Yardım RX9070XT mi RX7900XTX mi? Oyun için hangisi?

Hocam yanlış anlamayın ama bu sistemleri bu paralara insanlar bilinçsiz bir şekilde nasıl topluyor anlamış değilim. Bu tür konuları gördükçe insanlar parayı baya daldan topluyor diye düşünüyorum. İnsancıl yaklaşmayı ben de isterdim fakat konudaki üslubunuz pek hoşuma gitmedi o yüzden direkt aklımdakileri aktardım.

Konuya gelecek olursak eğer amacınızı, isteklerinizi daha güzel bir şekilde açıklarsanız ben de yardımcı olabilirim. İnsanlara taksit taksit cevaplar vermişsiniz. Para benim için önemli değil keyfime göre parça önerin dersiniz ya da tam aksine şundan bundan kısıp diğer parçayı artırabilirim gibi şeyler dersiniz. Amacınızı güzelce belirtin ki yardımcı olabilelim. Malum ülkenin durumundan dolayı yardımcı olmaya çalışan çoğu insan herkesin cebini düşünüp uygun fiyat/performans ürünleri öneriyor.

Bu bütçede bir sistem topluyorsanız ve amacınız daha fazla oyun odaklı ise işlemciniz 9800x3d olmalı. İçerik üreticisi, tasarımcı gibi render işleriyle daha çok uğraşacak birisi iseniz 9950x3d seçin. 9800x3d oyunlarda daha çok fps verecektir. Ekran kartı ise eğer illa iki seçenek arasında isen 9070XT daha güncel bir kart ve teknolojik olarak da güncel. 7900XTX de çok iyi bir kart ama geleceğe dönük değil bana kalırsa. İkisi de benzer kartlar fakat fiyat bandına baktığımızda 9070XT onu geçiyor. Ben 9070XT kullanıyorum. Eğer bütçe sorununuz yoksa 5070ti ya da 5080 öneririm. Monitöre gelecek olursak o fiyata biraz absürt olmuş. Daha iyi seçenekler mevcut. Valorant ve CS dışında bir şey oynamıyorsanız mantıklı olabilir ama yine de fazla. Soğutucuya 20k vermek de garip. Klavye ve fare de sırf "E-Spor" ibaresi var diye o fiyatları vermek... Dediğim gibi eğer sırf bir yerde gördünüz ya da "e sporcu olacaksan bunu al" diye zorlama görmediyseniz forumdaki arkadaşlar daha çok yardımcı olur.

Son düzenleme:
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Parçaları attım eksikler var tabi sistemi tamamen toparlamak kafamı yoruyor tam seçemiyorum oyunlarda ultra ayarlarda 2k da oynarım ve render almakta kendimde küçük videolar mesela valorant clipleri vs vs çok ahım şahım şeyler değil
Hocam seçtiğiniz ekipmanlar gayet iyi arkadaşınızada afiyet olsun😊

Parçaları attım eksikler var tabi sistemi tamamen toparlamak kafamı yoruyor tam seçemiyorum oyunlarda ultra ayarlarda 2k da oynarım ve render almakta kendimde küçük videolar mesela valorant clipleri vs vs çok ahım şahım şeyler değil
Bunun bir şaka olduğunu düşünmek istiyorum

hocam o kadar berbat seçmişsin ki yani boş şeylere para yatırırsan tabi para kalmaz, en önemli bileşenler psu, işlemci, anakart, ekran kartı ve kısmen ramdir 20k ya saçma sapan sırf görüntü olsun diye soğutucu almak nedir, diğer parçalar da evlere şenlik Allah aşkına kim seçti bu parçaları?

işlemci bu fazlasıyla yeter 9700x bile kurtarır seni ama kısmayalım hadi;

https://www.akakce.com/islemci/en-u...-sekiz-cekirdek-4-7-ghz-fiyati,812013733.html 20bin TL

kasa ve psu hiç bakmadan buldum daha ucuza da getirilebilir;

kasaya karışmam ancak psu en az 850w ve adı sanı bilinir B segment olsun A segment daha iyi olur

10bin TL

soğutucu normalde sağlam bir kule soğutma yeter ama bütçe var şık bir şey istiyorum dersen diye sıvı soğutucu fazlasıyla yeter işlemci parasına soğutucu nedir ya?;

5bin TL

alternatif h150i elite

bana kalırsa bu tarz bir soğutucu: https://www.gaming.gen.tr/urun/3848...ava-sogutucu-2-yil-birebir-degisim-garantili/

ram bu kısım herkezin canını sıkan kısım benim önerim 1 tane alıp fiyatlar düşünce 2. alıp takmak yok olmaz diyorsan şuan da 15 k ya en ideal seçim;

13bin TL

anakart: https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wi-fi-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,905292934.html

ssd;

https://www.akakce.com/ssd/en-ucuz-...ceria-pro-2tb-m-2-disk-fiyati,1630047010.html 7.600 TL

ekran kartı;

5070ti

5080

parçalar örnektir aynı kalitede farklı markalar ile daha ucuza getirilebilir, birde cuma gecesi tarzı indirimleri kovlarsan daha da uyguna gelebilir.

5070ti ile 125k, 5080 ile 150k eğer marka takıntın yok ise bu sistem çok daha ucuza toplanır.

Son düzenleme:
Geri