Ryzen 5 1600 3.9 Ghz Stabil O.C

cnut

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
210
Adsız.webp

Ryzen 5 1600 işlemciyi stabil olarak 3.9 GHz overclock yapmaya çalıştım.Eski kasamdan dolayı fazla ısınıyordu şimdi ise değerler gayet tatmin edici.Stok değerler ise 50 Dereceyi geçmiyordu, Overclocklu hali ile 65 civarı dolaşıyor daha sonra bir anda 73'e kadar çıkıp hemen iniyor.Bu değer stabil olmadığının bir kanıtı mı ?

Sıcaklığın ani oynaması normal

Bencede normal.

Sıcaklığın ani oynaması normal
AİDA64 ile test yaptığım zaman sıkıntı yaşamadım.Şimdi ise OCCT ile Hardcore bir testte sokacağım eğer bunda da sorun olmaz ise sistem stabil çalışıyor demek olur dimi ?

Alıntıyı görüntüle
Ryzen 5 1600 işlemciyi stabil olarak 3.9 GHz overclock yapmaya çalıştım.Eski kasamdan dolayı fazla ısınıyordu şimdi ise değerler gayet tatmin edici.Stok değerler ise 50 Dereceyi geçmiyordu, Overclocklu hali ile 65 civarı dolaşıyor daha sonra bir anda 73'e kadar çıkıp hemen iniyor.Bu değer stabil olmadığının bir kanıtı mı ?
Hocam verdiğiniz voltaj nedir ?

Alıntıyı görüntüle
Hocam rica etsem yaptığınız ayarları atabilir misiniz?

Anakart çok fazla ısınmış 57 derece çok fazla değilmi?

Bu 1600 ilk versiyonmu?

3.9 ghz ye 1.375 voltaj iyi ısınma yapar.

OC başarılı ısınma problem değil fakat BİOS üzerinden yapsaydın keşke.

Alıntıyı görüntüle
Normal.

Hocam verdiğiniz voltaj nedir ?
1.375 verdim ama siz deniyerek daha da düşürebilirsiniz.
Anakart çok fazla ısınmış 57 derece çok fazla değilmi?

Bu 1600 ilk versiyonmu?

3.9 ghz ye 1.375 voltaj iyi ısınma yapar.
Evet ilk versiyonu anakartın ısınma sebebi ekran kartınada o.c yaptığım için olabilir.Eğer sizin işlemciniz ilk versiyonlu hali ile ne kadar voltaj verdiniz ?

Geri