RX 9070XT Ryzen 5 7500F Oyunlarda takılma sorunu

baba amd kart almışsın sorun %100 ondan adamlar işlemcileri mükemmel yapıyor kartlarda patlıyor sırf ucuz diye herkes birbirine övüyor her şey yüksek gb olması falan değil ben geçen sene sistem alacaktım herkes amd kart al dedi kendi kafama göre gittim 4060 aldım baya ucuzdu diye Allah razı olsun birkere bile üzmedi yüzlerce render aldım yüzlerce oyun oynadım yayınlar açtım bir kere sorun çıkarmadı
RTX 2060 ilk çıktığı sene gidip sistem toplamıştım 3 sene dona dona oyun oynamaya çalışmıştım. Daha sonrasında satıp xbox series s almış ve 2 sene oyunun dibine vurmuştum. Üniversiteye başladığımda güzel bir laptop alayım dedim oyunlarımı da oynarım. Bu forumda konu açıp öneriler sonucunda Asus rog zephyrus g15 rtx 3060 lı bir laptop aldım ki o verdiğim paralara 3070 li laptoplar da vardı. Ben sırf kaliteli olsun asus olsun diye parayı gömdüm ve sonuç yine hüsran. 2 sene de onun ceremesini çektim. Servislerden servislere koştum. Sonra ps5 e geçince anladım yine konsolun ne kadar sıkıntısız olduğunu. Bas oyna. Ayar derdi yok. Drop derdi yok. Optimizasyon derdi yok. Bu sene laptopu ve ps5i satıp iş için mac aldım yanına da bir kasa toplayayım, oyunlar daha kaliteli gözüksün dedim. Demez olaydım gerçekten. 1 haftadır gece gündüz bununla uğraşıyorum.

RTX 2060 ilk çıktığı sene gidip sistem toplamıştım 3 sene dona dona oyun oynamaya çalışmıştım. Daha sonrasında satıp xbox series s almış ve 2 sene oyunun dibine vurmuştum. Üniversiteye başladığımda güzel bir laptop alayım dedim oyunlarımı da oynarım. Bu forumda konu açıp öneriler sonucunda Asus rog zephyrus g15 rtx 3060 lı bir laptop aldım ki o verdiğim paralara 3070 li laptoplar da vardı. Ben sırf kaliteli olsun asus olsun diye parayı gömdüm ve sonuç yine hüsran. 2 sene de onun ceremesini çektim. Servislerden servislere koştum. Sonra ps5 e geçince anladım yine konsolun ne kadar sıkıntısız olduğunu. Bas oyna. Ayar derdi yok. Drop derdi yok. Optimizasyon derdi yok. Bu sene laptopu ve ps5i satıp iş için mac aldım yanına da bir kasa toplayayım, oyunlar daha kaliteli gözüksün dedim. Demez olaydım gerçekten. 1 haftadır gece gündüz bununla uğraşıyorum.
valla hocam hakkında hayırlısı. ama bu kadar olaylar üst üste gelemez.

baba amd kart almışsın sorun %100 ondan adamlar işlemcileri mükemmel yapıyor kartlarda patlıyor sırf ucuz diye herkes birbirine övüyor her şey yüksek gb olması falan değil ben geçen sene sistem alacaktım herkes amd kart al dedi kendi kafama göre gittim 4060 aldım baya ucuzdu diye Allah razı olsun birkere bile üzmedi yüzlerce render aldım yüzlerce oyun oynadım yayınlar açtım bir kere sorun çıkarmadı
AMD kart ile ilgisi yok yazılımsal bir sorun olsa beteri olur donanımsal bir sorun bu forumda tonlarca kişi 7000-9000-6000 serisi amd kart kullanıyor.

valla hocam hakkında hayırlısı. ama bu kadar olaylar üst üste gelemez.
Hocam yalan söyleyecek halim yok ne yaşadıysam onu anlattım. Ha belki de bana denk gelmiştir benim bahtım karadır onu bilemem ama şu bir gerçek ki bu konuda yeterince başım ağrıdı ve daha da ağrısın istemiyorum.

Konsol da native oynayamıyorsun tek sorun tonlarca yapay zeka kullanıyorsun oynamak için aslında konsol daha sorunlu baktığımızda.

AMD kart ile ilgisi yok yazılımsal bir sorun olsa beteri olur donanımsal bir sorun bu forumda tonlarca kişi 7000-9000-6000 serisi amd kart kullanıyor.
Ya ben de ne kadar sorun yaşasam da katılıyorum sorunsuz kullanan çok kişi var.

Konsol da native oynayamıyorsun tek sorun tonlarca yapay zeka kullanıyorsun oynamak için aslında konsol daha sorunlu baktığımızda.
ama işte PC kadar karmaşık olmadığı için pc de sorun çıktığında onlarca sebep olabiliyor konsolda tak diye çözebiliyorsun.

Hocam yalan söyleyecek halim yok ne yaşadıysam onu anlattım. Ha belki de bana denk gelmiştir benim bahtım karadır onu bilemem ama şu bir gerçek ki bu konuda yeterince başım ağrıdı ve daha da ağrısın istemiyorum.
o zaman sat gitsin hocam nvidialı bir şey alırsın

Çok anlamam etmem ama cpu darboğazı var bence rx9070xt güçlü bi kart cpun yetmiyor olabilie bu karta minimum 9600x öneririm.bendede düz 9070 var işlemcim 9700x ama ben bile cpu ağırlıklı bazı oyunlarda takılma yaşayabiliyorum
Hocam anlamadiginiz belli onermeyin bise isterseniz.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Merhabalar geçen günlerde gaming gen tr den aldığım hazır sistemde oyunlarda ani takılmalar ve monitörümde ani parlaklık değişiklikleri yaşıyorum.

Geçen günlerde gaming gen tr den şu özelliklere sahip bir kasa topladım:

- ASUS PRIME Radeon RX 9070 XT OC
- Amd Ryzen 5 7500F
- Lexar Thor OC 32GB (2x16GB) 6000MHz CL38
- ASUS Prime A620M-K 6400MHz (OC) DDR5
- Lexar LNM610 PRO 1TB NVMe PCIe Gen3 x4 Okuma 3300MB – Yazma 2600MB M.2 SSD
- FSP CMT318 RGB Temperli Cam USB 3.0 E-ATX Siyah Full Tower FSP Hydro K Pro Gen5 750W 80+ Bronze Gaming Kasa

Kasayı mağazadan teslim olarak seçmiştim. Kasanın hazır olduğunu söyleyen bir mail alınca araçla gidip aldım ürünü. Ekran kartını da kasaya taktıktan sonra bilgisayarı çalıştırdım. Halihazırda windows kurup stres testi yapmışlardı ekran kartına, ve herhangi bir problem gözükmüyordu. Daha sonrasında bir win 11 pro key alıp windowsu aktifleştirdikten sonra epic games ve steam üzerinden:

Cyberpunk 2077,
Red Dead Redemption 2,
Battlefield 6,
Ea Fc 26,
Alan Wake 2 ve
Silent Hill 2

Oyunlarında sistemi test etme şansım oldu. Monitörüm AOC'un 34 inç 3440*1440 piksel VA panel bir monitörü ve oyun testlerini de bu çözünürlükte yaptım. İlk olarak girdiğim oyun Cyberpunk 2077 idi ve ilk gün olduğundan mıdır bilinmez oyun içindeyken bilgisayardan bir bobin sesi geliyordu ve esc ye basıp menüye geldiğimde yani ekran kartından yükü aldığımda ses bir anda kesiliyordu, tekrar oyuna girdiğimde tekrar aynı şekilde tiz bir ses geliyordu. Garip bir şekilde bu sadece ilk gün oldu. O gün bi yarım saat kadar Cyberpunk 2077 yi deneyimledim ve ani takılmalar oluyordu. Daha sonrasında RDR2 ye geçtim fakat onda herhangi bir takılma yaşamadım. Oyunun giriş sahnesi olduğundan da olabilir o konuda yorumu size bırakıyorum. O gün saat geç olmuştu yatıp uyudum. Sonraki gün bobin sesi mucizevi bir şekilde gitmişti. Daha sonrasında Battlefiled 6 ve Fc26 oyunlarında da test ettim. Gerek hikaye gerek online modlar olsun ciddi bir takılma problemi yoktu. Olduysa bile gözüme batmadı.

Ardından geçtiğimiz haftasonu Alan Wake 2 ve Silent Hill 2' yi test etmek istedim. Her iki oyunda da ciddi seviyede takılmalar yaşamaya başladım. Ben bu kasayı toplarken hayalimde hiç bu yoktu. PC geçmişi çok iyi olmayan biri olarak söylüyorum geçmişte RTX 2060 ve Ryzen 5 2600 lü sistemimde de aynı bu şekilde takılma sorunları yaşamış daha sonrasında çözüm olarak sistemi satıp xbox series s almıştım. Daha sonrasında PC tarafına tekrar bir şans vermek istemiş ve Asus rog zephyrus g15 RTX 3060 ryzen 7 6800hs işelmcili laptopumda da aynı problemleri yaşayınca çözümü tekrardan konsol tarafında bulup Playstation 5 ile sıkıntısız, donam kasma olmadan sabit 60fps oyun deneyimi yaşamıştım. Birkaç ay önce nakit ihtiyaçtan ps5 i de satmak durumunda kalmış ve elime hatrı sayılır bir miktar para geçince PC tarafına bir kez daha şans verip güzel bir sistem kurmayı hayal etmiştim ancak bugün geldiğimiz noktada bu durumdan oldukça bıkmış biri olarak soruyorum

PC oyunculuğu dediğimizde bu tarz şeylere göz mü yummak gerekiyor yoksa sıkıntı bende mi?
Tek istediğim oyuna girdiğimde dert tasa olmadan her iki dk da bir ayarlara girip onu bunu elleyip de bir şeyleri düzeltmeye çalışmadan sıkıntısız bir oyun deneyimi yaşamak istiyorum.

Şahsi düşünceme gelecek olursak sıkıntının ssd kaynaklı olabileceğini düşünüyorum ancak emin de olamıyorum. Türk/yabancı forumlarda amd 9. nesil ekran kartlarıyla benzer sıkıntılar yaşayan çok insan var dolayısıyla bir de ssd ye para gömüp sorunumun çözülmemesi durumunda kafayı yerim muhtemelen.

Ekran parlaklık değişimi muhabbetine gelirsek garip bir şekilde esistemde her birkaç dakikada bir sanki böyle ekran parlaklığı kendi kendine düşüyor daha sonrasında bir anda eskisinden daha parlak hale geliyor gibi. Sorunun kaynağını çözemedim ancak sürekli bu şekilde parlaklığın artıp azaldığını hissedebiliyorum.

Yardımlarınızı bekliyorum. Cevap verip bir şekilde yardımcı olmaya çalışan herkese de şimdiden teşekkür ediyorum.
Hocam steamin kendi performans gostergesini açıp oyunlarda kontrol saglar misiniz fotograflari gonderin bakalim bi.

En azından kafan ağrımıyor bu konuda çok düşünmüyorsun optimizasyonu iyi yapıyorlar. İşten eve geliyordum basıyordum tuşa oynuyordum oyunumu. Yakın bir örnek vereyim ps5 i sattıktan sonra laptopum kalmıştı sadece. fc26 adlım kaldırması lazım rahat rahat. Oyunu o kadar berbat çıkarmışlar ki oyunda korner,frikik,gol sevinci olup kamera değişince buga giriyor ve 1-2 fps çalışmaya başlıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmadan da düzelmiyor. Ben bu oyuna para vermişim orijinal almışım ama hayli hayli kaldıracak bir cihazda oynayamıyorum. Bu 9070 li sistemde bile birkaç kere başıma geldi çok şükür ki 3060 lı laptop kadar uzun sürmüyordu.

Bu arada bu %0.1 %1 gibi sorunlar genelde işlemciden veya ramden kaynaklı olabiliyor çok düşük bir ihtimal ile işlemcin bozuk olabilir.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Bu arada bu %0.1 %1 gibi sorunlar genelde işlemciden veya ramden kaynaklı olabiliyor çok düşük bir ihtimal ile işlemcin bozuk olabilir.
Bir bilgisayarcıda denetebilme şansın varsa süper olur başka işlemci ile.

Hocam ben en iyisi yarın gaming gene götürüp cihazı bırakayım. Diğer türlü düzelecek gibi değil çünkü.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,155,989
Üyeler
183,778
Son üye
yikheuen
Geri