RX 9070XT Ryzen 5 7500F Oyunlarda takılma sorunu

Hocam ben en iyisi yarın gaming gene götürüp cihazı bırakayım. Diğer türlü düzelecek gibi değil çünkü.
Zamanında bu tarz sorunlar yaşayan insanların işlemci değiştirip çözdüğünü görmüştüm umarım gaming gen yardımcı olur.

Hocam anlamadiginiz belli onermeyin bise isterseniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Hocam steamin kendi performans gostergesini açıp oyunlarda kontrol saglar misiniz fotograflari gonderin bakalim bi.
Hocam oyun testleri var. Videoalrını attım zaten. Gözünüzden kaçmış olabilir. Tekrar atayım.

sistemi ne kadara aldınız, ben böylesi bir durumu göze alıp 19kya sistem topladım.
bir kere bile bilgisayar toplamamış olmama rağmen bütün parçaları 6 ayda 2. el hurdacı gibi toplayıp birleştirdim direkt çalıştı şans ya biraz
çok para çok dert getiriyor :)

Zamanında bu tarz sorunlar yaşayan insanların işlemci değiştirip çözdüğünü görmüştüm umarım gaming gen yardımcı olur.
Artık yardımcı olurlar yada olmazlar süreci tekrardan burada paylaşırım
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

sistemi ne kadara aldınız, ben böylesi bir durumu göze alıp 19kya sistem topladım.
bir kere bile bilgisayar toplamamış olmama rağmen bütün parçaları 6 ayda 2. el hurdacı gibi toplayıp birleştirdim direkt çalıştı şans ya biraz
çok para çok dert getiriyor :)
51.500 vermiştim dediğiniz gibi elektronik biraz şans işi. Ben de yazın çalışarak aldım bilgisayarı hala okuyorum çünkü. Emek vererek kazandığın para olunca insanın daha da canı sıkılıyor. Gaming gen de ilgilenir umarım çok uğraştırmaz beni.

Güncelleme:

Gaming gen tr den saat 16:30 da destek mailime cevap geldi.

Bobin sesinin normal ve kullanıma engel olmadığı, Performans sorunlarım içinse yurtiçi kargo aracılığıyla kutuları eksiksiz ve içerisinde sorunumu anlatan bir not ile sistemi gönderebilirsem detaylı oyun testlerini yapabileceklerini, ve donanımsal bir sorun var ise sorunlu olan donanım tarafında değişim işlemine gidilip sıfırı ile değiştirilebileceğini söylediler.

Ben de forumdaki arkadaşın önerdiği şekilde msi afterburner dışında amd nin ve steam in de yazılımlarıyla sistem değerlerini gösterecek şekilde 3 oyunda daha benchmark testlerini yaptım ve videoya aldım. Aşağıdaki linklerden ulaşabilirsiniz. İzlemek için zamanı olmayanlara da açıklamalar kısmında en önemli yerlerin saniyesini verdim oradan da göz gezdirebilirsiniz.

Alan wake 2 oyununda dokuların yüklenmemesi ve shutter olayları aynı şekilde devam ediyor. Bu son yüklediğim videolarda amd nin yazılımıyla da sistem verilerini gösterdim ve MİCRO SHUTTER adlı parametre sayesinde daha net görebiliyoruz. Bu değer oyun içinde %20 lere kadar fırlıyor. timeline a eklediğim saniyeye giderseniz yaklaşık bir 10 sn içerisinde 7-8 kere arka arkaya gözle görülür şekilde drop yediğimi gözlemleyebilirsiniz.

Black myth wukong da videonun bitrate i yüzünden çok fark edilmese de görüntü takıla takıla ilerlemeye devam ediyor. Onun dışında videoda çok net belli olan bir kısım var. Açıklamaya da ekledim. O kısma bakarsanız sağda taş üzerinde oturan maymun karakterin üzerindeki kıyafetler geç yükleniyor. Daha sonralarında da yerlerdeki ve sağda soldaki yeşilliklere dikkat ederseniz kendi kendilerine spawn olup duruyorlar. Bu durum da çok garip geldi. Kısacası bu oyunda da takılma ve dokuların geç yüklenmesi sorunu var.

Son olarak cyberpunk 2077 nin de benchmarklarını yükledim. Daha önce de belirttiğim gibi cyberpunkta çok fazla bir sıkıntı yaşamadım. Videoda da görürsünüz zaten yine arada sırada drop girse de bu iki oyun kadar göze batmıyor. Onun dışında kendim oyunu deneyimlediğimde burada da dokuların geç geldiğini yaklaşınca spawn olduklarını gözlemledim.

Son olarak bu 3 oyunda da gözlemlediğim ortak bir soru işareti var. Nedense ram kullanımı hiçbir oyunda 15.7 yi geçmiyor. Acaba ramlerin birinde de bir sıkıntı olabilir mi diye düşündürmüyor değil.

Test videoları:

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,989
Üyeler
183,778
Son üye
yikheuen
Geri