Ryzen 5 3600 OC yapacağım

Reaksiyon skoru
66
Elimde golden sample 3600 ve ID Cooling SE 224 XTS var, işlemcimin iliklerine kadar sömürmek istiyorum, yardımınızı bekliyorum.

Ben 4200 hz 1.1(1.09 muş şimdi baktım çok farkedermi bilmiyorum) volt ta kullanıyorum volt düşürünce kapanıyor pc hz arttırmayı denemedim başlangıç için burdan başlayabilirsin

Son düzenleme:
Çok zorluyosun uzun vadede zarar vermez mi bu kadar yüksek hz
1.35v sınır diye söyleniyor bende bu voltaj ile ne kadar çıkabilirim diye düşünüyorum ancak manuel ile sanırım bu kadar çıkabiliyorum umarım PBO ile daha fazlasına ulaşabilirim ancak PBO bilgim yok...

O testi 1 kere yaptığında mı golden çıktı 3. Defa yapmanızı öneririm.

PBO ile 4.45 e çıkar.
4.6'da kullanıyormuş 5600'den bahsediyor galiba.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Şu anda manuel olarak 1.35v ve 4.6ghz kullanıyorum ama sanki 4.4 ile performans farkı yok gibi hissediyorum, biraz inceleyeceğim
R5 360ü'ü 4.6'ya çıkarabildiysen helal olsun, mutlaka hissedilir fark vardır onu masaüstünde hissedemezsin zaten, anca oyunlarda fps'ten ve cinebench r23 testi puanından anlarsın.

Üretim yılına göre değişir. Bende 2020 üretimi var 1.25 4.200 de çalışıyor, volt düşürünce kapanıyor . Bazılarında daha düşük seviyede rahat çalışabiliyor.

Elimde golden sample 3600 ve ID Cooling SE 224 XTS var, işlemcimin iliklerine kadar sömürmek istiyorum, yardımınızı bekliyorum.
2020 üretim denk gelmiş size de bende vaktinde bizzat satıcıdan 2020 üretim BF 2010SUS kodlu istemiştim 1.25v de 4.4 ghz de stabil 1.20v de oyunlarda stabil ama occt cinebench gibi testler de çakılıyor 4.6 yine oyunlarda stabil cinebench vs çakılıyor. dediklerinize göre 4.6 iyi bir hız zaten yeterince zorlamışsınız en fazla tek çekirdek 4.7 falan olur allcore da 4.6 başarı zaten daha fazla zorlamayın derim.

Geri