söylüyorum eğer bir hata varsa ve hata bulunamıyorsa şöyle yaparız:
tüm parçaları başka "ÇALIŞAN" parçalar ile değişiriz mesela tüm parçalar aynı ekran kartı değişiriz sorun geçmediyse ekran kartını geri takar ram değişiriz böyle böyle tüm parçaları deneriz sorun genelde bulunur bulunmaz ise zaten donanımda değil yazılımda sorun vardır sen ekran kartı ram psu ana kart hepsini değişmişsin ama yinede sorun geçmemiş geriye iki seçenek kalıyor ya işlemcide sorun var ya da yazılımda hangi oyunda ne kadar kadar fps aldığını yazar mısın gerçek anlamda yardımcı olmak istiyorum çünkü az çok anlıyorum seni

tek bişi diyeceğim

ve sıfır sorun

genel olarak söylüyorum eğer bir hata varsa ve hata bulunamıyorsa şöyle yaparız:
tüm parçaları başka "ÇALIŞAN" parçalar ile değişiriz mesela tüm parçalar aynı ekran kartı değişiriz sorun geçmediyse ekran kartını geri takar ram değişiriz böyle böyle tüm parçaları deneriz sorun genelde bulunur bulunmaz ise zaten donanımda değil yazılımda sorun vardır sen ekran kartı ram psu ana kart hepsini değişmişsin ama yinede sorun geçmemiş geriye iki seçenek kalıyor ya işlemcide sorun var ya da yazılımda hangi oyunda ne kadar kadar fps aldığını yazar mısın gerçek anlamda yardımcı olmak istiyorum çünkü az çok anlıyorum seni
Söyleyeyim sana bende yardımcı olmaya çalıştım uzaktan. İlk psu diye düşündüm ama psu değiştirdim dedi.
1080p ultra rdr2 testi yaptık işlemci kullanımı %100 ekran kartı 30-50 arası. Fps 60larda. (en düşük ayarlarda da sonuç aynı)

4k da rdr 2 testi yaptı (tv'de) fps 60'larda ekran kartı 100w çekiyor (o kartın 200lerde watt çekmesi lazım) gpu kullanımı 70-80 işlemci de o civara düştü. Diğer oyunlarda da sorun varmış onların değerlerini görmedim.

3d mark testi yap dedim, kartında herhangi bir sorun yok güzel puan aldı ve 200w'larda çalıştı. Eski ekran kartımda da sorun vardı dediği an psu'dan şüphelendim çünkü dandik bir marka.
Psu değiştirdim dedi ama markayı bilmiyor galiba valla bende anlamadım olayı.

Söyleyeyim sana bende yardımcı olmaya çalıştım uzaktan. İlk psu diye düşündüm ama psu değiştirdim dedi.
1080p ultra rdr2 testi yaptık işlemci kullanımı %100 ekran kartı 30-50 arası. Fps 60larda. (en düşük ayarlarda da sonuç aynı)

4k da rdr 2 testi yaptı (tv'de) fps 60'larda ekran kartı 100w çekiyor (o kartın 200lerde watt çekmesi lazım) gpu kullanımı 70-80 işlemci de o civara düştü. Diğer oyunlarda da sorun varmış onların değerlerini görmedim.

3d mark testi yap dedim, kartında herhangi bir sorun yok güzel puan aldı ve 200w'larda çalıştı. Eski ekran kartımda da sorun vardı dediği an psu'dan şüphelendim çünkü dandik bir marka.
Psu değiştirdim dedi ama markayı bilmiyor galiba valla bende anlamadım olayı.
hmm o zaman burda kilit nokta psu markası
gerçek anlamda yardımcı olmak istiyorum önceki konularda çok dalga geçmişler. Bende çalışan ve işten yorgun gelince 1-2 el oyun oynayıp kafa dağıtan biriyim ve çok yararı oluyor o yüzden ayrı bi yardım etmek istiyorum

Pce express 3.0 ile pce express 4.0 farkı önemsenmeyecek bir fark değil.
Rx 6000 7000 serisi nvdia rtx 3000 ve 4000 serisindede bu kekeleme sorunu biçok kişide görülebiliyor. Sorunun tam kaynağı belli değil.
Hatta komple kasa değiştiren adamda bile olabiliyor, evin tesisatına kadar gider bu iş.

Kekşke bilgisayarcının tekliflerini hemen kabul etmeseydin adam sana durduk yere 4k kazık atmış
Zaten 3.5 kya ilana koymuştum.O para gelsede PC malezemesine gidecekti hiç olmazssa aklımda fazla soru işareti kalmadı yani 2 şey kaldı 22.000 tl lik anakartlı sistemde denediğimde akıcılık çok iyiydi ama sadece 5 dakika test edebildim.Belki ileride donacaktı veyatta gerçekten sağlam bir anakart olduğu için kalıcı çözüm olabilrdi...

tek bişi diyeceğim

ve sıfır sorun

Yani hocam aynen öyle her şey değişti ve aaa oyunlarda mesela resident evil 4 remake,gta 5 tarzı oyunlarda bazen takılır bazen takılmaz.Hayret kalıyorum nasıl bu kadar takılabiliyor böyle bir sistemde gerçekten inanmak zor.Aklımda 2 şeyde ya b550 tarzı anakartta denenecek 1 gün ya da işlemci değişecektir ve işlemcide daha 2 aylık sıfır.

6800'ü alıp 5700xt verdin mi?
Evet.

Anakart yetersiz diye bir şey yok, dibine kadar overclock yapmıyorsan teorik olarak a320 anakarta 5800x3d bile takarsın. PCIe versiyonu da en son etkili değildi diye hatırlıyorum. Benim önceki sistemimde de b450 vardı 5700xt sorunsuz çalışıyordu.

Biosunu güncelle, güncelse bile tekrar üstüne yaz.
Ramleri memtest ile test et. Sorun çıkarsa overclocksuz tekrar test et. Yine sorun varsa birinden birini sök tekrar dene, farklı yuvaları da dene.
Eğer yakınınızda herhangi bir fazladan am4 ryzen işlemci varsa en son işlemciyi değiştirip test edin.
Her şeyden önce sıcaklıkları kontrol edin ancak sadece işlemci değil, hwinfo kullanabilirsin. Kasanın kapağı açık şekilde ayrıca test edebilirsin, kasanın havalandırması kötü olabilir. Biostan fan ince ayarlarını yap, işlemci 70 derece olunca %100 çalışsın, 60 ta %50, 65 te %75 yapabilirsin. 60 altı kafana göre, çok yapma kafanı ütülemesin.

Hocam sizin takılmanızım 3 sebebi olabilir.
1 si ve en yüksek ihtimal PSU EN AZ 750 W olmalı.
2. Si harddiskiniz sıkıntılı olabilir kaldı ki m2 ssd kullanıyorsunuz pek sanmıyorum.
3. Sü ramleriniz 3600 den 3200 e geçmişssiniz ondada problem vardı dedğniz. O yüzden ben yine söylüyorum. 750 W psu taktığınızda problem olmayacaktır. Anakart falan değil konu... Son çare de EKRAN KARTtınız bozuk yada mining li falan ise ısı değerleri yükseliyor olabilir. İzmirde olsanız yardımcı olmaya çalışırdım

Monitöründe Freesync premium olmadığı için 60FPS üstüne Monitör ile senkronizasyon sağlanamıyor anlık lag'dan dolayı yetişmek için drop giriyor olabilir, Freesync kapatıp dene istersen.
Eski bilgisayarlarda videonun akmayıp sonra bir anda hızlı bir şekilde akması şeklinde düşünebilirsin.

Hocam sizin takılmanızım 3 sebebi olabilir.
1 si ve en yüksek ihtimal PSU EN AZ 750 W olmalı.
2. Si harddiskiniz sıkıntılı olabilir kaldı ki m2 ssd kullanıyorsunuz pek sanmıyorum.
3. Sü ramleriniz 3600 den 3200 e geçmişssiniz ondada problem vardı dedğniz. O yüzden ben yine söylüyorum. 750 W psu taktığınızda problem olmayacaktır. Anakart falan değil konu... Son çare de EKRAN KARTtınız bozuk yada mining li falan ise ısı değerleri yükseliyor olabilir. İzmirde olsanız yardımcı olmaya çalışırdım
Hocam PSU 1050W. Yukarda yazmış arkadaş

ben olsam her şeyi satar 0 sistem alırdım ne çok uğraşmışsın

TPM kekemelik yaptırıyordu ama bios güncellemesi ile markalar büyük ölçüde çözmüştü. Yinede TPM açınca bir kasma hissi oluyor ve kapatınca düzeliyor. TPM kapatıp denermisin?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,459
Üyeler
184,628
Son üye
EbubekirTaşdemir
Geri