RX 9070XT Ryzen 5 7500F Oyunlarda takılma sorunu

hocam freesync acıp denermısın bı
Evet güncellemeleri paylaşmak istiyorum. Akşam saatlerinde tekrar driverları silip bir kez daha kurayım dedim. Güvenli modda başlattığım bilgisayarda ddu ile sürücüleri sildikten sonra güvenli modu kapatıp amd nin sitesinden recomended olarak belirttiği driverı indirip default şekilde ve en önemlisi Fabrika ayarlarına sıfırla seçeneğini de seçerek driverı kurmaya başladım. Yaklaşık 30 saniye sonra ekran gidip gelmeye başladı ki bnunu normal olduğunu biliyorum ancak bu sefer son kararmasından sonra ekran siyah şekilde kaldı bilgisayar çalışıyordu. Sistem siyah ekranda yaklaşık böyle 10 dk kaldıktan sonra manuel şekilde kapatıp açtım. Yine aynı şekilde ddu ile temizleyip tekrar kurmaya çalıştım ama bu sefer de driverı kurmaya başladığım anda bilgisayar kendini yeniden başlattı. Ardından yine aynı işlemleri tekrarladım ve yine pc restart attı. Son seferimde pc tekrar açıldıktan sonra ddu ile kaldırmadan driverları direkt kurdum bu sefer pc kapanmadı. Yorumu size bırakıyorum. Daha sonrasında belki oyunda bir problem vardır diye düşünerek black myth wukong oyununu indirdim ve ilk defa test ettim. Videoda çok belli olmasa da oyun bazı sekanslarda 90fps gözükse de bana hissettirdiği 15-20 civarında o kadar fazla micro takılma oluyor ki oyun düşük fps hissettiriyor. Onun dışında giren dropların bazılarını açıklamalarda timeline olarak belirttim. Zamanı olmayanlar oradan kontrol edebilir. Ciddi şekilde arka arkaya takılmalar yaşanıyor.

Gaming gen tr den hala bir mail almadım. Kendilerini telefondan arayarak ulaştım ve resmi tatil + 1.5 gün cevap süreleri olduğunu söyledi. Onun dışında 14 günlük iade süresi içinde olduğumu söyledim ve bu hakkımı kullanıp kuallanamayacağımı sordum. Kendileri hazır sistemlerde keyfi iadenin olmadığını incelemeye gitmesi gerektiğini söyledi. Bu konuda da çok bir fikrim yok bilgisi olan birisi varsa ve beni aydınlatabilirse çok sevinirim. Black myth wukong testini de aşağıya bırakıyorum.

xbox game bar açıksa kapatıp denermisiniz ? Regedit, PowerShell, Windows üzerinden 3 yöntem ile de kapatmanizi tavsiye ederim.

xbox game bar açıksa kapatıp denermisiniz ? Regedit, PowerShell, Windows üzerinden 3 yöntem ile de kapatmanizi tavsiye ederim.
Kapalı kullanıyordum zaten ancak şu anda herhangi bir yazılımsal düzeltmeyle bu işin çözülebileceğini düşünmemeye başladım. Bir oyunda değil oynadığım her 5 oyunun 3-4 ünde bu yaşanıyor. Gaming gen hala dönüş yapmadı. İlk gönderdiğim maili cevaplayarak bu konunun linkini ekledim ve durumu buradan takip etmelerini istedim ve buna rağmen yine de bir çözüm bulunmazsa yarın cihazı gaming gen mağazasına bırakacağımı da belirttim. Donanım arızası var çok belli. Yazılımsal bir sorun olsa çoktan çözülmüş olması gerekirdi.

Kapalı kullanıyordum zaten ancak şu anda herhangi bir yazılımsal düzeltmeyle bu işin çözülebileceğini düşünmemeye başladım. Bir oyunda değil oynadığım her 5 oyunun 3-4 ünde bu yaşanıyor. Gaming gen hala dönüş yapmadı. İlk gönderdiğim maili cevaplayarak bu konunun linkini ekledim ve durumu buradan takip etmelerini istedim ve buna rağmen yine de bir çözüm bulunmazsa yarın cihazı gaming gen mağazasına bırakacağımı da belirttim. Donanım arızası var çok belli. Yazılımsal bir sorun olsa çoktan çözülmüş olması gerekirdi.
Yapılacak her şeyi yaptın bu sorun artık donanımsaldır başka bir kart alsan muhtemelen yine aynı şeyler yaşanacak. Umalım sorunsuz halledebilesin.

hergün 9070xt 7800xt 6800 gibi kartların takılma sorunu hakkında konu açılıyor.

hergün 9070xt 7800xt 6800 gibi kartların takılma sorunu hakkında konu açılıyor.
Hocam haklı olabillirsiniz ama bu fiyatlara toplayacağım sistemde nvidia olarak 5070 alabiliyorum. 5070 de beni çok tatmin etmezmiş gibi hissediyorum. Çok araştırdım ve monitörüm de 3440*1440 wide bir monitör olduğundan 9070xt'nin sorunsuz çalıştığı bir senaryo beni çok tatmin ederdi işin gerçeği. Fakat şu anda yaşadığım sorunlar direkt pc yi iade edip ps5'e mi geçsem diye düşündürüyor.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Driver boosterı sil
Driver boosterı kullanmıyorum kaç kere uefi format attım sıfırdan elle kurdum driverları.

some amd problems
Benim lugatta bu "Some PC problems" olmuştur.

Şu an işlerim için mac kullanıyorum yıllarca pc kullanmaya çalışmış ve akıcı oyun deneyimini sadece ama sadece konsol zamanlarımda bulmuş biri olarak bu işin sonu ne olursa olsun sonraki nesillerde pc işine birdaha girmeyeceğimi buradan da belirtmek isterim. Konsol candır.

Benim lugatta bu "Some PC problems" olmuştur.

Şu an işlerim için mac kullanıyorum yıllarca pc kullanmaya çalışmış ve akıcı oyun deneyimini sadece ama sadece konsol zamanlarımda bulmuş biri olarak bu işin sonu ne olursa olsun sonraki nesillerde pc işine birdaha girmeyeceğimi buradan da belirtmek isterim. Konsol candır.
baba amd kart almışsın sorun %100 ondan adamlar işlemcileri mükemmel yapıyor kartlarda patlıyor sırf ucuz diye herkes birbirine övüyor her şey yüksek gb olması falan değil ben geçen sene sistem alacaktım herkes amd kart al dedi kendi kafama göre gittim 4060 aldım baya ucuzdu diye Allah razı olsun birkere bile üzmedi yüzlerce render aldım yüzlerce oyun oynadım yayınlar açtım bir kere sorun çıkarmadı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,989
Üyeler
183,778
Son üye
yikheuen
Geri