Neler Yeni

RX 7800XT & R5 7600 sistemde Cyberpunk FPS değerleri normal mi?

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kutay Karadağ
Arkadaşlar iyi günler. Başlıkta belirttiğim parçalara sahibim ve 2K bir monitörüm var. Cyberpunk 2077 oyununda Ray Tracing kapalı FSR kapalı kare oluşturma kapalı 2K da aldığım FPS değeri aşağıdaki gibi 87 FPS. Normal mi değil mi bilgi almak için soruyorum.

Ekler

• Işın izleme yok diğerleri yok 87.png
    Işın izleme yok diğerleri yok 87.png
    3 MB · Hit: 29

Shourd

80+ Gold
Arkadaşlar iyi günler. Başlıkta belirttiğim parçalara sahibim ve 2K bir monitörüm var. Cyberpunk 2077 oyununda Ray Tracing kapalı FSR kapalı kare oluşturma kapalı 2K da aldığım FPS değeri aşağıdaki gibi 87 FPS. Normal mi değil mi bilgi almak için soruyorum.
saf güçte gayet iyi duruyor benzer sistemi olanlar yorum yaparsa daha iyi olur

Satriani

80+ Bronze
Yazılım desteksiz gayet iyi değerler bence.
İnternette videolara da bakarak kıyas yapabilirsin, mutlaka benzer konfigürasyonla test atılmıştır.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kutay Karadağ
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
saf güçte gayet iyi duruyor benzer sistemi olanlar yorum yaparsa daha iyi olur
Hocam bu testten önce açmış olduğum bir konu var orda youtube videosundan izlediğim sistemime ait parçaların testlerinde insanlar csgo da aynı ayarlarda 300-400 civarı alırken ben 150-250 fps arası bir değer alıyorum ve baya bir fps farkı var. Başka oyunlarda da mı böyle diye denemek için cyberpunk 2077 de test ettim ancak bu oyunda değerler gayet iyi yani cyberpunk 2077 testi yapan insanlarda 2K da benim ayarlarımda 90-95 fps arası alıyorlar. Neden csgo da bu kadar fark var? Bu arada konu bu hocam. https://forum.donanimarsivi.com/konu/rx-7800-sistem-cs-goda-dusuk-fps-veriyor.1068839/ @Satriani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yazılım desteksiz gayet iyi değerler bence.
İnternette videolara da bakarak kıyas yapabilirsin, mutlaka benzer konfigürasyonla test atılmıştır.
Bir videoya bakabilir misiniz dakika 18.18 de benim yaptığım ayarların aynısı ve o da 2K ayarlarda ortalama 95 fps almış. Normal mi her şey?

Shourd

80+ Gold
Hocam bu testten önce açmış olduğum bir konu var orda youtube videosundan izlediğim sistemime ait parçaların testlerinde insanlar csgo da aynı ayarlarda 300-400 civarı alırken ben 150-250 fps arası bir değer alıyorum ve baya bir fps farkı var. Başka oyunlarda da mı böyle diye denemek için cyberpunk 2077 de test ettim ancak bu oyunda değerler gayet iyi yani cyberpunk 2077 testi yapan insanlarda 2K da benim ayarlarımda 90-95 fps arası alıyorlar. Neden csgo da bu kadar fark var? Bu arada konu bu hocam. https://forum.donanimarsivi.com/konu/rx-7800-sistem-cs-goda-dusuk-fps-veriyor.1068839/
fsr vb teknolojiler açıkmı veya ayarlar aynı mı

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kutay Karadağ
fsr vb teknolojiler açıkmı veya ayarlar aynı mı
Ray tracing FSR kare üretme kapalı ve 2K da yani videodaki arkadaşla aynı ayarlar. Bir video bıraktım yorumalarda. O videoda dakika 18.18 e bakabilirsiniz

Satriani

80+ Bronze
Hocam bu testten önce açmış olduğum bir konu var orda youtube videosundan izlediğim sistemime ait parçaların testlerinde insanlar csgo da aynı ayarlarda 300-400 civarı alırken ben 150-250 fps arası bir değer alıyorum ve baya bir fps farkı var. Başka oyunlarda da mı böyle diye denemek için cyberpunk 2077 de test ettim ancak bu oyunda değerler gayet iyi yani cyberpunk 2077 testi yapan insanlarda 2K da benim ayarlarımda 90-95 fps arası alıyorlar. Neden csgo da bu kadar fark var? Bu arada konu bu hocam. https://forum.donanimarsivi.com/konu/rx-7800-sistem-cs-goda-dusuk-fps-veriyor.1068839/ @Satriani
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bir videoya bakabilir misiniz dakika 18.18 de benim yaptığım ayarların aynısı ve o da 2K ayarlarda ortalama 95 fps almış. Normal mi her şey?
Şimdi şöyle bi' şey var aynı işlemci ve ekran kartını kullanmış olabilir ama tüm parçalar ve bilgisayar genel yazılım olarak farklılık göstereceği için arada +-5 FPS'ler olabilir zaten.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kutay Karadağ
Şimdi şöyle bi' şey var aynı işlemci ve ekran kartını kullanmış olabilir ama tüm parçalar ve bilgisayar genel yazılım olarak farklılık göstereceği için arada +-5 FPS'ler olabilir zaten.
5-10 fpsi hiç dert etmiyorum haklısınız farklılıklardan kaynaklı biraz fark olabilir ve bu normal yani ancak cs 2 de 100 fps ten fazla bir eksi yaşıyorum. Burdan anlaşılan şeyde şu oyundan kaynaklı bir durum. Yazılımsal ya da donanımsal bir sorun olsa cyberpunkta da olurdu diye düşünüyorum.

Satriani

80+ Bronze
5-10 fpsi hiç dert etmiyorum haklısınız farklılıklardan kaynaklı biraz fark olabilir ve bu normal yani ancak cs 2 de 100 fps ten fazla bir eksi yaşıyorum. Burdan anlaşılan şeyde şu oyundan kaynaklı bir durum. Yazılımsal ya da donanımsal bir sorun olsa cyberpunkta da olurdu diye düşünüyorum.
CS konusunu bilmiyorum, çünkü bu konuda çok fazla bu tip başlık var birisi 300 alıyor diğeri 250 görmüyor falan.
Oyun içindeki görsel ayar farklılıkları mı, işlemci L3 farklılıkları ya da tamamen birebir aynı işlemcinin bile aynı FPS'i vermemesi durumundan dolayı mı emin değilim. Biliyorsun ki böyle bir konu da var; tamamen aynı konfigürasyon ve aynı işletim sistemiyle hiç bir farklı yazılım olmadan aynı oyunda birebir aynı FPS'i vermiyor ya da Mhz değeri farklı çıkıyor.

cuteay

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
22
İsim
Kutay Karadağ
CS konusunu bilmiyorum, çünkü bu konuda çok fazla bu tip başlık var birisi 300 alıyor diğeri 250 görmüyor falan.
Oyun içindeki görsel ayar farklılıkları mı, işlemci L3 farklılıkları ya da tamamen birebir aynı işlemcinin bile aynı FPS'i vermemesi durumundan dolayı mı emin değilim. Biliyorsun ki böyle bir konu da var; tamamen aynı konfigürasyon ve aynı işletim sistemiyle hiç bir farklı yazılım olmadan aynı oyunda birebir aynı FPS'i vermiyor ya da Mhz değeri farklı çıkıyor.
Bazı insanlar bununla ilgili konu açtığımda yazılımsal veya donanımsal bir sorunum olabileceğini söylediler çünkü benim sistemimden daha düşük bir sisteme sahip olmalarına rağmen cs 2 de benden baya bir yüksek fps alıyorlardı bu yüzden farklı bir oyunda cyberpunkta denedim ancak galiba sadece cs 2 ile alakalı bir durumdu. Cyberpunkta böyle bir durum yaşamadım.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,007
İsim
Mehmet Aslan
Normal , rt aç , insan kalabalığını orta yap , fsr de kalite veya performans yap öyle oyna , daha keyifli olur.

Top Bottom