Ryzen 5 3600 Prime95

Reaksiyon skoru
4
Arkadaşlar hazır sistem aldım, montajını falan yaptıktan sonra test etmek istedim. Furmark indirdim açtım, furmark çalışırken prime95 de açtım, ekran kartı max 71 derece görürken prime95i başlattıktan birkaç dakika sonra işlemci sıcaklığı 87 89lara çıktı korkup kapattım testi, stok soğutucunun kötü olduğunu biliyorum ama bu kadar kısa sürede bu kadar ısınması normal mi? Herhangi bir oc falan yapmadım. Kasanın önü mesh değil evet ama yanlarda ızgaralar var ve fan kısmının derinliği güzel duruyor.
Sistem özellikleri:
Ryzen 5 3600
Asus Prime b450m-k II
Corsair vengance 2x8 3200 mhz
Sharkoon TG5 Pro
Sharkoon SHP650 v2
Sandisk Ultra 3D 500 gb m2 ssd

Hocam hem kasanın önü kapalı hem de Wraith Stealth çok iyi bir soğutucu değil.

prime95 testi işlemciye işkence uygulayan bir proğram normal şekilde o sıcaklıkları görmez kafana takma yani

Voltaj ve frekans ayarların otomatik mi?
Eğer öyle ise sıcaklıklar normal. Ben stok soğutucu ile R5 3600 ile Prime95 de 105 derece görmüştüm

Prime95 çok ağır bir testtir, öyle ağırdır ki sistem normalde öyle bir yüke girmez. Cinebench daha mantıklı bir test.

uv yapmanız gerekiyor maalesef

Eğer öyle ise sıcaklıklar normal. Ben stok soğutucu ile R5 3600 ile Prime95 de 105 derece görmüştüm
1606743064689.png

prime95 testi işlemciye işkence uygulayan bir proğram normal şekilde o sıcaklıkları görmez kafana takma yani
RTX 2060 ile kullanacağım için voltaj düşürsem mantıklı olur mu? r5 3600 zaten ihtiyacım olandan fazla bir işlemciydi, bir de anakartın buna etkisi var mıdır?

standart ayarlarda kullanmanızı tavsiye ederim voltaj işi biraz riskli gerek yok o açıdan zaten darboğaz söz konusu olamaz.

Her şey otomatik sistemde herhangi bir değişiklik yapmayı planlamıyorum en fazla undervolt yaparım bir de fan hızlarıyla oynayabilirim ilerde

Geri