Neler Yeni

Yardım Rx580 reset atıyor veya siyah ekran veriyor

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Çağrı Kaya
Merhabalar,

Uzun süredir HIS rx580 ekran kartı kullanıyorum ve yaklaşık 1 yıldır bir türlü çözemediğim problem için yardım istiyorum.

Render alırken, oyun oynarken, bazen sadece video izlerken bile ekran gidiyor veya reset atıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor ve bazen ekran kartı devre dışı kalmış olabiliyor.

En çok Topazdan render alırken yaşıyorum. 10dk render süresi bi türlü bitmiyor :) 1. veya 8. dk da illaki ekran gidiyor.

Tam düzeldi diyorum 1-2 saat oyun oynuyorum bir anda gidiyor.

Denediğim çözüm yolları:
-Ekran kartı termal macun değişimi
-Ekran kartı psu kablo değişimi
-Anakart değişimi
-Psu değişimi
-Psu elektrik kablosu değişimi (çünkü bazen hafif karıncalanma da olabiliyor 2. monitörde)
-Farklı driver deneme (Adrenail/Pro , 23.11.1 whql , 23,8,2 , 23,5,2 , 22,7,1 , 22.q4 , 20.10.1)
-Birçok kez format (win10/11)
-Bios reset/pil değişimi
-Underwolt
-Şuan aklıma gelmeyen bi çok yöntem daha..

Superposition Benchmark kullanarak 4k da benchmark yapıyorum bir problem olmuyor
OCCT ile test yapıyorum bir problem olmuyor
Sanki dalga geçer gibi..

i7-6700 // HIS rx580 // 16gb Ram

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,207
İsim
Murat Orhan
Merhabalar,

Uzun süredir HIS rx580 ekran kartı kullanıyorum ve yaklaşık 1 yıldır bir türlü çözemediğim problem için yardım istiyorum.

Render alırken, oyun oynarken, bazen sadece video izlerken bile ekran gidiyor veya reset atıyor. Bilgisayarı yeniden başlatmam gerekiyor ve bazen ekran kartı devre dışı kalmış olabiliyor.

En çok Topazdan render alırken yaşıyorum. 10dk render süresi bi türlü bitmiyor :) 1. veya 8. dk da illaki ekran gidiyor.

Tam düzeldi diyorum 1-2 saat oyun oynuyorum bir anda gidiyor.

Denediğim çözüm yolları:
-Ekran kartı termal macun değişimi
-Ekran kartı psu kablo değişimi
-Anakart değişimi
-Psu değişimi
-Psu elektrik kablosu değişimi (çünkü bazen hafif karıncalanma da olabiliyor 2. monitörde)
-Farklı driver deneme (Adrenail/Pro , 23.11.1 whql , 23,8,2 , 23,5,2 , 22,7,1 , 22.q4 , 20.10.1)
-Birçok kez format (win10/11)
-Bios reset/pil değişimi
-Underwolt
-Şuan aklıma gelmeyen bi çok yöntem daha..

Superposition Benchmark kullanarak 4k da benchmark yapıyorum bir problem olmuyor
OCCT ile test yapıyorum bir problem olmuyor
Sanki dalga geçer gibi..

i7-6700 // HIS rx580 // 16gb Ram
MSI Afterburnerdan Core clocku full kısıp dene.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Çağrı Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
MSI Afterburnerdan Core clocku full kısıp dene.
Denedim, render süresi yaklaşık 2 katına çıktı. Render tamamlandı, teşekkürler. Undervolt yaptığımda da aynı şekilde render süresi 2 katına çıkmıştı ama %80 lerde siyah ekran almıştım. Problemin kaynağı nedir, nasıl çözeceğim?

Dahası  
Reaksiyon skoru
12,207
İsim
Murat Orhan
Denedim, render süresi yaklaşık 2 katına çıktı. Render tamamlandı, teşekkürler. Undervolt yaptığımda da aynı şekilde render süresi 2 katına çıkmıştı ama %80 lerde siyah ekran almıştım. Problemin kaynağı nedir, nasıl çözeceğim?
Çözemezsiniz fiziksel bir sıkıntı bu. GPU full kullanımda ya besleme ya da farklı bir problem dolayısıyla yapıyor bunu tahminimce. Core clocku kademeli şekilde yükseltip kusursuz ayarı bulup orada bırakabilirsiniz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Ali Çağrı Kaya
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Orijinali 1100mhz, min 550 oluyor, kademeli denedim max 600de sorun olmuyor. Teşekkürler.

Top Bottom