RX 9070 XT için monitör tavsiyesi (oyun + renk doğruluğu)

Reaksiyon skoru
79
Bütçe
9500
dostlar RX 9070 XT ekran kartım var. Oyun ağırlıklı kullanıyorum ama renk doğruluğu da benim için önemli
Darboğaz yaratmayacak, en iyi görüntü kalitesini alabileceğim monitör önerilerinizi bekliyorum.
1440p veya 4K düşünüyorum, 144 Hz üzeri olursa güzel olur.

dostlar RX 9070 XT ekran kartım var. Oyun ağırlıklı kullanıyorum ama renk doğruluğu da benim için önemli
Darboğaz yaratmayacak, en iyi görüntü kalitesini alabileceğim monitör önerilerinizi bekliyorum.
1440p veya 4K düşünüyorum, 144 Hz üzeri olursa güzel olur.

arkadaşım pek önermedi. 260 Hz, 0.3 ms, QHD falan diyorlar ama pratikte o kadar fark yaratmadığını söyledi. Renkler idare ediyormuş ama parlaklık baya düşükmüş, özellikle gündüz ortamında ekran soluk kalıyormuş. HDR desteği de kağıt üstünde var ama açınca görüntü bazen daha kötü bile oluyormuş bilmem sen ne diyorsun veya sen kullanıyormusun ?

arkadaşım pek önermedi. 260 Hz, 0.3 ms, QHD falan diyorlar ama pratikte o kadar fark yaratmadığını söyledi. Renkler idare ediyormuş ama parlaklık baya düşükmüş, özellikle gündüz ortamında ekran soluk kalıyormuş. HDR desteği de kağıt üstünde var ama açınca görüntü bazen daha kötü bile oluyormuş bilmem sen ne diyorsun veya sen kullanıyormusun ?
Renk olarak bu bütçedeki modeller de benzer sonuçlar veriyor. 10k bandında buna fark atacak bir monitör yok. Aman aman iyi bir monitör değil ama bütçesine göre gayet iyi. Arkadaşınızın fiyata göre beklentisi fazla. HDR dan falan bahsediyor. Bunlar HDR monitörü değil ki? HDR açınca iyi gözükmesi için monitörün HDR performansı iyi olması gerekiyor. Bunun içinde mini led veya oled gerek. Ayrıca Windows HDR için iyi ayarlanmamış. Oyunlarda keza HDR da sorunlar yaşıyor. HDR ı sadece HDR içeriklere kullanmanız gerekiyor. Yoksa kötü gözükecektir.

Parlaklığın düşük gelmesi absürt. İncelemede 400nit çıkıyor bu monitör. Arkadaşınızın bu monitörü kullandığına emin misiniz? Bana herhangi bir Philips Evnia monitör kullanıp bu monitör özelinde uyduruyor gibi geldi.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,162,901
Üyeler
184,698
Son üye
Turaninho
Geri