CCX yüzünden, AMD işlemcileri 8 CORE olarak üretiyor daha sonra 2 çekirdeği kapatıyor, demek ki konu sahibine gelen model de CORE'lar düzgün kapatılmamış.6 çekirdek değil miydi ?
6 çekirdek değil miydi ?
Aynen öyleCCX yüzünden, AMD işlemcileri 8 CORE olarak üretiyor daha sonra 2 çekirdeği kapatıyor, demek ki konu sahibine gelen model de CORE'lar kapatılmamış.
şansınıza hayran kaldım sınırlı üretimin denk gelmesi büyük şans. hayırlı olsun hocam.Overclock denerken işlemcimin çok yüksek puan aldığını farkettim ve işlemcim 8 çekirdekliymiş! 2700x' e yetişiyordum neredeyse.
https://valid.x86.fr/839dgx
Bunu öylesine denerken farkettik sanırım sınırlı sayıda üretilen ve rastgele dağıtılan bir işlemci bana gelmiş ve sistemi @Abdullah Hacıgül ün yaptığı sistemden v4'ü almıştım.
Güncelleme:
İşlemciye oc yapıp diğer işlemciler ile karşılaştırmasını yaptım.
1700x ile karşılaştırdığımda:
Alıntıyı görüntüle
1800x ile karşılaştırdığımda:
Alıntıyı görüntüle
2700x ile karşılaştırdığımda:
Alıntıyı görüntüle
2700x'in biraz arkasında.
E o zaman 6 ile 8 çekirdekli işlemcileri aynı maliyette olmuyor mu?CCX yüzünden, AMD işlemcileri 8 CORE olarak üretiyor daha sonra 2 çekirdeği kapatıyor, demek ki konu sahibine gelen model de CORE'lar kapatılmamış.
3. kişi tarafından açılması imkansız denebilir lazer ile öldürüyor, hatta core 5 ve 6ya transistör bile kaplamıyor olabilir. Aynı şekilde değil, birini üretimde kapatıyor ve devam ediyor diğerini kapatmadan yapıyıyor, daha fazla çekirdek olduğu için daha fazla FPU ve ALU oluyor.E o zaman 6 ile 8 çekirdekli işlemcileri aynı maliyette olmuyor mu?
Ayrıca bu çekirdekler 3. Kişiler tarafından açılabiliyor mu?
Açılamıyor zaten çok çok çok zor aslıdna ryzen 1700 olarak üretiliyor iki çekirdeği kapanıp satışa çıkartıyorlar bana da kapanmamış hali denk geldiE o zaman 6 ile 8 çekirdekli işlemcileri aynı maliyette olmuyor mu?
Ayrıca bu çekirdekler 3. Kişiler tarafından açılabiliyor mu?
Çekirdekleri 6 yapmasalar rakebti olmaz dı ki, aynı işlemciyi alıyorsun bir tek %5 daha az güçlü.Açılamıyor zaten çok çok çok zor aslıdna ryzen 1700 olarak üretiliyor iki çekirdeği kapanıp satışa çıkartıyorlar bana da kapanmamış hali denk geldi
çekirdek yapıp 6'ya düşürmeleri tamamen ticaret