Neler Yeni

Ryzen 5 3500X ve GTX 1660 Super Sistem Yorumlama

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
İşlemciyi hem bütçe hem seçenek olarak 3600 yükseltemedim. Ama kasa seçeneklerinde
1- POWER BOOST VK-T01B RGB 650W 80+ Mesh Panel
2-Corsair Carbide Serisi SPEC-05 550W 80+ USB 3.0 Siyah Mid Tower Kasa
3- THERMALTAKE V200 600W 80Plus 3X Pure Plus RGB Fanlı Midtower Gaming Kasa
PowerBoost olanı seç.

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
  • Beğen
Reaksiyonlar: EECN

T.P.G.

80+ Titanium
Kasa seçeneklerinde "POWER BOOST VK-T01B RGB 650W 80+ Mesh" vardı.
Keşke onu seçseydin. Onun haricinde güzel sistem. Hayırlı olsun.
Power Boost mu? Adamin pc sini mi patlatsın sonra? Sen pc ni Power Boost PSU'ya emanet eder misin?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Speec 05 mi? PoweBoost mu?
Spec 05 tabii ki. Power Boost kasa olarak daha iyi hava aliyor ama PSU kalitesi=C4 power boostta. Al sonra fan eklersin 3-4 tane.

• Beğen

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Speec 05 mi? PoweBoost mu?
Power Boost mu? Adamin PC sini mi patlatsın sonra? Sen PC ni Power Boost PSU'ya emanet eder misin?
Corsair olanda, ön tarafa fan eklemesi için HDD yuvasını iptal etmesi gerekiyor. Ekstradan kasa fanları satın alması gerekiyor
PowerBoost 4 fan ile geliyor.
PowerBoost olan full Mesh yapıda, Corsair kasaya göre hem hava kanalı daha iyi, hem dahili fan sayısı fazla.

PSU olarak;
Corsair 550w
PB 650w

İçlerindeki PSU ikisinde de düz "APFC 80+"
Bronze - Silver vs. barındırmıyor.
Yani ikisi de "80+ White" olarak geçiyor.

Corsair kasayı alırsa, hem fan masrafı yapması gerekecek, hem daha düşük hava kanalına sahip olacak, hem PSU satmak isterse zorlanacak.
PB olanı alırsa, PSU'yu satıp, yerine yenisini alması çok daha kolay. Zaten PSU'yu çıkarttığın zaman kasa dediğin şey metal iskelet.
O konuda da ikisi arasından PowerBoost daha uygun kalıyor.

Eğer ki konu sahibinin aldığı hazır sistemi alacak olsaydım. Kasa özelleştirmelerinde PowerBoost haricinde seçilecek kasa yok.

corsair-carbide-serisi-spec-05-550w-usb-3-0-siyah-mid-tower-kasa-56.jpg
powerboost-vk-t01b.jpg

• Beğen

T.P.G.

80+ Titanium
Corsair olanda, ön tarafa fan eklemesi için HDD yuvasını iptal etmesi gerekiyor. Ekstradan kasa fanları satın alması gerekiyor
PowerBoost 4 fan ile geliyor.
PowerBoost olan full Mesh yapıda, Corsair kasaya göre hem hava kanalı daha iyi, hem dahili fan sayısı fazla.

PSU olarak;
Corsair 550w
PB 650w

İçlerindeki PSU ikisinde de düz "APFC 80+"
Bronze - Silver vs. barındırmıyor.
Yani ikisi de "80+ White" olarak geçiyor.

Corsair kasayı alırsa, hem fan masrafı yapması gerekecek, hem daha düşük hava kanalına sahip olacak, hem PSU satmak isterse zorlanacak.
PB olanı alırsa, PSU'yu satıp, yerine yenisini alması çok daha kolay. Zaten PSU'yu çıkarttığın zaman kasa dediğin şey metal iskelet.
O konuda da ikisi arasından PowerBoost daha uygun kalıyor.

Eğer ki konu sahibinin aldığı hazır sistemi alacak olsaydım. Kasa özelleştirmelerinde PowerBoost haricinde seçilecek kasa yok.

Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
Bir PSU'nun kalitesini sadece aldığı "80+" sertifikası ve vaadettiği güç belirlemez içindeki bileşenler de bir o kadar önemlidir.

Ve Power Boost'un fanlarının ne kadar kaliteli olmasını bekliyorsun? Spec 05 te öne 1 tane üste de 2 tane takabilir yuvaları iptal etmeden.

Mesh olması tabii ki bir artı ama Spec 05 içindeki PSU nedeniyle daha iyi bir tercih

Ha bir de adam tekrar PSU'nun satılmasını mı bekleyecek? Aklı basinda hicbir kullanici PB PSU almaz.

Yok reis ben beklerim PSU satılana kadar C4 kullanıp sonra satıldığında tekrar gelmesini beklerim diyorsa alabilir tabii ki.

Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Asım Arda Aluç
Bir PSU'nun kalitesini sadece aldığı "80+" sertifikası ve vaadettiği güç belirlemez içindeki bileşenler de bir o kadar önemlidir.

Ve Power Boost'un fanlarının ne kadar kaliteli olmasını bekliyorsun? Spec 05 te öne 1 tane üste de 2 tane takabilir yuvaları iptal etmeden.

Mesh olması tabii ki bir artı ama Spec 05 içindeki PSU nedeniyle daha iyi bir tercih

Ha bir de adam tekrar PSU'nun satılmasını mı bekleyecek? Aklı basinda hicbir kullanici PB PSU almaz.

Yok reis ben beklerim PSU satılana kadar C4 kullanıp sonra satıldığında tekrar gelmesini beklerim diyorsa alabilir tabii ki.
Hocam 550w yeterli mi sizce ?

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
Bunları zaten biliyorum. Üçünün de güç kaynağını dün uzun uzun araştırdım.
Çünkü, dün bir çok kişi ile bu satın aldığı itopya sistemi hakkında konuştuk.
Bir markaya güven duymadığınız zaman, her şeyini kötülüyorsunuz.
Kasa 1 tanesi egzoz olmak üzere toplam 4 fan ile geliyor. Gayet yeterli soğutmayı sağlayacaktır.
Spec 05 sadece 1 fan ile geliyor. Ekstra fan masraflarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Ayrıca; sadece PSU için Spec05 seçmesi yanlış tercih olacaktır. PSU değiştirmek zor bir eylem değil.
Eğer PowerBoost'un PSU'su kişiye rahat hissettirmeyecek ise,
650 Watt PSU'yu 550 Watt'a göre kolaylıkla satışa çıkartabilir ve yerine istediği PSU'yu ekleyebilir.

• Beğen

T.P.G.

80+ Titanium
Bunları zaten biliyorum. Üçünün de güç kaynağını dün uzun uzun araştırdım.
Çünkü, dün bir çok kişi ile bu satın aldığı itopya sistemi hakkında konuştuk.
Bir markaya güven duymadığınız zaman, her şeyini kötülüyorsunuz.
Kasa 1 tanesi egzoz olmak üzere toplam 4 fan ile geliyor. Gayet yeterli soğutmayı sağlayacaktır.
Spec 05 sadece 1 fan ile geliyor. Ekstra fan masraflarını da göz önünde bulundurmak gerekiyor.

Ayrıca; sadece PSU için Spec05 seçmesi yanlış tercih olacaktır. PSU değiştirmek zor bir eylem değil.
Eğer PowerBoost'un PSU'su kişiye rahat hissettirmeyecek ise,
650 Watt PSU'yu 550 Watt'a göre kolaylıkla satışa çıkartabilir ve yerine istediği PSU'yu ekleyebilir.
Spec 05 iki fan ile geliyor dostum. Biri önde biri egzoz tarafında. Markayı kötülüyorum çünkü urunu de kötü. Siz şu an nerede konu açarsanız açın kasa olarak Spec 05 diyeceklerdir. Ayrıca 650W 80+ güzel değerler ancak PSU genel olarak kullanılan malzeme vs. alınmamalı. Eğer çok değişmesi gerekiyorsa PSU'yu tutar Spec 05'i satar üstüne Dark Guardian Mini alır eğer değiştirecekse böyle yapmalı.

• Beğen
Dahası  
Reaksiyon skoru
180
İsim
Asım Arda Aluç
O sisteme 500W 80+ bile yeter aslında. 550W ile RTX 2060 bile koyulur bu sisteme.
Hocam valla artık araştırmaktan kafam yandı.Ne alsam bilmiyorum sıkıldım almayacağım valla pc filan. :D 6 bin e yakın bütçem var rtx2060 zorlayayım diyorum ryzen 5 2600 ile beraber ancak sonra diyorum ki msi gtx1660 super gaming alayım ryzen 5 3600 alayım.Monitör parasına 1400 1250 civarı para gidecek.Valla sanırım bi 7 7.5 çıkacak cepten.Araştırmaktan yoruldum.

EECN

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Emre Can
İkinizin de önerilerinizi okudum. Kararımı Corsair’den yana verdim. İlk seçmiş olduğum kasa ile Corsair kasa arasında almam gereken 170 TL bir fark var. Bu fark ile ekstra 2 adet fan siparişi verdim. Bunları kasaya yerleştirdikten sonra yeterli soğutma sağlanır herhalde? Ve 550W’da sistem için yeterli olur diye düşünüyorum.

Top Bottom