Öncelikle hayırlı Ramazanlar dostlar.Dün kasamı temizliyordum kendi imkanlarımla (fırça-bez-üfleyerek).İşlemciyi - ekran kartını vb.hiç bir şeyi çıkartmadan görünen tozları her zamanki gibi temizledim.Daha sonra bilgisayarı açtım.Normalde olmayan bir fan sesi vardı ve ses işlemcimin üzerindeki amd stok fanından geliyordu.Msi afterburner açtım ve işlemci sıcaklığına baktım 50 dereceden 62 ye çıkıyor ve sonra yeniden 50 ye düşüyordu (50-62-61-60-59... 50 ye kadar ) 10-15 saniye içerisinde ve ses de arabanın gaz pedalına basılı tutup ayağımızı gazdan çeker gibiydi.Stok fanın sesi sıcaklıkla birlikte artıyor ve düşüyordu.Biraz csgo oynadım ve işlemci sıcaklığı sabitlendi oyun esnasında ve dediğim ses de gelmedi ama maç bitince lobideyken yine bu dediğim sesler çıkmaya başladı çünkü işlemci sıcaklığı ani yükselip azalıyor ve bunu tekrarlıyor.Bilgisayarı toplayalı 10 ay oldu ve termal macunu 10 ay önce sürmüştüm fakat benim sorum neden birden pat diye oldu ve çözümü nedir?
NOT:Win 10 Home kullanıyorum Son güncellemeyi yapmadım çoğu kullanıcıda mavi ekran verdiği için.
Çok endişeliyim bu konu hakkında soruma yanıt verirseniz çok teşekkür ederim
NOT:Win 10 Home kullanıyorum Son güncellemeyi yapmadım çoğu kullanıcıda mavi ekran verdiği için.
Çok endişeliyim bu konu hakkında soruma yanıt verirseniz çok teşekkür ederim