R6 motor markası değil mi
4K'da yeterli kalır bana göre. en kötü %60-70 yükte çalışırİşlemci biraz az kalmış sanki sonradan onu da upgrade edebilirsiniz
İşlemci biraz az kalmış sanki sonradan onu da upgrade edebilirsiniz
Bende yakin zamanda sorun yasadim bakalim sonuç ne olucakBilgisayar toplayacak para var bu ama sövüp ceza yemek istemiyorum şimdi bu Vatan Bilgisayar yüzünden alamıyorum parçaları THH kararını bekliyorum oda 6 ay sürecek belki bi 6 ay daha uzar kanser oldum iyice yeminlen bulaşmayın şu firmaya bin pişman olursunuz bana yapılanın aynısını iPhone alanlara yapmışlar iPhone fiyatları yükselince yapılan zamdan önce verilen siparişleri çeşitli bahanelerle iptal etmişler
Gelen yorumlara cevap vereyim .
1- i5 11400F işlemci şuan 4K'da fazla fazla yetiyor. 4K'da zaten ne bir darboğaz ne de bir besleyememe sıkıntısı henüz çekmedim. İşlemcinin gücü 5600X'e yakın. Daha üstünü alıp da 2-3 fps fazla almanın manası yok . Bu yüzden işlemcinin benim açımdan saçma bir tarafı yok.
2- B560M-K anakartının neyi yakışmamış ? 2 ssd girişli , B560 chipsetli bir anakart sonuçta ekran kartımı işlemcimi ve SSDlerimi tam performans çalıştırıyor. Zamanında X570 sistem dizdiğimde ne performans alıyorsam ondan aşağı kalır yanım yok . Evet sadece intelin Mhz kısıtlamasını yaşıyorum zaten intel bu mhz değil CL önemli kalıyor.
3- Kasamın MB511 olması ekran kartıma yakışmadığı söylendi. Yani dışarıdan bakınca kasama , GPU ile birlikte estetik ve serin duruyor ne yalan söyliyim . Gidip 3000 TLlik bir kasa alsam boyut hariç neyi değişiyor ? Muhtemelen bana yine bir faydası olmayacak.
Arkadaşlar bakın sistem 4K yani işlemcim şuan R9 5900X elbette olabilirdi ama 2 fps için ne faydası var ? İşlemciye değil monitöre yatırım yapılmış gibi bir şey oldu . Belki evet AMD işlemcili bir sistem dizsem SAM açardım fakat her oyunda SAMin güzel bir artısını görmediğim için şuanlık intelde kalmayı tercih ediyorum. 5600X ile aynı FPSleri görüyorum , darboğaz yok şükür , kasa da serin , anakarttan tek sorunum da dual channel oluşu
Kasayı XPG Defender Pro alıp mevcut kasanızı da benzer fiyata satabilirsiniz. Onun dışında sistem güzel bence, hayırlı olsun.
PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleripckolik.comPcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri
PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleripckolik.com
Haklısın hocam işlemci konusunda. Açıkcası 4K da oyunlarda kaç FPSlerde veriyor onu da merak ediyorum paylaşırsan çok iyi olur valla hayırlı olsunGelen yorumlara cevap vereyim .
1- i5 11400F işlemci şuan 4K'da fazla fazla yetiyor. 4K'da zaten ne bir darboğaz ne de bir besleyememe sıkıntısı henüz çekmedim. İşlemcinin gücü 5600X'e yakın. Daha üstünü alıp da 2-3 fps fazla almanın manası yok . Bu yüzden işlemcinin benim açımdan saçma bir tarafı yok.
2- B560M-K anakartının neyi yakışmamış ? 2 ssd girişli , B560 chipsetli bir anakart sonuçta ekran kartımı işlemcimi ve SSDlerimi tam performans çalıştırıyor. Zamanında X570 sistem dizdiğimde ne performans alıyorsam ondan aşağı kalır yanım yok . Evet sadece intelin Mhz kısıtlamasını yaşıyorum zaten intel bu mhz değil CL önemli kalıyor.
3- Kasamın MB511 olması ekran kartıma yakışmadığı söylendi. Yani dışarıdan bakınca kasama , GPU ile birlikte estetik ve serin duruyor ne yalan söyliyim . Gidip 3000 TLlik bir kasa alsam boyut hariç neyi değişiyor ? Muhtemelen bana yine bir faydası olmayacak.
Arkadaşlar bakın sistem 4K yani işlemcim şuan R9 5900X elbette olabilirdi ama 2 fps için ne faydası var ? İşlemciye değil monitöre yatırım yapılmış gibi bir şey oldu . Belki evet AMD işlemcili bir sistem dizsem SAM açardım fakat her oyunda SAMin güzel bir artısını görmediğim için şuanlık intelde kalmayı tercih ediyorum. 5600X ile aynı FPSleri görüyorum , darboğaz yok şükür , kasa da serin , anakarttan tek sorunum da dual channel oluşu
Mesaj otomatik birleştirildi:
Hocam koyayım istiyorsan R9 5900X ama 4K'da bana 2 fps verir fazlasını veremez ki Ne yapayım 2-3 fps için değiştireceğim. Kullandığım işlemciyi bile 10400F yapsam yine bana yeticekti. Sadece R6 Seige gibi multiplayerdaki oyunlarda her bir oyuncunun işlemciyi sömürmesinde dediğiniz gibi bir performans farkı olur onun haricinde benim şuan işlemci upgrade etmem sadece gereksiz bir para israfı olacaktır.