baltazar
80+ Platinum
- En İyi Cevap
- 9
Dahası
sıkıntı reset atınca sıcaklıktan mı kandini kapattı voltaj mı yetmedi işlemci mi yandı bilemiyosun
Mesaj otomatik birleştirildi:
İste bile anlamış :d(banner ne demek biliyorum)AMD Ryzen 3 3300X @ 4448.96 MHz - CPU-Z VALIDATOR
[nllecs] Validated Dump by Vitreus (2020-11-25 15:18:16) - MB: Asus TUF B450M-PLUS GAMING - RAM: 24576 MBvalid.x86.fr
O zaman bombayı bırakıp kaçıyorum.
Çıkabiliyor olması çıkıyor olduğu anlamına gelmiyor kendini zorladığında ancak çıkabiliyor. Ve bu stres testince CPB on stock soğutucu ile test denersem büyük ihtimalle bir kaç saniye içinde mavi ekran alırım. Ya da res atar PC. diğer bir unsur 4.4 yapabiliyorum. Aıda64 le ya da günlük bir kullanımda sıkıntı çıkarmayacak şekilde hemde. Ama bu bir OC’dir.ıslemcı turbo olarak zaten 4.3 ghz e cıkabılıyor kı cok kucuk bı fazlalık
İyi güzel de keşke benim de olsa , modlar da iyi kazanıyor he1.4750 volt 4.45 GHz stabil şu an. Arctic Freezer 34 kullanıyorum
Evet öyle soğutucu önemli bir faktör ama unutmamak lazım ki işlemciye hasar verebilecek tek şey sıcaklık değil. Akım ve gerilimin de önemi çok büyük soğuk çalışıyor diyip V köklemek mantıklı olsaydı 2+ V un sakıncası olmazdı.Bu arada size güzel bir öneri Zen işlemcilere 1.50 üstünü vermemeye özen gösterin. Kısa süreli testler için okey fakat uzun süreli kullanımda önerilmiyor.