Selamlar iyi günler herkese. Müşkül bi durumdayım ve buraya yazıyorum.
Gigabyte RX 9070XT Gaming OC üzerine topladığım bi sistemim var yaklaşık 5 ay önce topladım. 9070xt kartının garip problemlerini biliyorsunuz, bu model de jel termal ped kullanıyor falan filan.
aylardır hiç sorunsuz normal performansıyla kullandım kartı. undervolt yaptığım bi dönem oldu ancak sonra saldım kendi yapsın takılsın istediği kadar watt çeksin diye.
neyse yaklaşık 4 gün önce internetten video izliyordum. tuvalete gidip geldiğimde ekranda garip bi arayüzle vga dp video signal falan filan zart zurt bişey yazıyordu. MAALESEF Kİ bakmadan ok dedim devam ettim. bi sorun olmadı. apex legends oyununa girdim.
Fullscreen'de oyun donuyordu.pencere moduna aldığımda sorunsuz oynadım.pcyi kapatıp açtım düzelmedi falan devam ettim oynamaya.
herhangi bi problem yaşamadan o gün bilgisayarı kapattım. sözlü haftamdı 4 gün açmadım bilgisayarı.
sonraki açışımda ekran kartından GÖRÜNTÜ GELMİYORDU. fanları ve ışıkları sorunsuz şekilde çalışıyordu.
diğer tanıları dışlamak için anakarta bağladım monitörü. bilgisayar açıldı.
görüntü bağdaşdırıcısında rx9070xt GÖREMEDİM.
kapatıp açmamla ortaya çıktığı için yazılımsal bir problem olduğunu düşündüm. güvenli modda DDU ile driverları sildim
bu sefer kartın fanları dönmemeye başladı kapatıp açtığımda. bu da driver eksikliğinden olduğunu düşündüm ancak bilgisayar kartı algılamadığı için driver yükleyemedim
BIOS'da PCI slotlarına baktım ve ekran kartını gerçekten de yazılımsal değil DONANIMSAL OLARAK GÖRMEDİĞİNİ fark ettim.
kart büyük bi kart. destek demirim de yoktu. ekran kartını da aldığımda kendim takmıştım. oturmadığını düşünerek kartı SÖKÜP TAKTIM.
bu sefer kart elektrik almamaya başladı. fan ışık yok.
sonraki adımlarda yapacaklarım: eski bilgisayarımdaki 1060 ekran kartını bu bilgisayara takıp acaba PCI girişi veya PCI kablolarımda mı bir sorun var yoksa ekran kartımda mı sorun diye bakacağım. Gerekirse diğer anakartıma RX9070XT'yi takacağım ancak yeterli pci girişi yok.
Sizce ne yapmalıyım?
Benzer sorun yaşayan oldu mu?
RX9070
Gigabyte RX 9070XT Gaming OC üzerine topladığım bi sistemim var yaklaşık 5 ay önce topladım. 9070xt kartının garip problemlerini biliyorsunuz, bu model de jel termal ped kullanıyor falan filan.
aylardır hiç sorunsuz normal performansıyla kullandım kartı. undervolt yaptığım bi dönem oldu ancak sonra saldım kendi yapsın takılsın istediği kadar watt çeksin diye.
neyse yaklaşık 4 gün önce internetten video izliyordum. tuvalete gidip geldiğimde ekranda garip bi arayüzle vga dp video signal falan filan zart zurt bişey yazıyordu. MAALESEF Kİ bakmadan ok dedim devam ettim. bi sorun olmadı. apex legends oyununa girdim.
sonraki adımlarda yapacaklarım: eski bilgisayarımdaki 1060 ekran kartını bu bilgisayara takıp acaba PCI girişi veya PCI kablolarımda mı bir sorun var yoksa ekran kartımda mı sorun diye bakacağım. Gerekirse diğer anakartıma RX9070XT'yi takacağım ancak yeterli pci girişi yok.
Sizce ne yapmalıyım?
Benzer sorun yaşayan oldu mu?
RX9070