Neler Yeni

Rx 7700 XT İşlemci önerisi

Bekirgym

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bekir Karakaya
Güncel sistemim:
İşlemci : AMD ryzen 5 5600x 3.7 GHz 32 MB önbellek 6 çekirdek Am4 7 nm işlemci
Anakart : gigabyte b450m s2h 3600 MHz Am4 m.2 anakart
Ekran kartı : Gigabyte Geforce rtx 2060 D6 6GB GDDR6 192 Bit ekran kartı
Ekran kartı , işlemci güncellemek istiyorum. Ekran kartı olarak rx7700 XT aldım ama işlemci olarak ne alacağıma karar veremedim.
Bir diğer konu olarak power ve anakartı da satıp ekran kartını ve işlemciyi besleyebileceklerle değiştireceğim. Anakart , işlemci, power sup. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim mutlu günler.

lusyt

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
61
İsim
Efe
Güncel sistemim:
Ekran kartı , işlemci güncellemek istiyorum. Ekran kartı olarak rx7700 XT aldım ama işlemci olarak ne alacağıma karar veremedim.
Bir diğer konu olarak power ve anakartı da satıp ekran kartını ve işlemciyi besleyebileceklerle değiştireceğim. Anakart , işlemci, power sup. Önerilerinizi yazarsanız sevinirim mutlu günler.
Simdilik 5600x yeter ama daha sonra update edebilirsin 1 ust modeline

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
Destekler ama yanilmiyorsam o anakart ekran kartinda pcie 3.0 destekliyo yani ekran kartının verdiği performansdan bi 3-5fps civarı daha az alabilirsin

Bunun disinda benim önerim ram anakart işlemciyi ikinci elden sat yerine am5 destekli dandik olmayan bi anakart r5 7500f ve ddr5 ram al sistem hem daha yeni nesil olur hem daha uzun ömürlü olur hemde performans artışı olur ama şu anki durumuylada gayet yeterli ekran karti değiştirmek yeterli olur diye düşünüyorum

Bekirgym

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bekir Karakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Destekler ama yanilmiyorsam o anakart ekran kartinda pcie 3.0 destekliyo yani ekran kartının verdiği performansdan bi 3-5fps civarı daha az alabilirsin

Bunun disinda benim önerim ram anakart işlemciyi ikinci elden sat yerine am5 destekli dandik olmayan bi anakart r5 7500f ve ddr5 ram al sistem hem daha yeni nesil olur hem daha uzun ömürlü olur hemde performans artışı olur ama şu anki durumuylada gayet yeterli ekran karti değiştirmek yeterli olur diye düşünüyorum

hocam çok bir bilgim yok zahmet olmazsa model verebilirsen çok mutlu olurum . ilgin ve desteğin için çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI PRO A620M-E 6400mhz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart uygun mudur​

Son düzenleme:

Fizikl

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
337
İsim
Efkan Ege Ergün
hocam çok bir bilgim yok zahmet olmazsa model verebilirsen çok mutlu olurum . ilgin ve desteğin için çok teşekkür ederim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

MSI PRO A620M-E 6400mhz(OC) M.2 AM5 mATX DDR5 Anakart uygun mudur​

Rica ederim ama benimde am5 anakartlar konusunda fazla bilgim yok yinede bu anakart işinizi görüre benziyor isterseniz anakart önerisi için yeni konu acabilirsiniz

asko56

80+ Silver
Güncel sistemim:

o anakarta şuanlık işlemci almana hiç gerek yok işlemci parasını dovize at ocak ayında amd am4 sokete 5700x3d ve 5500x3d işlemcilerini getiricek onları bekle derim ve 5700x3d al geç derim

Bekirgym

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
9
İsim
Bekir Karakaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
o anakarta şuanlık işlemci almana hiç gerek yok işlemci parasını dovize at ocak ayında amd am4 sokete 5700x3d ve 5500x3d işlemcilerini getiricek onları bekle derim ve 5700x3d al geç derim
teşekkür ederimişin aslı yayın pc si olarak kullanacağım ve kafamda şuan amd r7 7700x alacaktım . sonradan öğrendim ki anakartım desteklemiyor anakart değişmem gerekiyor. sistem revize etmekten pek anlamıyorum . o yüzden burayı açmıştım . şuan için de tavsiyelerin varsa değerlendirebilirim dostum

asko56

80+ Silver
teşekkür ederimişin aslı yayın pc si olarak kullanacağım ve kafamda şuan amd r7 7700x alacaktım . sonradan öğrendim ki anakartım desteklemiyor anakart değişmem gerekiyor. sistem revize etmekten pek anlamıyorum . o yüzden burayı açmıştım . şuan için de tavsiyelerin varsa değerlendirebilirim dostum

önce yazdıgınız yazı anlaşılmıyor dedigim gibi 1 ay sonra amd 5700x3d işlemcisini çıkarıcak onu bekle ama eger bekleyemem diyor isen 240 lık sıvı sogutma al yanına 5800x3d al geç

Top Bottom