Neler Yeni

Yardım Ryzen 3 2200G voltaj ayarı

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Merhaba bildiğiniz üzere ryzen işlemcilere anakart otomatik modda 1.4voltajlara kadar veriyor herhangi bir overclock yapmayacağım sadece gereksiz ısınmasını istemiyorum kendim 1.2 voltaj verdiğimde herhangi bir sorun görmedim mavi ekran donma vs. sizce yeterli midir ? Ve araştırıp gördüğüm kadarıyla kendim oc ile 3.9ghz çıkarttığımda 1.2 voltajda bile çalıştırdım yine takılma donma mavi ekran vs. Olmadı forumlarda insanlar 3.8ghz de bile 1.3 gibi voltajlar veriyor acaba düşük voltaj bir sorun mu teşkil ediyor bunu bilmek istiyorum yeter işlemcimi stok hızda 1.2 voltaj ile içimi rahatlatarak kullanmak istiyorum.

Hepra

80+ Silver
En İyi Cevap
13
Bir hız belirleyip ona yeterli olan en az voltajı vermen lazım ve sen hızı 3.9ghz olarak belirlemişsin. 1.2V verdiğin zaman 5 dakika prime95 testi yap, sıkıntı yoksa ve 80-83 derece üstüne çıkmadıysa 20 dakika aida64'de fpu testi yap. 80 derece üstüne çıkmadıysa ve sorun yoksa oyunlarda test et, yine sıkıntı çıkmazsa OC+UV başarılı olmuş olacak.
Sıcaklıklar sana göre hala fazlaysa biraz daha azaltabilirsin voltajı, örnek olarak 0.0125 azaltarak gidebilirsin.

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bir hız belirleyip ona yeterli olan en az voltajı vermen lazım ve sen hızı 3.9ghz olarak belirlemişsin. 1.2V verdiğin zaman 5 dakika prime95 testi yap, sıkıntı yoksa ve 80-83 derece üstüne çıkmadıysa 20 dakika aida64'de fpu testi yap. 80 derece üstüne çıkmadıysa ve sorun yoksa oyunlarda test et, yine sıkıntı çıkmazsa OC+UV başarılı olmuş olacak.
Sıcaklıklar sana göre hala fazlaysa biraz daha azaltabilirsin voltajı, örnek olarak 0.0125 azaltarak gidebilirsin.
sıcaklıkları apu grafik birimine oc yapmadığım sürece 80 83 dereceleri görmedim 1.2v 3.9ghz maksimum 57 58 gördü 10dk test sonucu ayrıca pek apu sistem için performans artışı gözlemliyemedim yani oc yapmaya değicek bir sonuç çıkmadı fps açısından stok hızda kullanıcağım base 3.5 turbo 3.7 1.2v çalıştırabiliyorum kapanma vs. olmadığı sürece sıkıntı yok anladım kadarıyla tüm stress testlerinde deneyiceğim ısı tarafındada oyunda max 53 derece gördü stok hızla 1.2voltaj ile yani kısaca öğrenmek istediğim az voltaj verdiğim zaman herhangibi bir performans kaybı yaşamıcağım galiba değil mi tüm stress teslerinden geçip kapanmazsa sorun yok galiba

Hepra

80+ Silver
En İyi Cevap
13
sıcaklıkları apu grafik birimine oc yapmadığım sürece 80 83 dereceleri görmedim 1.2v 3.9ghz maksimum 57 58 gördü 10dk test sonucu ayrıca pek apu sistem için performans artışı gözlemliyemedim yani oc yapmaya değicek bir sonuç çıkmadı fps açısından stok hızda kullanıcağım base 3.5 turbo 3.7 1.2v çalıştırabiliyorum kapanma vs. olmadığı sürece sıkıntı yok anladım kadarıyla tüm stress testlerinde deneyiceğim ısı tarafındada oyunda max 53 derece gördü stok hızla 1.2voltaj ile yani kısaca öğrenmek istediğim az voltaj verdiğim zaman herhangibi bir performans kaybı yaşamıcağım galiba değil mi tüm stress teslerinden geçip kapanmazsa sorun yok galiba
Evet, voltajı az vermeni söylememin nedeni sıcaklıkları düşürücek olması.

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar

Peganeo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,039
İsim
Arda
APU larda işlemcinin voltajını Auto'da bırakın içindeki dahili grafik ile orantılı çalıştığından donma mavi ekran veya başka problemler yapabiliyor.

ahmetcekl

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
66
İsim
Ahmet
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
APU larda işlemcinin voltajını Auto'da bırakın içindeki dahili grafik ile orantılı çalıştığından donma mavi ekran veya başka problemler yapabiliyor.
tamamdır dediğiniz gibi yapacağım teşekkür ederim.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,062,841
Üyeler
168,856
Son üye
kaeforwin
Top Bottom