Selamlar dostlar!
Bugün kafamı kurcalayan bazı sorularım var, aşağıdaki topladığım sistem nasıl olmuş?
Biliyorum arada bazı parçaları beğenmeyeceksiniz, fakat ben böyle seçtim.
Anakart:
En ucuz Gigabyte B450M S2H V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Gigabyte B450M S2H V2 AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart özelliklerini incele, 1.931,70 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Anakartı böyle seçtim, zaten en iyi F/P anakart bu AMD tarafında. Bir yakınımda kullanıyor.
İşlemci:
En ucuz AMD Ryzen 3 3100 Dört Çekirdek 3.60 GHz Kutulu İşlemci fiyatlarını Akakçe ile takip et! AMD Ryzen 3 3100 Dört Çekirdek 3.60 GHz Kutulu İşlemci özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
www.akakce.com
İşlemciyi kutulu ve fiyatı 900-950 TL'ye düştüğünde almayı düşünüyorum gene bu sene içerisinde. Bunu da bir yakınım kullanıyor.
Ram:
En ucuz XPG Gammix D30 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 AX4U300038G16A-SR30 Ram fiyatlarını Akakçe ile takip et! XPG Gammix D30 8 GB 3000MHz DDR4 CL16 AX4U300038G16A-SR30 Ram özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
www.akakce.com
İşte, geldik bir çok kişinin sevmeyeceği yere Ram. Ram'i bu modeli seçtim çünkü hem görüntüsü güzel hemde araştırdığımda gayet güzel bir Ram olduğunu gördüm, bunu da bir yakınım kullanıyor.
Ekran kartı:
En ucuz Asus GTX 1650 SUPER Phoenix PH-GTX1650S-O4G 128 Bit GDDR5 4 GB Ekran Kartı fiyatlarını Akakçe ile takip et! Asus GTX 1650 SUPER Phoenix PH-GTX1650S-O4G 128 Bit GDDR5 4 GB Ekran Kartı özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
www.akakce.com
Ekran kartını bu modeli seçtim, tek fanlı olması pek sorun yaratmaz diye düşünüyorum, çünkü Abdullah Abi'de MD2 sistemde bu modeli kullanmıştı, ve tek fanlı olmasına rağmen sıcaklık değerleri gayet iyiydi. Bunu stoklar gelince alacağım, yani 1600 TL olduğu zamanlar falan.
SSD:
En ucuz Patriot Burst PBU240GS25SSDR SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD fiyatlarını Akakçe ile takip et! Patriot Burst PBU240GS25SSDR SATA 3.0 2.5" 240 GB SSD özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
www.akakce.com
SSD'yi bu model seçtim, zaten forumdaki birçok kişi bu SSD'yi bilir. Bu SSD'ye Windows ve CS:GO, Valorant'ı kurarım.
HDD:
En ucuz Seagate BarraCuda ST500DM009 SATA 3.0 7200 RPM 3.5" 500 GB Harddisk fiyatları için 6 taksit ve indirimleri kaçırma! Seagate BarraCuda ST500DM009 SATA 3.0 7200 RPM 3.5" 500 GB Harddisk özelliklerini incele, 529,00 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Yeni bir HDD'ye de ihtiyacım vardı, çünkü benim şuandaki sistemimdeki HDD çok eski bir model. Bu HDD'ye de çoğu kişinin tahmin edebileceği gibi oyunlarımı kuracağım, yani GTA 5, Minecraft işte onun gibi rekabetçi olmayan oyunlarımı kuracağım. Bunu da bir yakınım kullanıyor ama 1 TB modelini.
Kasa + PSU:
En ucuz Corsair 550 W Carbide SPEC-DELTA RGB CC-9020121-EU Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası fiyatlarını Akakçe ile takip et! Corsair 550 W Carbide SPEC-DELTA RGB CC-9020121-EU Led Fanlı ATX Oyuncu Kasası özelliklerini incele, fırsatları kaçırma!
www.akakce.com
Kasayı bu model seçtim nedeni ise; tasarımı, renkleri hoşuma gidiyor. Hava sirkülasyonu gayet iyi diye görmüştüm, doğal olarak. Bunu da bir yakınım kullanıyor ve onlara gittiğimde içerisindeki PSU'nun yani VS2018 550W 80+ Bronze, sessiz çalışıyordu.
Monitör:
En ucuz AOC C24G1 24" 1ms Full HD Freesync Curved Oyuncu Monitörü fiyatları için 4 taksit ve indirimleri kaçırma! AOC C24G1 24" 1ms Full HD Freesync Curved Oyuncu Monitörü özelliklerini incele, 9.349,01 TL'den başlayan fırsatları yakala!
www.akakce.com
Bu monitörü seçtim, çünkü hem curved, hem 144 Hz, hemde indirilip kaldırılabiliyor yani pivot. Bunu da galiba bir yakınım kullanıyor, ki büyük ihtimal öyle çünkü AOC, bu tasarımında bir sürü monitörü var.
Topladığım sistem böyle, bütçemi 1 TL bile aşamam, Ram'de yakınım kullanıyor dediğim gibi ve hiçbir sorunu yok, he dersiniz OC performansı kötü diye ben Ram'i OC etmeyeceğim için sıkıntı olmaz, hatta belki sistemi hiçbir parçayı OC etmem, ki büyük ihtimal öyle olacak.
NOT: Lütfen yorumlarda, şunu biraz daha bütçe arttır bunu al, gibi yorumlar yapmayın. Ben bu konuda sadece sizin yorumlarınızı almak istedim, önerilerinizi değil!
Bu arada toplamda monitör ile 6400 TL falan tutuyor. Hatta eğer parçaları indirimleri kovalayarak alırsam, 6000 TL falan tutar tahminen.
İyi Forumlar!
Sağlıcakla Kalın!