Neler Yeni

Çözüldü✓ Rx 9070xt ekran kartına güç bağlantısını nasıl yapmalıyım

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
PSU dan çıkan 2 adet PCI-E kablo var. biri 8pine 8pin kablo. diğeri ise 8 pine 8+8 kablo . 8 pine 8+8 pin olanını ekran kartına bağladım yani PSU ya 8 pin bağladım, diğer iki ucu ekran kartına bağladım. bu sıkıntı yaratır mı? fps drop yaşıyorum yeterli güç gitmiyor mu acaba.

Sapphire rx 9070xt pulse modeli (2 tane 8 pin girişli)

Strekeos

80+
PSU dan çıkan 2 adet PCI-E kablo var. biri 8pine 8pin kablo. diğeri ise 8 pine 8+8 kablo . 8 pine 8+8 pin olanını ekran kartına bağladım yani PSU ya 8 pin bağladım, diğer iki ucu ekran kartına bağladım. bu sıkıntı yaratır mı? fps drop yaşıyorum yeterli güç gitmiyor mu acaba.

Sapphire rx 9070xt pulse modeli (2 tane 8 pin girişli)
Bende 9070xt aorus var 3 kablolu 3 kabloyu da ayrı çıkışlarda kullanıyorum tek güç çıkışından yeterli gücü veremeyebilir bence her bir girişe bir çıkış olması lazım.

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bende 9070xt aorus var 3 kablolu 3 kabloyu da ayrı çıkışlarda kullanıyorum tek güç çıkışından yeterli gücü veremeyebilir bence her bir girişe bir çıkış olması lazım.
cevabınız için teşekkürler. dediğiniz gibi yaptım. iki ayrı kablo kullandım. bir çıkış ucu açıkta kalıyordu. içim rahat etmedi onu da araştırdım. dediğiniz gibi tek kabloyla besleme yapılmamalı yazıyor. ben soldan 2. türden bağlantı yaptım. bu da uygunmuş. bilmeyen arkadaşlar için görseli de bırakıyorum. amd nin kendi görselidir.
Screenshot_20250320-182021~2.png

Strekeos

80+
cevabınız için teşekkürler. dediğiniz gibi yaptım. iki ayrı kablo kullandım. bir çıkış ucu açıkta kalıyordu. içim rahat etmedi onu da araştırdım. dediğiniz gibi tek kabloyla besleme yapılmamalı yazıyor. ben soldan 2. türden bağlantı yaptım. bu da uygunmuş. bilmeyen arkadaşlar için görseli de bırakıyorum. amd nin kendi görselidir.Alıntıyı görüntüle

Eğer modüler olmayan bir güç kaynağın olsaydı kullanmadığın tüm kablo uçları açıkta kalacaktı. Açıkta kalması bir problem oluşturmaz. Güzel gizlediğinden ve sallanıp diğer parçalara zarar vermeyeceğinden emin olsan yeter. Cırt cırtlarla, kablo kelepçesiyle veya ürünün paketlemesinde kullanılan plastik kaplı küçük tellerle kolay bir şekilde sabitleyebilirsin. Ben fan kablosu veya usb uzantısı gibi küçük kasa içi kabloları genelde bu tellerle sabitliyorum.

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
Eğer modüler olmayan bir güç kaynağın olsaydı kullanmadığın tüm kablo uçları açıkta kalacaktı. Açıkta kalması bir problem oluşturmaz. Güzel gizlediğinden ve sallanıp diğer parçalara zarar vermeyeceğinden emin olsan yeter. Cırt cırtlarla, kablo kelepçesiyle veya ürünün paketlemesinde kullanılan plastik kaplı küçük tellerle kolay bir şekilde sabitleyebilirsin. Ben fan kablosu veya usb uzantısı gibi küçük kasa içi kabloları genelde bu tellerle sabitliyorum.
güç sağlayıcısının olduğu yer çok karmaşık durumda. vatan bilgisayar yapmıştı montajını, pek bilgim olmadığı için kurcalamadım fakat kablolar ciddi anlamda karışık duruyor. sıvı soğutucunun fanlarından çıkan sıcak hava kabloları eritir mi diye bi şüphelenmedim değil. dediğiniz yöntemlerle sanırım o tarafı toparlamam gerekecek

Strekeos

80+
güç sağlayıcısının olduğu yer çok karmaşık durumda. vatan bilgisayar yapmıştı montajını, pek bilgim olmadığı için kurcalamadım fakat kablolar ciddi anlamda karışık duruyor. sıvı soğutucunun fanlarından çıkan sıcak hava kabloları eritir mi diye bi şüphelenmedim değil. dediğiniz yöntemlerle sanırım o tarafı toparlamam gerekecek
sıvı soğutucunun fanlarının sıcak havayı dığarıya doğru iyiyor olması lazım kabloların üstüne doğru değil. Kabloları eritecek kadar bir sıcaklık olacağını pek sanmam ama pek çok çıkabilecek sorunu önlemek için kabloları toparlamak faydalı olacaktır. Tek tek gider ve psunun üzerinden söküp takarsanız söküp takarken de çok zorlamamaya dikkat edersen bir sorun oluşacağını sanmam. Ne kadar erken öğrenirseniz o kadar kar. Benim bir önceki sistemin ekran kartı bozulmuş bozulan parçayı tespit edene kadar 2 sistem toplamış kadar söküp taktım. Tamir ettikten 2-3 hafta sonra yeni sistemimi toplamaya başladım ve kendim toplarken bir önceki tecrübemin ne kadar önemli olduğunu fark ettim.

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Ali Mert Okuducu
Ben kendi 6700xt ekran kartımda tek kablodan 8+8 kullanıyordum. Sleeved kablo aldım farklı 2 girişten mi bağlamalıyım?

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
Ben kendi 6700xt ekran kartımda tek kablodan 8+8 kullanıyordum. Sleeved kablo aldım farklı 2 girişten mi bağlamalıyım?
ekran kartınızda 2 tane giriş varsa 2 tane kablo kullanmanız lazım. yani güç sağlayıcısına iki adet kablo takmanız lazım ve bunları ekran kartına bağlamanız lazım. yukarıdaki görselde bunu görebilirsiniz. tek kablonun verdiği güç sınırlı, ekran kartınızı yeterince beslemeyebilir. En sağlıklısı böyle olacaktır

AliMert37

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,092
İsim
Ali Mert Okuducu
ekran kartınızda 2 tane giriş varsa 2 tane kablo kullanmanız lazım. yani güç sağlayıcısına iki adet kablo takmanız lazım ve bunları ekran kartına bağlamanız lazım. yukarıdaki görselde bunu görebilirsiniz. tek kablonun verdiği güç sınırlı, ekran kartınızı yeterince beslemeyebilir. En sağlıklısı böyle olacaktır
2 girişe de kablo takılı zaten ama tek kablodan 8+8 takmıştım. Düzelteyim o zaman söktüğümde

ilpdgn

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
ömer ilber doğan
Merhabalar bende aynı sonu yaşıyorum acaba 8 pin tek yol kablo nereden bularım acaba yardım edebilir misiniz ? Az önce furmark testinde kartı yakıyordum.

Jssa Jssc

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
5
İsim
kerem kızılçaoğlu
Merhabalar bende aynı sonu yaşıyorum acaba 8 pin tek yol kablo nereden bularım acaba yardım edebilir misiniz ? Az önce furmark testinde kartı yakıyordum.
elinizde sadece 8 -> 8 + 8 mi var? yoksa iki kabloyu da 8 -> 8 mi yapmak istiyorsunuz

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,076,385
Üyeler
171,022
Son üye
osmandrn10
Top Bottom