Neler Yeni

Ryzen 5 3500x Isınma Problemi

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kerem UÇAR
İşlemci sıcaklığında tuhaf artışlar söz konusu işlemci boştayken bile 40 derecelerden 55 60 civarlarına fırlıyor ve geri düşüyor. Amd Master'dan ölçüm yaptığımda 40 civarlarında sabit ancak Aida64 ile ölçüm yaptığımda başta dediğim değerleri alıyorum. Sistemde yük olduğu zamanlarda ise 75 dereceleri gördüm. ( Valorant oynarken.) Az önce bir stres test yaptım Aida'dan ve yarım saat 100% kullanımda en yüksek 74 dereceye çıktı ve yaklaşık 20 dk bu civarlarda seyir etti. Bana biraz tuhaf geldi bu. Voltaj değerleri ise sürekli 1 ve 1.4 arasında gidip geliyor.
Anakart : http://www.gigabyte.com.tr/products/page/mb/b450_aorus_mrev_10#kf
BIOS : Güncel
Stok Amd Fan ve macun sürülü. (Macun bilgisayar geldiğinde sürülüydü ben bir değişim yapmadım.)
PSU : Corsair VS550 +80

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Emre
eğer işlemcini daha serin çalıştırmak istersen core boost'u kapatmanı öneririm zaten elindeki işlemcinin base hızı 3.6ghz şuan piyasadaki nerdeyse her oyunu 3.6 ghzde oynarsın ve sıcaklık 60 dereceyi geçmez sıcaklıklarla ilgili amdnin güncelleme getiriceği söyleniyor şikayeti olan çok insan var

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kerem UÇAR
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
eğer işlemcini daha serin çalıştırmak istersen core boost'u kapatmanı öneririm zaten elindeki işlemcinin base hızı 3.6ghz şuan piyasadaki nerdeyse her oyunu 3.6 ghzde oynarsın ve sıcaklık 60 dereceyi geçmez sıcaklıklarla ilgili amdnin güncelleme getiriceği söyleniyor şikayeti olan çok insan var
Onu düşündüm ancak ihtiyaç duymadım sonuçta iyi performans almak için aldım ben bilgisayarı ve bunu kapatmak mantıksız geldi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
74
İsim
Emre
Onu düşündüm ancak ihtiyaç duymadım sonuçta iyi performans almak için aldım ben bilgisayarı ve bunu kapatmak mantıksız geldi.
doğtu söylüyorsun ama yabancı forumlardada herkes çok şikayetçi güncelleme geleceği kesin gibi bir şey bende 3600x kullanıyorum şuan core boost kapalı bendede aynı problem var arkadaşlar normal yazmış ama hiçbir işlemci boştayken 40tan 60a zıplamaz ben güncelleme gelmesini bekle derim

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kerem UÇAR
doğtu söylüyorsun ama yabancı forumlardada herkes çok şikayetçi güncelleme geleceği kesin gibi bir şey bende 3600x kullanıyorum şuan core boost kapalı bendede aynı problem var arkadaşlar normal yazmış ama hiçbir işlemci boştayken 40tan 60a zıplamaz ben güncelleme gelmesini bekle derim
Bencede normal değil umarım gelen güncelleme ile düzeltirler.

Dahası  
Reaksiyon skoru
0
İsim
Kerem UÇAR
ne zaman geleceği ile alakalı bir bilgi var mı

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,022,736
Üyeler