Neler Yeni

RX 6900XT - i5 11400F | Sürekli güncel 4K oyun testleri

SECTOSS

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,125
İsim
Halit Efe Kaplan
Hayırlı olsun bende ins ALLAH nasip ederse 4000 rtx serisi çıktığında PC toplicam şimdilik idare edecek bir PC arıyorum

yakar41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
622
İsim
tunahan

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx
İşlemci biraz az kalmış sanki sonradan onu da upgrade edebilirsiniz

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,521
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Gelen yorumlara cevap vereyim .

1- i5 11400F işlemci şuan 4K'da fazla fazla yetiyor. 4K'da zaten ne bir darboğaz ne de bir besleyememe sıkıntısı henüz çekmedim. İşlemcinin gücü 5600X'e yakın. Daha üstünü alıp da 2-3 fps fazla almanın manası yok . Bu yüzden işlemcinin benim açımdan saçma bir tarafı yok.

2- B560M-K anakartının neyi yakışmamış ? 2 ssd girişli , B560 chipsetli bir anakart sonuçta ekran kartımı işlemcimi ve SSDlerimi tam performans çalıştırıyor. Zamanında X570 sistem dizdiğimde ne performans alıyorsam ondan aşağı kalır yanım yok . Evet sadece intelin Mhz kısıtlamasını yaşıyorum zaten intel bu mhz değil CL önemli kalıyor.

3- Kasamın MB511 olması ekran kartıma yakışmadığı söylendi. Yani dışarıdan bakınca kasama , GPU ile birlikte estetik ve serin duruyor ne yalan söyliyim . Gidip 3000 TLlik bir kasa alsam boyut hariç neyi değişiyor ? Muhtemelen bana yine bir faydası olmayacak.

Arkadaşlar bakın sistem 4K yani işlemcim şuan R9 5900X elbette olabilirdi ama 2 fps için ne faydası var ? İşlemciye değil monitöre yatırım yapılmış gibi bir şey oldu . Belki evet AMD işlemcili bir sistem dizsem SAM açardım fakat her oyunda SAMin güzel bir artısını görmediğim için şuanlık intelde kalmayı tercih ediyorum. 5600X ile aynı FPSleri görüyorum , darboğaz yok şükür , kasa da serin , anakarttan tek sorunum da dual channel oluşu
Mesaj otomatik birleştirildi:

İşlemci biraz az kalmış sanki sonradan onu da upgrade edebilirsiniz

Hocam koyayım istiyorsan R9 5900X ama 4K'da bana 2 fps verir fazlasını veremez ki :) Ne yapayım 2-3 fps için değiştireceğim. Kullandığım işlemciyi bile 10400F yapsam yine bana yeticekti. Sadece R6 Seige gibi multiplayerdaki oyunlarda her bir oyuncunun işlemciyi sömürmesinde dediğiniz gibi bir performans farkı olur onun haricinde benim şuan işlemci upgrade etmem sadece gereksiz bir para israfı olacaktır.

tümen

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,958
İsim
tümen dağ
Bilgisayar toplayacak para var bu ama sövüp ceza yemek istemiyorum şimdi bu Vatan Bilgisayar yüzünden alamıyorum parçaları THH kararını bekliyorum oda 6 ay sürecek belki bi 6 ay daha uzar kanser oldum iyice yeminlen bulaşmayın şu firmaya bin pişman olursunuz bana yapılanın aynısını iPhone alanlara yapmışlar iPhone fiyatları yükselince yapılan zamdan önce verilen siparişleri çeşitli bahanelerle iptal etmişler :mad:
Bende yakin zamanda sorun yasadim bakalim sonuç ne olucak

DerratiX

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,535
İsim
Eren
İlgilendiği Kategoriler
karışık
Instagram
@sshintori
Steam
shiori
Discord
poxy_

1- i5 11400F işlemci şuan 4K'da fazla fazla yetiyor. 4K'da zaten ne bir darboğaz ne de bir besleyememe sıkıntısı henüz çekmedim. İşlemcinin gücü 5600X'e yakın. Daha üstünü alıp da 2-3 fps fazla almanın manası yok . Bu yüzden işlemcinin benim açımdan saçma bir tarafı yok.

2- B560M-K anakartının neyi yakışmamış ? 2 ssd girişli , B560 chipsetli bir anakart sonuçta ekran kartımı işlemcimi ve SSDlerimi tam performans çalıştırıyor. Zamanında X570 sistem dizdiğimde ne performans alıyorsam ondan aşağı kalır yanım yok . Evet sadece intelin Mhz kısıtlamasını yaşıyorum zaten intel bu mhz değil CL önemli kalıyor.

3- Kasamın MB511 olması ekran kartıma yakışmadığı söylendi. Yani dışarıdan bakınca kasama , GPU ile birlikte estetik ve serin duruyor ne yalan söyliyim . Gidip 3000 TLlik bir kasa alsam boyut hariç neyi değişiyor ? Muhtemelen bana yine bir faydası olmayacak.

Arkadaşlar bakın sistem 4K yani işlemcim şuan R9 5900X elbette olabilirdi ama 2 fps için ne faydası var ? İşlemciye değil monitöre yatırım yapılmış gibi bir şey oldu . Belki evet AMD işlemcili bir sistem dizsem SAM açardım fakat her oyunda SAMin güzel bir artısını görmediğim için şuanlık intelde kalmayı tercih ediyorum. 5600X ile aynı FPSleri görüyorum , darboğaz yok şükür , kasa da serin , anakarttan tek sorunum da dual channel oluşu
1655138740091.png

Bu kadar ısınan bir anakartı ben çok sistemime almazdım şahsen. B560-A PRO felan 1500'e satıldı. B560 Tomahawk 1999'a satıldı. ama sıcaklık problemi yoksa sorun yok.

MB511 güzel görünüyor olabilir, sadece ben tercih etmezdim. şu aralar indirime giren XPG DEFENDER PRO alırdım.
Veya alternatif olarak,
DLS480
DLX21
P400A

Bunları alırsan, Soğutmada yüksek bir artış yaşarsın. Artısı o. Ayrıca Üst tarafa 360MM Sıvı soğutucu takabilirsin ileride. O kadar.

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
Kasayı XPG Defender Pro alıp mevcut kasanızı da benzer fiyata satabilirsiniz. Onun dışında sistem güzel bence, hayırlı olsun.

MB511'e göre nasul bir fark oluşturacak bana ? 70 dereceyse 60ları görebiliyor mu ?

Owner12

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
333
İsim
Doruk
hayırlı olsun hocam umarım bende istediğim sistemi toplarım

firsatgamingx

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,697
İsim
Cem Ayar
Instagram
firsatgamingx

Hocam koyayım istiyorsan R9 5900X ama 4K'da bana 2 fps verir fazlasını veremez ki :) Ne yapayım 2-3 fps için değiştireceğim. Kullandığım işlemciyi bile 10400F yapsam yine bana yeticekti. Sadece R6 Seige gibi multiplayerdaki oyunlarda her bir oyuncunun işlemciyi sömürmesinde dediğiniz gibi bir performans farkı olur onun haricinde benim şuan işlemci upgrade etmem sadece gereksiz bir para israfı olacaktır.
Haklısın hocam işlemci konusunda. Açıkcası 4K da oyunlarda kaç FPSlerde veriyor onu da merak ediyorum paylaşırsan çok iyi olur valla hayırlı olsun

sezerbey98

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
499
İsim
Sezer Aktaşlı
ACU_2022_06_13_22_02_22_829-min.jpg

OYUN ADI : AC Unity
MARKET : Ubisoft Connect

GRAFİKLER : Maximum ayarlar
ÇÖZÜNÜRLÜK : 3840x2160
ORTALAMA FPS : 75-90 FPS arası ( Ortalama 77 civarı )

AC Unity ile bilmeniz gereken en önemli şey 4K Maximum ayar için en az 12 GB VRAMli bir ekran kartı ve en az 16 GB RAM bulunduran sistem . Oyun eski olsa da 9.5 GB'ı emebiliyor. RTX 3080 için risk olabilir bilemem ama RTX 3080 12GB ve üstü veya RX 6700XT üstü bu oyunu VRAM olarak darboğazsız açacaktır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,016,997
Üyeler
161,182
Son üye
Mevzi Özdemir
Top Bottom