Yardım Ryzen 5 3600 Çok Isınıyor - 3.6 Ghz'de Sıvı soğutma ile 90 derece

TRecoN

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
261
Arkadaşlar selamlar, yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden destek verenler için teşekkür ederim emekleriniz için.

• Sorunum: Ryzen 5 3600 işlemci sürekli chrome da bile birkaç sekme açınca 90 derecelere çıkıyor fan sesinden odada duramıyorum.
  • BIOS default yapıp CPB PBO disabled yapıyorum 3600 e 1175mv a sabitliyorum ancak buna rağmen boşta masaüstünde bir türlü sistemi soğutamıyorum.
  • Oyunlarda örneğin Valorant'ta aşırı sıcaklıktan dolayı bilgisayar kapanıyordu. 4.2ghzlerde kullandığım zamanlarda.
  • Bazen 35 40 olması gerekenlere geliyor bilgisayar. Belli bir süre sessiz soğuk kalıyor.
  • Aklıma gelenleri tek tek üstte yazdım. Sorularınızı bekliyorum.
  • Termal macun değişimini de geçen gün yaptım ancak bir fark olmadı. Zaten MasterGel Maker kullanıyordum uzun zamandır. Geçen gün MX-4 kullandım.
  • En son nefret ettim güç seçeneklerinden güç tasarrufu moduna aldım otomatikte 1.7ghz yapmış cpu kasıyor hafif şimdi.

Sistemim şu şekilde.

CPU: AMD Ryzen 5 3600
MB: ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi
RAM: CORSAIR Vengeance LPX Red 2x8GB 3200Mhz CL16
GPU: PowerColor Red Devil AXRX 570 4GB OC
CPU Cooler: SilverStone PF240 ARGB Sıvı Soğutma
KASA: XPG Invader Beyaz Kasa
SSD: Crucial P5 M.2 SSD 500GB
PSU: CoolerMaster MWE White 650w 80+
TM-1: CoolerMaster MasterGel Maker Nano
TM-2: Arctic MX-4 Termal Macun
MONİTÖR: AOC 24G2U 144Hz 1ms IPS

Sıvı soğutmanın pompasında sıkıntı olma ihtimali var mı?

Sıvı soğutma bozulmuştur.
Radyatöre giden 2 tane borudan birisi normal ısıda diğeri hafif sıcak olacak. Ve pompaya kafanı yaklaştır sesi varmı diye kontrol et.

Pompadan ses geliyor tiz sesi ama ilk günden beri gelen ses. Dün akşam motor takıldı sanırım bi bağırtı sesi geldi sonra devri düşürüp yükselttim düzeldi. Zaten soğutmadan da şüpheleniyorum.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Radyatöre giden 2 tane borudan birisi normal ısıda diğeri hafif sıcak olacak. Ve pompaya kafanı yaklaştır sesi varmı diye kontrol et.
İşlemcinin silikon kalitesi de çok düşük 4.2 ghz de 1.37de zor 1.42 de anca yetiyor güç. Ek bilgi olarak işlemci için belirteyim.

Pompadan zaten sürekli tiz sesi geliyor ilk günden beri. Isılar yükselsin dediğiniz gibi kontrol edicem.

Arkadaşlar selamlar, yardımınıza ihtiyacım var. Şimdiden destek verenler için teşekkür ederim emekleriniz için.

• Sorunum: Ryzen 5 3600 işlemci sürekli chrome da bile birkaç sekme açınca 90 derecelere çıkıyor fan sesinden odada duramıyorum.
  • BIOS default yapıp CPB PBO disabled yapıyorum 3600 e 1175mv a sabitliyorum ancak buna rağmen boşta masaüstünde bir türlü sistemi soğutamıyorum.
  • Oyunlarda örneğin Valorant'ta aşırı sıcaklıktan dolayı bilgisayar kapanıyordu. 4.2ghzlerde kullandığım zamanlarda.
  • Bazen 35 40 olması gerekenlere geliyor bilgisayar. Belli bir süre sessiz soğuk kalıyor.
  • Aklıma gelenleri tek tek üstte yazdım. Sorularınızı bekliyorum.
  • Termal macun değişimini de geçen gün yaptım ancak bir fark olmadı. Zaten MasterGel Maker kullanıyordum uzun zamandır. Geçen gün MX-4 kullandım.
  • En son nefret ettim güç seçeneklerinden güç tasarrufu moduna aldım otomatikte 1.7ghz yapmış cpu kasıyor hafif şimdi.

Sistemim şu şekilde.

CPU: AMD Ryzen 5 3600
MB: ASUS ROG Strix B550-F Gaming Wi-Fi
RAM: CORSAIR Vengeance LPX Red 2x8GB 3200Mhz CL16
GPU: PowerColor Red Devil AXRX 570 4GB OC
CPU Cooler: SilverStone PF240 ARGB Sıvı Soğutma
KASA: XPG Invader Beyaz Kasa
SSD: Crucial P5 M.2 SSD 500GB
PSU: CoolerMaster MWE White 650w 80+
TM-1: CoolerMaster MasterGel Maker Nano
TM-2: Arctic MX-4 Termal Macun
MONİTÖR: AOC 24G2U 144Hz 1ms IPS
snowman t6 ultra ile aynı işlemciyi kullanıyoruz oyunlarda 4.2 150 tlyken almıştım soğutucuyu 60 dereceleri geçmiyor en fazla 65 derece yayın açtığımda işlemci üzerinden 70 75 dereceleri görüyor oda en fazla 80 derece

SilverStone PF240 ARGB Sıvı Soğutmanın fanları yüksek devirlerde aşırı sesli çalışıyor.

snowman t6 ultra ile aynı işlemciyi kullanıyoruz oyunlarda 4.2 150 tlyken almıştım soğutucuyu 60 dereceleri geçmiyor en fazla 65 derece yayın açtığımda işlemci üzerinden 70 75 dereceleri görüyor oda en fazla 80 derece
Ben masaüstünde 90 derece alıyorum bazen normal 35 lere düşüyor. Bir iniyor bir çıkıyor stabil bir soğutma alamıyorum.

aynı sivi soğutmanın 120mm versiyonu bende var max 60 derece 4.1v oc.
sıvı soğutma sorun var gibi

Garantisi var, nasıl anlayacağız peki.
İstersen hiç uğraşma garantiye gönder. Dediğim gibi sistemin içerisinde hava olabilir. Sıvı işlemci tarafına geldiğinde sıcaklık düşer hava gelince ise iletkenlik düştüğünden ısı yükselir.

Elimde stok fan var onu takıp bir test etmemi önerir misiniz? ben işlemcinin kalitesizliğinden de şüpheleniyorum artık.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,154,162
Üyeler
183,530
Son üye
fevzicanakbltt
Geri